حاجتها با امیدوارى خواسته مىشود و با قضاى الهى نازل مىشود و عافیت، بهترین عطاست. (میزان الحکمه؛ ج ۳؛ حدیث شماره : ۲۰۰۰۴۶۰۸)
امام جواد (ع)
***
شهادت جوادالائمه (ع)، بر عاشقان خاندان نور و حکمت، تسلیت باد. التماس دعا.
حاجتها با امیدوارى خواسته مىشود و با قضاى الهى نازل مىشود و عافیت، بهترین عطاست. (میزان الحکمه؛ ج ۳؛ حدیث شماره : ۲۰۰۰۴۶۰۸)
امام جواد (ع)
***
شهادت جوادالائمه (ع)، بر عاشقان خاندان نور و حکمت، تسلیت باد. التماس دعا.
حاجتها با امیدوارى خواسته مىشود و با قضاى الهى نازل مىشود و عافیت، بهترین عطاست. (میزان الحکمه؛ ج ۳؛ حدیث شماره : ۲۰۰۰۴۶۰۸) امام جواد (ع) *** شهادت جوادالائمه (ع)، بر عاشقان خاندان نور و حکمت، تسلیت باد. التماس دعا. دوست داشتم!۴
«از همان زمان کودکی و بهخاطر جثهی ریزی که داشتم تردیدهای زیادی نسبت به من وجود داشت … اما من هرگز در مورد خودم تردید نداشتم. برای من مهم نبود دیگران چه میگویند و من رؤیاهای خودم را داشته و همیشه به جلو نگاه می کردم و شک نداشتم که به آنها دست پیدا میکنم. هیچکس موفقیت را به شما هدیه نمیدهد و همه چیز با تلاش فراوان حاصل میشود. وقتی جوان بودم به تیمی در بوسنی قرض داده شدم و یک سال بعد راهی بهترین تیم کرواسی یعنی دینامو زاگرب شدم؛ اما در ادامه و حتی زمانی که به تاتنهام هم محلق شدم تردیدهایی در موردم وجود داشت. این انتقادات باعث قویتر شدن من شد و من باید از رئال مادرید بهخاطر اعتمادی که به من داشت تشکر کنم. اما اینجا نیز در ابتدا به من اعتقاد نداشتند و گوش کردن به صحبت افرادی که معتقدند من به اوج نمیرسم، تبدیل به بخشی از زندگی من شده است.» (لوکا مودریچ؛ اینجا)
«امروز میتوان گفت که موفقیت در فوتبال به خیلی عوامل بستگی دارد. در فوتبال اسپانیا میتوانید یک هفته قهرمان باشید و هفتهی دیگر شما را تا حد یک احمق پایین میکشند. من نه تحت تأثیر اغراقها قرار میگیرم و نه روحیهام با انتقادات پایین میآید و فکر میکنم، رمز موفقیتم نیز همین مسئله باشد.» (تونی کروس؛ اینجا)
در موفقیتهای رئال مادرید در طول ۶ سال گذشته، فارغ از هر حرف و حدیثی، قطعا زوج مودریچ ـ کروس یکی از عوامل اصلی بوده است. هافبکهایی باهوش و با تکنیک، که نبض تپندهی تیم را در دست خود دارند و به بازی سایر بازیکنان، شکل و نظم میبخشند. قطعا رسیدن تیمهای ملی آنها به فینال دو جام جهانی پیاپی (کروس در ۲۰۱۴ و مودریچ در ۲۰۱۸) بدون حضور این دو نفر، خیلی خیلی سختتر از مسیری میشد که در واقعیت طی کردند. بنابراین اینکه راز موفقیت آنها بهعنوان دو بازیکن بسیار موفق چه بوده، احتمالا سؤال بسیار جذابی است و اینکه از زبان خود آنها پاسخ این سؤال را بشنویم هم ماجرا را جذابتر میکند.
پاسخ هر دو نفر را در بالا خواندید. 🙂 مثل تمامی انسانهای بسیار موفق دیگر، آنها هم راز موفقیت عجیب و غریبی ندارند و میتوان آن را در «سه کلمه» خلاصه کرد:
۱- رؤیا: اساسا بدون داشتن رؤیا مگر میشود بهحرکت درآمد و بهسوی تعالی حرکت کرد؟ پس همه چیز با رؤیا شروع میشود؛ رؤیایی که با تمام وجود آن را بخواهی و حاضر باشی در مسیر آن، هر سختی و مرارتی را تحمل کنی. و نباید فراموش کرد که رؤیاها شخصیترین دارایی هر انسانی محسوب میشوند که باید، باید و باید توسط خود او تعریف و تفسیر شوند، فارغ از اینکه دیگران از فرد چه میخواهند یا در وی، چه پتانسیلی میبینند. هر کدام از ما باید بداند از این دنیا چه میخواهد (و بهگمانم حتی دانستن اینکه چرا این چیزها را از دنیا میخواهد هم آنقدرها مهم نیست!) فکر میکنم در رؤیابینی نباید خودمان را محدود هم بکنیم: رؤیاها نباید به داشتهها و توانمندیهای امروزمان محدود شوند. رؤیا دستاورد یا حسی است در آینده که من میخواهمش، بدون هیچ قید و محدودیتی!
۲- دست بهکار شدن: وقتی رؤیاهایمان مشخص شدند، دیگر زمانِ بهراه افتادن است. به راه افتادن هم نیاز به تهیهی ساز و برگ آنچنانی ندارد؛ دل به دریا زدن و شروع هر کاری که از دستت برمیآید، مهمترین نقطهی شروع است و ترسیدن و بهتعویق انداختن کارها برای یافتن رهتوشهی مناسب، تنها باعث میشود تا زمان پذیرش شکست و تسلیم شدن، بهجلو بیافتد! بنابراین: هر کاری که از دستت برمیآید را همین الان انجام بده! البته طبیعتا شروع کردن یک چیز است و ادامه دادن چیز دیگر و این موضوعی است که سر جای خودش، در مورد آن بسیار نوشتهام.
۳- عزتنفس: در مسیرِ سنگلاخِ رفتن بهسوی رؤیاها، دستاندازها و خارهای بسیاری وجود دارد که انسان را خسته میکنند و البته اینجا هم نباید «حرفِ مردم» را فراموش کرد. «نمیشود»، «نمیتوانی» و «نمیگذارند» سه کلیدواژهی اصلی هستند که آشنای نزدیک گوش هر کسی هستند که به راه افتاده باشد. اما وقتی بپذیری رؤیایی داری که با تمام وجودت میخواهی به آن برسی و البته با تمام وجودت برای رسیدن به آن میکوشی، چه باک از حرف و بهانههای زمین و زمان؟ تنها باید بپذیری که وجودِ ارزشمندی داری و این وجودِ ارزشمند، شایستهی رسیدن به رؤیاهایی است که دارد.
من همیشه فکر کردهام که این بخش از غزلی عاشقانه از زندهیاد حسین منزوی (که عنوان این پست هم برگرفته از همین غزل است)، چقدر زیبا و در اوج کمال، داستان جویندگان و پویندگان راه تعالی را روایت میکند؛ همانها که با مددجویی از پروردگار بزرگ و مهربان، در سختترین و تاریکترین روزهای زندگی و دنیا، «راهِ رفتن تا رسیدن» را در پیش میگیرند و حتی اگر در ظاهر هم به رؤیاهایشان نرسند، دنیای درونیشان را وسیعتر و سرسبزتر میسازند:
عشق گاهی اوج را، تا خاک پایین میکشد
عشق گاهی خاک را، تا اوج بالا میبرد
من کیام؟ ای عشق! آهویی که شیرش میدرد؟
یا نه، تیهویی که سوی قاف، عنقا میبرد؟
قطرهی بارنده کهاش، توفنده دریا میخورد؟
ذرهی چرخنده کهاش، خورشید رخشا میبرد؟ …
میتوانم بود ــ حتّی «جلجتا» گر مقصد است ــ
آن «مسیحایی» که بر دوشش چلیپا میبرد …
«از همان زمان کودکی و بهخاطر جثهی ریزی که داشتم تردیدهای زیادی نسبت به من وجود داشت … اما من هرگز در مورد خودم تردید نداشتم. برای من مهم نبود دیگران چه میگویند و من رؤیاهای خودم را داشته و همیشه به جلو نگاه می کردم و شک نداشتم که به آنها دست پیدا میکنم. هیچکس موفقیت را به شما
کمکم کسبوکارها و سازمانها در حال باز شدن هستند. بهنظر میرسد دیگر تا مدت زمانی بهطول حداقل یک یا دو سال باید با «کرونا» همزیستی کنیم. بنابراین خواهش برادرانهی من از شما مخاطبین عزیز گزارهها این است که اگر واقعا لازم است، با احتیاط از خانه خارج شوید، به مهمانی و دورهمیهای غیرضروری نروید و دستورات بهداشتی بهویژه ماسک زدن و ضدعفونی کردن وسایلتان را کاملا جدی بگیرید!
لینکهای هفته از این بهبعد روزهای شنبه منتشر میشوند. ?
پیش از شروع:
مطالب ویژه:
هر هفته سه مطلب را بهصورت ویژه برای مطالعه پیشنهاد میدهم. این مطالب شامل موضوعات متنوعی علاوه بر کسبوکار، مدیریت، اقتصاد، رسانه و فناوری و … هستند و ممکن است فارسی یا انگلیسی باشند:
در ستایش ناامیدی …!؟ (نوشتهای خواندنی از خانم مریم مهتدی در صفحهی اینستاگرام ایشان)
میلتون گلیزر مجبورتان میکند یکبار نگاه کنید، اما در موردش دقیق فکر کنید (ایرانادز)
زندگی در دوران دنیاگیری (پاندمی): کرونا و دنیای اقتصاد، کسبوکار و فناوری:
اقتصاد کرونی در دوران کرونایی (کمال اطهاری؛ روزنامهی شرق)
گزارش فصلی اقتصاد ایران در زمستان ۹۹ منتشر شد (آیبنا)
شیوع ویروس کرونا چه زمانی پایان مییابد؟ (زومیت)
ایدهها و روایتهایی در باب زندگی، سلامت و اندیشه:
هنر تحمل آدمهای خستهکننده، از زبان شری ترکل (ترجمان)
بدون صلح درونی با دیگری هم نمیتوانیم کنار بیاییم (خبرگزاری مهر)
پول در دنیای امروز بیش از گذشته موجب شادی میشود (زومیت)
چگونه کمیابی ذهن ما را تسخیر میکند؟ معرفی کتاب (یاور مشیرفر)
۱۲ راه برای افزایش بهره وری و کاهش استرس (بازده)
روایتهایی دربارهی مدیریت، زندگی سازمانی و کار حرفهای:
عبور فوتبال از جادوگران مستطیل سبز (روزنامهی اعتماد) (عمر مفید یک مربی درجه یک فوتبال چقدر است؟)
جزئیاتی شنیده نشده از حال و هوای کمپ تیم کیروش در جامجهانی روسیه (مدیریت انگیزش بهروایت کارلوس کیروش) (خبر آنلاین)
تحول در رهبری: مسیر تحول از کدام لنگرگاه میگذرد؟ (سید حسین جلالی)
همکارانتان اکنون به همدلی نیاز دارند!
آیا مدیرعامل باید عضو هیات مدیره باشد؟ (وبلاگ مؤسسهی همرو)
روایتها و تحلیلهایی دربارهی استراتژی، تجاریسازی و تحلیل و توسعهی کسبوکار:
چطور ایلان ماسک بدون صرف هیچ هزینه تبلیغاتی، برندی حماسی ساخت؟ (دیجیاتو)
داستان یک انحصار کامل منصفانه (دنیای اقتصاد) (استراتژی بهروایت شرکت ARM)
۷ سوالی که مدیران هر کسب و کار باید از خود بپرسند! (فرهاد آذیش؛ ویرگول) (خلاصهی کتاب «هفت پرسش استراتژیک» انتشارات آریانا قلم)
«بلک کارت»، کارت اعتباری جدید برای اینفلوئنسرها (راه پرداخت) (از نظر مسئله و راهحلیابی برای آن برای طراحی مدل کسبوکار)
اخبار و تحلیلهای اقتصاد، توسعه، مدیریت مالی و سرمایهگذاری:
ایران ۱۴۰۰، ایران ۱۵۰۰ (محمد خیرآبادی؛ روزنامهی اعتماد)
اقتصاددانها باید کمک کنند (مصاحبهی خواندنی روزنامهی ایران با دکتر علی دادپی)
عرضههای اولیه؛ به نام بنگاهها به کام دولت و الگوی کلاسیک حباب بورس (دنیای اقتصاد)
تعارض منافع و بهرهوری در ایران (دکتر اسفندیار جهانگرد؛ روزنامهی شرق)
پول برنده بازی است (روزنامهی اعتماد) (دربارهی پیروزی منچستر سیتی بر یوفا در پروندهی محرومیت از لیگ قهرمانان با حکم دادگاه عالی ورزش)
روایتها و تحلیلهایی دربارهی فناوری، طراحی محصول، ارتباطات و رسانه:
توفان هوش مصنوعی (دنیای اقتصاد)
مایکروسافت واحد خدمات مشاورهای خود را ۱۴ ژوئیه راهاندازی میکند (زومیت)
فیسبوک برای بهبود دسترسی به اینترنت ربات و کابل فیبر نوری خود را میسازد (ایسنا)
از «معماری شنیداری» چه میدانید؟
مخترعی که گذشته خود را در واقعیت مجازی ساخت (ایسنا)
کمکم کسبوکارها و سازمانها در حال باز شدن هستند. بهنظر میرسد دیگر تا مدت زمانی بهطول حداقل یک یا دو سال باید با «کرونا» همزیستی کنیم. بنابراین خواهش برادرانهی من از شما مخاطبین عزیز گزارهها این است که اگر واقعا لازم است، با احتیاط از خانه خارج شوید، به مهمانی و دورهمیهای غیرضروری نروید و دستورات بهداشتی بهویژه ماسک زدن
نه کورسوی چراغی، نه ردّ پای کسی
دلم گرفته خدایا! کجاست همنفسی؟
تو رفتهای و برایم، نمانده میل وجود …
چنان که از سر اکراه، میکشم نفسی
چگونه زار نگریم؟ که آدمیزادم …
دوباره سوخت، بهشتم، در آتش هوسی
دلم گرفته خدایا! چگونه میشد، اگر
نه بند قافیه بود و نه تنگیِ قفسی
دل شکستهی ما هم حکایتی دارد:
هزار تکّه و هر تکّهاش، به دست کسی!
سیّد محسن خاتمی
نه کورسوی چراغی، نه ردّ پای کسی دلم گرفته خدایا! کجاست همنفسی؟ تو رفتهای و برایم، نمانده میل وجود … چنان که از سر اکراه، میکشم نفسی چگونه زار نگریم؟ که آدمیزادم … دوباره سوخت، بهشتم، در آتش هوسی دلم گرفته خدایا! چگونه میشد، اگر نه بند قافیه بود و نه تنگیِ قفسی دل شکستهی ما هم حکایتی دارد: هزار
کمکم کسبوکارها و سازمانها در حال باز شدن هستند. بهنظر میرسد دیگر تا مدت زمانی بهطول حداقل یک یا دو سال باید با «کرونا» همزیستی کنیم. بنابراین خواهش برادرانهی من از شما مخاطبین عزیز گزارهها این است که با احتیاط از خانه خارج شوید، به مهمانی و دورهمیهای غیرضروری نروید و دستورات بهداشتی بهویژه ماسک زدن و ضدعفونی کردن وسایلتان را کاملا جدی بگیرید!
با کمی تأخیر برویم سر قرار هفتگیمان. ?
پیش از شروع:
مطالب ویژه:
هر هفته سه مطلب را بهصورت ویژه برای مطالعه پیشنهاد میدهم. این مطالب شامل موضوعات متنوعی علاوه بر کسبوکار، مدیریت، اقتصاد، رسانه و فناوری و … هستند و ممکن است فارسی یا انگلیسی باشند:
چگونه با تنهایی مواجه شویم؟ (خبرگزاری مهر)
شکست مفتضحانه رهبران عوامگرا (دنیای اقتصاد)
مراقب دستگاه تنفسی استارتاپ خود باشید (نامهی سکویا کپیتال موفقترین VC دنیا به کارآفرینان در دوران کرونا) (آکادمی چرخ؛ ویرگول)
زندگی در دوران دنیاگیری (پاندمی): کرونا و دنیای اقتصاد، کسبوکار و فناوری:
دولتِ پساکووید (دارن عجماوغلو؛ روزنامهی شهروند)
کرونا چه بر سر اقتصاد جهان آورده است؟
طرفداران فیلمهای ترسناک آمادگی بهتری برای مواجهه با دنیاگیری ویروس کرونا دارند (زومیت)
ایدهها و روایتهایی در باب زندگی، سلامت و اندیشه:
چرا نباید با تغییرات زندگی بجنگیم؟ (چطور)
با فکر و خیال ناخواسته چه کنیم؟
اگر پاسخ شما به این ۵ سؤال «بله» باشد، خوشبختتر از چیزی هستید که تصورش را میکنید! (یک پزشک)
چگونه با وجود «افسردگی» خوشحال زندگی کنیم؟ ۸ روش پیشنهادی (ایرنا)
چرا ما انسانها میخندیم؟ (عصر ایران)
روایتهایی دربارهی مدیریت، زندگی سازمانی و کار حرفهای:
نتفلیکس و هنرِ فناوری و فرهنگ (مهدی برخورداری؛ ویرگول)
آیا دورهی برنامهریزی دقیق به پایان رسیده است؟ (مهدی تلخآبی؛ ویرگول)
سؤالات اشتباه در جلسات مصاحبه شغلی (احمد شریفی زمیدانی)
مدیریت چابک یا مدیریت آبشاری؛ کدام یک بهتر است؟ (وبلاگ مؤسسهی همرو)
۱۰ شغل پرتقاضای جهان (دنیای اقتصاد)
روایتها و تحلیلهایی دربارهی استراتژی، تجاریسازی و تحلیل و توسعهی کسبوکار:
تحلیل SOAR چیست و چرا جای SWOT را گرفت؟ (امیرعلی حسینخان؛ ویرگول)
کرونا و بازآفرینی مدلهای کسبوکار (وبلاگ انژریمن؛ ویرگول)
۵ سوال که قبل از ارائه محصول جدید باید به آن پاسخ داد (حسین نعمتاللهی؛ ویرگول)
اخبار و تحلیلهای اقتصاد، توسعه، مدیریت مالی و سرمایهگذاری:
صعود «سود» در بازار بدهی (وضعیت بازار بدهی کشور)
حضور استارتاپ های بزرگ در بورس ؛ همه آنچه که باید بدانید – زومیت
بایدهایی که در راه ابریشم نوین چین برای ایران وجود دارد (دیپلماسی ایرانی)
۲۰ سیگنال دولت به بورس (این هم یکجور تحلیل فاندامنتال است!)
روایتها و تحلیلهایی دربارهی فناوری، طراحی محصول، ارتباطات و رسانه:
آیا الگوریتم میتواند حرکتهای بعدی دنیاگیری را پیشبینی کند؟ (زومیت)
۷ فاکتوری که تجارتالکترونیکی در نیمه دوم ۲۰۲۰ را شکل خواهد داد (ماهنامهی پیوست)
شبکههای اجتماعی، چگونه اعتماد به نفس ما را تخریب میکنند؟ (آکادمی فروش)
اتحادیه اروپا چگونه میخواهد «قوانین رقابت» را با پلتفرمهای دیجیتال هماهنگ کند (ماهنامهی پیوست)
آیا بایکوت تبلیغاتی میتواند فیسبوک را به خاک سیاه بنشاند؟ (دیجیاتو)
کمکم کسبوکارها و سازمانها در حال باز شدن هستند. بهنظر میرسد دیگر تا مدت زمانی بهطول حداقل یک یا دو سال باید با «کرونا» همزیستی کنیم. بنابراین خواهش برادرانهی من از شما مخاطبین عزیز گزارهها این است که با احتیاط از خانه خارج شوید، به مهمانی و دورهمیهای غیرضروری نروید و دستورات بهداشتی بهویژه ماسک زدن و ضدعفونی کردن وسایلتان را
مگر که هرچه بگویم، به گفته میآیی؟
تو از کدامْ جهانِ نهفته میآیی؟
در استعاره و تشبیهها نمیگنجی
تو گویی از دلِ شعری، نگفته میآیی
برای دیدن تو چشمها نمیخوابند
ولی تو خوابی و در چشمِ خفته میآیی
برای فهمِ من و روزگار ما زودی
تو چون گلی که زمستان، شکفته میآیی
نمیشود که تو را گفت آن چنان که تویی
مگر که هرچه بگویم به گفته میآیی؟
جعفر رضاپور
مگر که هرچه بگویم، به گفته میآیی؟ تو از کدامْ جهانِ نهفته میآیی؟ در استعاره و تشبیهها نمیگنجی تو گویی از دلِ شعری، نگفته میآیی برای دیدن تو چشمها نمیخوابند ولی تو خوابی و در چشمِ خفته میآیی برای فهمِ من و روزگار ما زودی تو چون گلی که زمستان، شکفته میآیی نمیشود که تو را گفت آن چنان که
بهترین خاصیت بدبین بودن این است که همیشه دست آخر، یا حق با تو است، یا اینکه با اتفاق خوبی غافلگیر میشوی!
جورج اف. ویل
بهترین خاصیت بدبین بودن این است که همیشه دست آخر، یا حق با تو است، یا اینکه با اتفاق خوبی غافلگیر میشوی! جورج اف. ویل دوست داشتم!۵
کمکم کسبوکارها و سازمانها در حال باز شدن هستند. بهنظر میرسد دیگر تا مدت زمانی بهطول حداقل یک یا دو سال باید با «کرونا» همزیستی کنیم. بنابراین خواهش برادرانهی من از شما مخاطبین عزیز گزارهها این است که با احتیاط از خانه خارج شوید، به مهمانی و دورهمیهای غیرضروری نروید و دستورات بهداشتی بهویژه ماسک زدن و ضدعفونی کردن وسایلتان را کاملا جدی بگیرید!
با کمی تأخیر برویم سر قرار هفتگیمان. ?
پیش از شروع:
مطالب ویژه:
هر هفته سه مطلب را بهصورت ویژه برای مطالعه پیشنهاد میدهم. این مطالب شامل موضوعات متنوعی علاوه بر کسبوکار، مدیریت، اقتصاد، رسانه و فناوری و … هستند و ممکن است فارسی یا انگلیسی باشند:
چرا باید مدرسههای کسبوکار را با بولدزر خراب کرد؟ (ترجمان) (این هم دیدگاهی است که البته تا حدودی باهاش موافق هستم؛ بهویژه بخش آخرش!)
یک نصیحت جاودانه از پدر وارن بافت برای تصمیمگیری خردمندانه (شبکه)
زندگی در دوران دنیاگیری (پاندمی): کرونا و دنیای اقتصاد، کسبوکار و فناوری:
ناخن بر دیوار سیمانی (کرونا و تأثیرش روی زندگی بشری از دیدگاه یک عصبشناس)
اثرات کرونا بر جهان که پس از پایان همهگیری نیز ادامه خواهند داشت (زومیت)
ماسک اجباری از ضربه ۵ درصدی به رشد اقتصادی جلوگیری میکند (آیبنا)
ایدهها و روایتهایی در باب زندگی، سلامت و اندیشه:
هیجانات انباشته و انفجار هیجانی (وفا کمالیان؛ رفتار سازمانی)
۱۷ عبارتی که افراد شاد هر روز در مکالمههایشان به کار میبرند (چطور)
موفقیت آدمها نتیجهی خودساختگی است یا ثروت مامان و بابا؟ (ترجمان)
حوصلهتان سر رفته؟ ۱۲ راهحل پیشنهادی را بخوانید (ایرنا)
Let Yourself Be Unproductive. At Least for a Little While. (HBR)
روایتهایی دربارهی مدیریت، زندگی سازمانی و کار حرفهای:
کاربرد صحیح سیستم هدفگذاری OKR (وفا کمالیان؛ رفتار سازمانی)
رهبری با چشمانداز در دوران همهگیری کرونا (وبلاگ مؤسسهی همرو)
ورود نیروهای جدید به بازار کار در وانفسای این روزها (عزیز بنیهاشمی)
چرا باید تئوریهای سازمان و مدیریت را بدانیم؟ (سید حسین جلالی)
ایجاد هیجان در آموزشهای مدیریت (دنیای اقتصاد)
روایتها و تحلیلهایی دربارهی استراتژی، تجاریسازی و تحلیل و توسعهی کسبوکار:
اوجگیری آرم و AMD و خسارتی که اینتل از فناوری ۱۰ نانومتری متحمل میشود (زومیت) (گاهی چه زود، دیر میشود؛ حتی برای رهبر مطلق بازار!)
گزارش باکس آفیس: چرا «بتمن» مسئولِ هموار کردن مسیر هالیوود به سوی نابودی احتمالیاش است؟ (زومجی) (یک تحلیل عالی از بیزینس مدل هالیوود!)
تاریخ اکران فیلم Mulan مجددا تاخیر خورد؛ دیزنی در انتظار تصمیم بعدی کریستوفر نولان : زومجی (این مطلب، در مورد استراتژیهای اکران در دوران کرونا است.)
درآمد اپ استور همچنان بیشتر از گوگل پلی استور است (زومیت) (پس درآمد بهازای هر مشتری ARPO مهمتر است تا تعداد فروش!)
اخبار و تحلیلهای اقتصاد، توسعه، مدیریت مالی و سرمایهگذاری:
چرا آمریکا نمیخواهد چین بر بازار رمزارزها مسلط شود؟ / قدرت از دست رفته دلار (راه پرداخت)
سرمایهداری به روایت پول (راه پرداخت)
ایرانیها چگونه وقت میگذرانند؟ (خبرآنلاین)
کرونا اقتصاد ایران را چقدر کوچکتر میکند؟ (خبرآنلاین)
ضربه کرونا به اقتصاد فوتبال (بازار ورزش)
What if the dotcom boom and bust hadn’t happened? (Economist)
روایتها و تحلیلهایی دربارهی فناوری، طراحی محصول، ارتباطات و رسانه:
بلاک چین امروز مانند اینترنت دیروز؛ چگونه بلاک چین کاربردی خواهد شد؟ (ارز دیجیتال)
پیشگیری از آسیبدیدگی در فوتبال با هوش مصنوعی (بازار ورزش)
کمپین تحریم فیسبوک ۷ میلیارد دلار زیان روی دست زاکربرگ گذاشت (دیجیاتو)
آشنایی با فردی که ارز دیجیتال خودش را ساخته است و دارندگان توکن میتوانند در تصمیمات زندگی او نقش داشته باشند! (ارز دیجیتال) (دوست زرنگمون چیزی شبیه «نمایش ترومن» را خودش آگاهانه راه انداخته تا به مردم، تصمیمگیریهای زندگیاش را در قالب یک توکن بفروشه!)
یک ربات بازیگر نقش اول فیلم b با بودجه ۷۰ میلیون دلاری خواهد بود (دیجیاتو)
کمکم کسبوکارها و سازمانها در حال باز شدن هستند. بهنظر میرسد دیگر تا مدت زمانی بهطول حداقل یک یا دو سال باید با «کرونا» همزیستی کنیم. بنابراین خواهش برادرانهی من از شما مخاطبین عزیز گزارهها این است که با احتیاط از خانه خارج شوید، به مهمانی و دورهمیهای غیرضروری نروید و دستورات بهداشتی بهویژه ماسک زدن و ضدعفونی کردن وسایلتان را
امام رضا (ع): بردباری، دانش و خاموشى، از نشانههاى فهم است. خاموشى، درى از درهاى حکمت است. خاموشى، دوستى را نصیب [انسان] مىکند و راهنمایى بهسوى هر نیکى است. (الکافی: ۲ / ۱۱۳)
***
عید میلاد نور هشتم آسمان معنویت (ع) را تبریک عرض میکنم. در این روزهای کرونازده، با دلی بسیار تنگ برای آرامش بارگاه مطهرش که گمشدهی این روزها است. التماس دعا.
(عکس از آقای محمد جواد مشهدی؛ اینجا)
امام رضا (ع): بردباری، دانش و خاموشى، از نشانههاى فهم است. خاموشى، درى از درهاى حکمت است. خاموشى، دوستى را نصیب [انسان] مىکند و راهنمایى بهسوى هر نیکى است. (الکافی: ۲ / ۱۱۳) *** عید میلاد نور هشتم آسمان معنویت (ع) را تبریک عرض میکنم. در این روزهای کرونازده، با دلی بسیار تنگ برای آرامش بارگاه مطهرش که گمشدهی این
«راستش بعید میدانم که حکمرانی بلامنازع بر فوتبال انگلیس دیگر ممکن باشد. یونایتد ترکیب خیلی خوبی داشت، با یک مربی استثنایی که شمّ بالایی در شناخت و انتخاب بازیکنها داشت و میتوانست تشخیص دهد که در تیمش به هر بازیکن چه مدتی نیاز دارد. بازیکنانی که او به جای بازیکنان قبلیاش به خدمت میگرفت همیشه استثنایی بودند. مسئلهی پول را هم باید به اینها اضافه کرد. خلاصه اینکه ترکیب همه فاکتورها برای یونایتد عالی بود. ما هم به نوبه خود برای موفقیت هر کاری لازم باشد خواهیم کرد ولی باور کنید دیگران هم در جا نخواهند زد. یونایتد در حال بازگشت است و چلسی هم در بازار نقل و انتقالات تهاجمیتر از همیشه وارد شده. وقتی بازی منچسترسیتی و آرسنال را دیدم به خودم گفتم چطور ممکن است ما از این تیم ۲۲ امتیاز بیشتر داشته باشیم؟» (اینجا)
«من قول میدهم که ما پیشرفت خواهیم کرد. ولی معنای این حرفم این نیست که ما همه چیز را خواهیم برد. وعده من این است که بهتر میشویم و پیشرفت میکنیم. سیتی یک تیم استثنایی است و بههمین خاطر است که نمیتوانم وعده بدهم که همهی جامها را خواهیم برد. اگر از تیم من در ماینتس بپرسید میبینید آنها چقدر تلاش میکردند. در دورتموند هم همینطور. ولی ما در لیورپول گروه متفاوتی داریم. گروهی متشکل از تعداد زیادی بازیکن در کلاس جهانی. ولی باشگاههای دیگر هم چنین ستارههایی دارند.» (اینجا)
«من همه چیز را در مورد بازیکنانم میدانم، نیازی نیست که آنها را در یک بازی خاص تماشا کنم تا بتوانم برای تیم، برنامهریزی کنم. تصمیماتی مانند این در طول درازمدت گرفته میشوند و در دو یا سه بازی تفاوت فاحشی نخواهند داشت.» (اینجا)
«دیگر تاریخ روی دوش ما سنگینی نمیکند. اکنون تاریخ، پیشینهی شگفتانگیز ما بر اساس آنچه انجام دادهایم است. وقتی وارد لیورپول شدم، ما باید میگفتیم دیگر ما را با کسی مقایسه نکنید،با آن افراد شگفتانگیز و فوقالعاده که برای این باشگاه بازی میکردند و در گذشته همه چیز را برای لیورپول کسب میکردند. ما نمیتوانیم چنین کاری بکنیم و جهان تغییر کرده است. هواداران باید ما این فرصت را به ما میدادند تا راهمان را پیدا کنیم. این تنها در این شرایطی ممکن بود، زیرا هیچ کس صبر و شکیبایی در کنار ما را از دست نداد. مربیگری در فوتبال یک شغل خوب اما دشوار است، زیرا ما واقعا نمیتوانیم زمان بخواهیم.
ما باید سریعاً به موفقیت برسیم، مردم باید مراحلی را که ما طی میکنیم را ببینند، این اتفاق رخ داد زیرا آنها چنین تصمیمی گرفتند. بنابراین رقم خوردن این داستان ممکن شد. ما در شرایط خوبی هستیم، تیمی جوان داریم و هنوز هم به دنبال اهداف جدیدی هستیم. این مقصد نهایی نیست. شرایط مثل فینال لیگ قهرمانان سال گذشته است. شما باید ادامه دهید و این همان کاری است که ما حالا انجام خواهیم داد.» (اینجا)
سریعترین قطعی کردن قهرمانی لیگ برتر جزیره در عجیبترین فصل تاریخ که بلای کرونا برای فوتبال رقم زد، همراه شد: لیورپول یورگن کلوپ در هفتهی ۳۱م لیگ برتر، قهرمان شد. در پررنگ کردن ترکیب «لیورپول یورگن کلوپ» تعمد دارم. این تیم، همانند هر تیم رؤیایی دیگری در تاریخ، امضای مربی بزرگش را پای نتایج درخشانش دارد. اما این «قصهی پریان» یک جنبهی نادیده هم دارد: هواداران لیورپول که خود کلوپ هم در جملات منتخب بالا در مورد آنها سخن گفته است. همینجا من بهعنوان یک هوادار قدیمی منچستر یونایتد، به تمامی دوستان لیورپولیام این قهرمانی زیبا را تبریک میگم. و اگر چه عادل فردوسیپور عزیز احتمالا اینجا را نخواهد دید؛ اما یک تبریک اختصاص یرا هم برای او اینجا ثبت میکنم. 🙂
اما لیورپول یورگن کلوپ چه دارد که آن را تبدیل به نماد فوتبال دنیا در دو سال اخیر تبدیل کرده است؟ بیایید براساس گفتههای استاد کلوپ، نگاهی بیاندازیم به ۳ عاملی که این تیم را به یکی دیگر از تیمهای رؤیایی فوتبال تبدیل کرده است:
اول ـ فروتنی واقعبینانه در کنار روحیهی جنگجوی ادامهدهنده: یورگن کلوپ هیچوقت مانند خیلی از مدعیانِ پر سر و صدای این دو دههی اخیر فوتبال، ادعایی در مورد خودش نداشته است. او با وجود شخصیتِ بسیار جذابش، همیشه تیمش را معرف خودش میداند و نه خودش. و جالبتر اینکه حتی تیمش را هم هیچوقت بهترین تیم دنیا نمیداند. او تیمی رقابتی میسازد که بتواند با دیگر مدعیان پا بهپا بجنگد و تا آخرِ ماجرا بجنگد. چه کسی فکر میکرد بعد از باخت در فینالِ ۲۰۱۸ لیگ قهرمانان ـ که بیشتر، نتیجهی مصدومیت محمد صلاح با خطای ناجوانمردانهی سرخیو راموس و دروازهبان فاجعهای بهنام لوریس کاریوس بود تا اینکه هنرِ رئالِ زیدان باشد یا از دست دادن قهرمانی لیگ برتر در آخرین گام فقط با اختلاف یک امتیاز، لیورپول نای ادامه دادن مسیر را داشته باشد، چه برسد به اینکه جامی که از دست داد را دقیقا سال بعدش بهدست بیاورد؟ چه کسی فکر میکرد باخت ۳-۰ در نیوکمپ در نیمهنهایی لیگ قهرمان پارسال را لیورپول در بازی برگشت با برد ۴-۰ بارسای مسی جبران کند؟ این، معجزهی اصلی یورگن کلوپ است. او تیمی ساخت که از باخت نمیترسد، تیمی که فشار روانیِ خردکنندهی دههها جام نبردن را بههیچ انگاشت و تیمی که روحیهی تبدیل باخت به برد را بهخوبی پیدا کرد. لیورپول یورگن کلوپ همیشه حتی بعد از بزرگترین ضربهها هم سرحال و نیرومند دوباره بهپا میخیزد. بهگمانم از نظر خود استاد کلوپ، این در لیورپول این روزها جذابترین نکته باشد. باقی داستان هم نتایج درخشان تیم او است که در تاریخ ثبت خواهند شد! حالا چالش اصلی برای لیورپول استاد کلوپ همانطور که گفته ادامه دادن است. آنها توانستند باخت را به بُرد تبدیل کنند؛ اما آیا میتوانند به بُردن عادت کنند؟
دوم ـ راه درست با ابزارهای درست همراه با پیشرفت پله به پله اما مستمر و دائمی: لیورپول در زمانی که کلوپ به آن آمد، در مرحلهی تغییر نسل بود. دوران بازیکنان بزرگی چون استیون جرارد و جیمی کرگر بهسر آمده بود و بازیکنان بزرگ دیگری مانند لوئیس سوآرز هم مانند تمام این سالها در سودای بردن جامهای بزرگ، تیم را به مقصد تیمهای دیگر ترک کرده بودند. اولین کار کلوپ طبیعتا ساختن تیمی جدید با نسلی جدید بود و این، احتمالا بزرگترین موفقیت او در ساختن «تیم رؤیایی»ش بود. یادم هست اولین بازی که الکساندر آرنولد را در ترکیب اصلی لیورپول گذاشت، بازی با یونایتد بود. آرنولدِ نوجوان در آن بازی اینقدر بد بازی کرد که برای من عجیب بود چرا باید در ترکیب باشد و بماند؟ حالا آرنولد، بهترین دفاع راست دنیا است. 🙂 مثالهای دیگری از این دست در تیم فعلی لیورپول زیادند: محمد صلاح، اندی رابرتسون و ویرجیل فندایک همگی تا پیش از بازی در لیورپول کلوپ، بازیکنانی معمولی بودند؛ اما حالا از جمله بزرگترین ستارههای فوتبال دنیا هستند. کلوپ میدانست از تیمش چه فوتبالی را میخواهد: «گگن پرسینگ» که فوتبالی مبتنی بر پرس شدید حریف از جلو برای بازپاسگیری هر چه سریعتر توپ و تبدیل موقعیت دفاع به حمله برای فشار پیاپی روی حریف است؛ آنقدر که حریف از شدت فشار، گیج شود و اشتباه کند! حملات لیورپول، برقآسا و کشنده است و دفاعش، متراکم و پرفشار. برای چنین تاکتیکی، کلوپ باید ابزار درست را از ابتدا میساخت: شکل دادن به ترکیبی مناسبی از بازیکنان که متناسب با تاکتیک گگن پرسینگ باشند؛ یعنی ترکیبی از بازیکنان فیزیکی و قدرتمند در مرکز (در تمامی خطوط!) و بازیکنان تکنیکی و سریع اما با قدرت بدنی بالا در کنارههای زمین (مدافعین کناری و وینگرها.) اینکه استاد کلوپ توانست این ترکیب درخشان از بازیکنان را بسازد، هنر بزرگی است که تنها از مربیان بزرگ تاریخ برمیآید. به حرفهایش در بالا در مورد منچسترِ سر الکس فرگوسن دقت کنید. (یکی از بزرگترین مشکلات منچسترِ پسا ـ فرگی این بود که نتوانست تغییر نسل را بهخوبی رقم بزند. و شاید حتی اگر اولهگونار سوشائر جامی هم نبرد، بزرگترین خدمتش همین تغییر نسل بازیکنان منچستر باشد.)
سوم ـ صبر استراتژیک تمامی ارکان باشگاه: لیورپول کلوپ تا زمانی که به اولین جام رسید، ۴ سال صبر کرد: از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹. در این بازهی زمانی دو فینال بزرگ را بهشکل بدی باخت (لیگ اروپا ۲۰۱۶ و لیگ قهرمانان ۲۰۱۸) و در لیگ هم قهرمانی فصل قبل را فقط با اختلاف یک امتیاز به منچستر سیتیِ پپ گوآردیولا واگذار کرد. اما کسی ـ چه مدیران و چه هواداران ـ در اینکه استاد کلوپ باید همچنان مربی تیم بماند، تردیدی نداشت. همهی ارکان باشگاه لیورپول، با صبر استراتژیکشان به استاد کلوپ اجازه دادند آنقدر بازنده شود تا راه برنده شدن را یاد بگیرد. و دو قهرمانی بزرگِ سالهای اخیر، نوش جانشان!
این روزها که آسمان لیگ جزیره بعد از چند سال، دوباره قرمز رنگ شده است (و برای من، متأسفانه، این قرمز، منچستری نیست!)؛ به سرود رسمی و جذاب باشگاه لیورپول فکر میکنم و در خوشحالی لیورپولیها از این جهت شریک هستم که فوتبال ـ این ورزشی که خودِ زندگی است ـ باز هم به ما نشان داد که پاداش بزرگی برای سختکوشانِ همیشه امیدوار کنار گذاشته و با این داستانِ رؤیایی، همهی ما میتوانیم در این روزهای سختِ زندگی، برای ادامه دادن در مسیر رفتنْ تا رسیدن، نفسی تازه کنیم:
زمانی که از طوفان گذر میکنی
سرت را بالا بگیر
و از سیاهی نترس
در پایان این طوفان
آسمانی طلایی است و
چکاوکی به زیبایی میخواند
در باد به راهت ادامه بده
زیز باران به راهت ادامه بده
اگر خسته شدی و رؤیاهایت در آستانه نابودی قرار گرفت
ادامه بده، ادامه بده
با امیدی در قلبت
و تو هیچگاه تنها قدم نخواهی زد
تو هیچگاه قدم نخواهی زد
ادامه بده، ادامه بده
با امیدی در قلبت
و تو هیچگاه تنها قدم نخواهی زد
تو هیچگاه قدم نخواهی زد …
از لیورپول و هوادارانش و استاد یورگن کلوپ برای یاد دادنِ «هنرِ ادامه دادن» متشکرم. قهرمانی زیبایتان، مبارکتان باشد!
«راستش بعید میدانم که حکمرانی بلامنازع بر فوتبال انگلیس دیگر ممکن باشد. یونایتد ترکیب خیلی خوبی داشت، با یک مربی استثنایی که شمّ بالایی در شناخت و انتخاب بازیکنها داشت و میتوانست تشخیص دهد که در تیمش به هر بازیکن چه مدتی نیاز دارد. بازیکنانی که او به جای بازیکنان قبلیاش به خدمت میگرفت همیشه استثنایی بودند. مسئلهی پول را