پیش از شروع سه نکته:
- لینکهایی که به نظرم باید حتما و تحت هر شرایطی خوانده بشوند را با رنگ قرمز از سایر لینکها متمایز میکنم.
- برای دیدن لینکهای کلیهی قسمتهای قبل، میتوانید به اینجا مراجعه بفرمایید.
- این مجموعه پستها در حکم یک دفترچهی یادداشت مطالب مهم برای من هستند. اگر لینک اخبار را هم میگذارم، برای این است که به نظرم برخی اخبار حداقل تیترشان باید توسط کسانی که در حوزه مشاورهی مدیریت و آیتی فعال هستند، دیده شوند. بنابراین اگر تعداد لینکها زیاد هستند، اولا ببخشید و ثانیا اینکه حداقل به تیترها نگاهی بیاندازید؛ ضرر نمیکنید!
با این توضیحات لینکهای هفته را مرور میکنیم:
مدیریت:
میزان حقوق یک فرد تازه کار (من هم بارها با جماعت متوهمی که امیر در این یادداشت گفته روبرو شدهام. بخوانیدش!) و ۴ نکته برای کسب درآمد بهتر در اولین تجربه کاری (جواناتن تازهکار واجب است این را بخوانند!) (امیر مهرانی)
اگر واقعا دنبال مشتری هستید، فرق نمیکند پیتزا بپزید یا مغازهدار باشید (آیدین کسایی)
راهنمایی برای تهیه منشور پروژه و شناسایی ذینفعان پروژه چرا و چگونه
تأثیر حرف اول نام خانوادگی بر شوق خرید! (نکتهی بانمک بازاریابی در یک پزشک: دکتر علی رضا مجیدی)
پیادهسازی و کنترل عملیات بازاریابی و دکتر محجوب، چهارراه علم، و سمینارهای بازاریابی شرکت TMBA در دانشگاه صنعتی شریف (از استاد پرویز درگی؛ این مطلب مربوط به سخنرانی دکتر محجوب را حتما بخوانید!)
چگونه یک سخنران مصنوعی نباشیم؟
آغاز یک کسبوکار (بخش اول) و آغاز یک کسبوکار
آشنایی با مشاغل آمریکا و آشنایی با مشاغل مدیریتی در آمریکا (کار همکلاسی خوب ما خانم ابوالحسنلو)
راهحل «بازاریابی اجتماعی» برای خروج از تله فقر (قسمت ششم) ارزیابی و انتخاب اولویتهای بازار هدف و راهحل «بازاریابی اجتماعی» برای خروج از تله فقر (قسمت هفتم) ارزیابی و انتخاب اولویتهای بازار هدف
اخلاق در سازمانها (نکتهی حساسی که اغلب بهش توجه نمیکنیم: بنیان ادارهی اخلاقی سازمان.)
فناوری اطلاعات:
دسترسی به اندروید مارکت بدون دردسر و محدودیت (من تازه گوشی اندرویدی خریدم؛ برم از این پست عالی مهرداد نایب استفاده کنم! شمام بیایین …)
اینترنت در سال ۲۰۱۰ (مطلب بسیار خواندنی آقای جواد افتاده)
گفت وگوی خودمانی با یک مهندس ارشد مایکروسافت: همیشه مطمئنم که مدیرم بیشتر از من می داند (بسیار بسیار عالی و خواندنی!)
بنیانگذار ویکی پدیا: قدرت ماورایی من خوابیدن است / پیش بینی آینده ویکی پدیا
میلیاردرها جوانترین میلیاردر جهان، اعجوبه ای که مردم دنیا را به هم پیوند داد (بله؛ مارک زوکربرگ را میگوید!)
۸ ژوئن IPv6 رسما آزمایش می شود
درآمد ۱٫۸۶ میلیارد دلاری فیس بوک از تبلیغات
شخصیت شناسی از طریق توییتر (بگو چی توئیت میکنی تا بگویم کیستی؟ :))
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران خبر داد تعرفه مخابرات افزایش پیدا میکند
گوگل سه سرویس خود را روی آیپیهای ایران گشود (مرورگر کروم، نرمافزار نقشه گوگل ارث و نرم افزار پیکاسا)
جنگ مایکروسافت با اپل بر سر نام«App Store»! (دعوای دو انحصارگر خیلی بانمکه!)
A fresh wind for offshoring infrastructure management (افزایش برونسپاری سرویسهای زیرساختی IT سازمانها به لطف فناوری مجازیسازی)
IT Heads Admit They Are Not Spending Enough on Innovation CIO.com (آیندهی IT، سرمایهگذاری بر روی استفاده از آن برای نوآوری است به جای بهکارگیری صرف آن در عملیات روزمره.)
ERP Investments to Slow in 2011 CIO.com (خرید ERP جدید کاهش مییابد؛ اما بازار خدمات پشتیبانیاش حالا حالاها داغ است. اوراکل هم قرار است یک سولوشن جدید و جامع را به زودی ارایه کند.)
No IT Budget? Workers Bring Their Own Tech CIO.com (پول خرید تجهیزات جدید را ندارید؟ بگذارید ملت خودشان تجهیزاتشان را بخرند؛ یعنی اجازه بدهید از آیفونها، بلکبریها، آیپدها و نتبوکهای شخصیشان سر کار استفاده کنند!)
اقتصاد:
در تونس چه می گذرد؟ (مقالهی عالی صادق الحسینی عزیز که امیدوارم زود به زود بنویسه!)
اقتصاد در زندگی واقعی: ارتباط فرهنگ و اقتصاد و اقتصاد در زندگی واقعی بررسیهای اقتصادی به کمک وزنه و خطکش (دومی خواندنی و بینظیر؛ دوستان تپل و قد بلند وز یبا حتما بخونند تا اعتماد به نفسشون بیشتر بشه …)
کسبوکارهای بزرگ در خدمت مردم سرمایهداری و پیشرفت انسان (“آزادی رقابت به این معنا نیست که شما با صرف تقلید یا کپیبرداری از دیگران میتوانید موفق شوید. همان طور که آزادی مطبوعات هم به این معنا نیست که میتوانید مطالبی که دیگران نوشتهاند را بردارید و به نام خودتان چاپ کنید. این آزادی یعنی که شما حق نوشتن مطالب متفاوت را دارید. آزادی رقابت درباره خطوط آهن، به این معناست که شما آزادید چیزی اختراع کنید یا کاری انجام دهید که حملونقل ریلی را به چالش کشیده و حاشیه انتفاع آنها را محدود سازد. در ایالات متحده رقابت با خط آهن – در قالب اتوبوس، اتومبیل، کامیون، هواپیما و غیره – باعث شده که شرکتهای حملونقلی ریلی در زمینه جابهجایی مسافران به شدت در مضیقه قرار گرفته و حتی کاملا شکست بخورند.پیشرفت سرمایهداری یعنی اینکه هر کس آزاد است تا به دیگران بهتر و ارزانتر خدمت کند.”) (عالی از میزس بزرگ!)
آیا اقتصاد علم است؟ (“با وجود احتمال خلط میان علم اقتصاد و علم طبیعی ما از واژه «علم» استفاده میکنیم تا بر این نکته مهم تاکید کنیم که قواعد اقتصاد، عینی است. وقتی سیاستمداران آموزههای علم اقتصاد را نادیده میگیرند، برنامههای آنها ره به تباهی میبرد (تصور کنید که ناسا قواعد فیزیک را نادیده بگیرد!)”)
آزادی و برنامهریزی (باز هم از میزس: اشتباه بودن برنامهریزی مرکزی به این معنا نیست که در اقتصاد آزاد، برنامهریزی فردی برای خود هم غلط باشد!)
جنگ راه رهایی از رکود نیست؟ (“مشکل اقتصاد در واقع سخت بودن ایجاد هماهنگی بین تولیدکننده و مصرفکننده است. این هماهنگی زمانی محقق میشود که تولیدکننده با استفاده از ارزشمندترین منابع موجود، کالای مورد تقاضای مصرفکننده را تولید کند. به همین دلیل است که ساخت یک کانال با استفاده از یک بولدوزر و چند راننده ثروت سازتر از ساخت همان کانال با استفاده از میلیونها انسان به کمک قاشق است؛ اگرچه روش دوم اشتغال بیشتری ایجاد میکند.”)
در گزارش «بانک جهانی» منعکس شد: روایت خارجی از اقتصاد ایران
جامعهشناسی، روانشناسی و کار حرفهای:
پ.ن. ۱٫ لطفا اگر وبلاگی، پستی یا مطلبی را من ندیده بودم یا نمیشناسم، کامنت بگذارید و معرفی بفرمایید برای یادگیری بیشتر.
پ.ن.۲٫ اگر دوست داشتید توئیتر گزارهها را برای دیدن ایدهها و حال و احوال روزانهی من و گودر گزارهها را برای دیدن متن کامل این مطالب و سایر مقالات و اخبار مربوط به مدیریت، مشاوره، فناوری اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسی و جامعهشناسی (و گاهی هم که خیلی هیجانزده میشوم، علم!) دنبال کنید.
اونقدر زمان برد خواندن اکثر لینک ها که وقتی می خواستم نظری بنویسم نکته سه را فراموش کرده بودم. به هر حال کار جالبیه و خیلی متشکرم که اینهمه مطالب مفید رو با ما به اشتراک می گذاری
پیشنهاد میکنم نکتهی شمارهی سه ابتدای پست لینکهای هفته را دوباره مطالعه بفرمایید. توضیح اضافی ندارم.
لطفاً یه کم سخت گیرانه تر لینک های هفته رو انتخاب کنید.
وبسایت هزاردستان از اول بهمن رسماً راه افتاده. چون تو زمینههای فناوری اطلاعات و مدیریت دانش یکسری نوآوری کرده شاید بد نباشه یادی ازش در گزیده اخبارتون بکنین.