وقتی که فکر میکنید دیگر در حرفهتان به آخر خط رسیدهاید و باید حرفهی جدیدی را آغاز کنید چه میکنید؟ همان رزومهی قبلیتان را برای کارفرماهای جدید میفرستید؟ به کلاسهای آموزشی میروید تا مهارتهای جدیدی کسب کنید؟ شاید هم مستقیم بهسراغ آگهیهای نشریات میروید؟ این کارها خوباند؛ اما کافی نیستند. بنابراین صبر کنید. تغییر حوزهی کاری هم دقیقن مانند زمانی است که شما بدون تجربهی کاری قصد داشتید از صفر شروع کنید؛ تنها با این تفاوت که حالا چند ماه یا چند سال تجربهی کار کردن دارید، با محیط حرفهای آشنا هستید و بایدها و نبایدهایش را میدانید. بنابراین قبل از هر کاری مطمئن شوید این ۷ قدم را طی کردهاید:
۱- فهرست کردن کارهایی که دوست دارید انجام دهید و کارهایی که نه: قرار است گذشته چراغ راه آینده باشد؛ نه؟ بنابراین ببینید کدام کارهای خوبی را که قبلا انجام دادهاید را میخواهید تکرار کنید و کدام اشتباهات را نه.
۲- مهارتها و تجربهتان را مطابق واژگان تخصصی و زمینهی حرفهی جدید بنویسید: مثلا مهارت مدیریت پروژه در حوزهی IT، میتواند در حوزهی ساختوساز هم کاربرد داشته باشد؛ اما منابع مورد استفاده در این دو حوزه متفاوتاند!
۳- مهارتهای جدید یاد بگیرید و آموزشهای لازم را ببینید.
۴- دست به کار داوطلبانه و مجانی در حوزهی جدید بشوید: مثلا در یک سازمان کارآموزی کنید.
۵- سراغ آدمهای باتجربهی حوزهی کاری جدیدتان بروید و پای صحبتهای آنها بنشینید.
۶- شبکهسازی را فراموش نکنید: به آدمهای موجود در شبکهی حرفهایتان فکر کنید. خیلی وقتها میان آنها گزینههای جالبی پیدا میکنید که به شما کمک کنند.
پ.ن. بدیهی است این قدمها را میتوان برای تغییر شغل در یک حوزهی کاری هم طی کرد.