در طول یکی دو سال اخیر مسئولیت سایت شرکت محل کارم را هم برعهده داشتهام. یکی از کارهایی که باید در این زمینه انجام شود، مدیریت و پاسخگویی به ایمیلها و پیامهای ارسالی به شرکت است. جدا از اسپمها و ایمیلهای تبلیغاتی، هر از گاهی ایمیلهای درخواست کار دریافت میکنیم. و همینجا است که من از دیدن رفتارهای اشتباه هم خندهام میگیرد و هم حرصم درمیآید! هفتهی گذشته دو آگهی جذب نیروی انسانی را به درخواست دو دوست عزیز درگزارهها منتشر کردم و باز بخشی از همان رفتارهای اشتباه را مشاهده کردم. بنابراین بد ندیدم در مورد آداب رزومه فرستادن از روی سایت شرکتها نکاتی را یادآوری کنم:
۱- اولین و مهمترین نکته: تا وقتی که شرکت آگهی جذب همکار را در سایتش درج نکرده یا فرم استخدام فعالی ندارد، یعنی در مقطع فعلی نیازی به استخدام ندارد. بنابراین شما نباید در چنین شرایطی رزومهتان را برای شرکت ارسال کنید. من استثنائا مدیر پروژهای هستم که مسئولیت سایت شرکتهای محل کارم را هم برعهده داشتهام. در بسیاری از شرکتها اساسا مسئول سایت در سازمان هیچ ارتباطی با واحد منابع انسانی ندارد و از آن بدتر، در بسیاری از شرکتها مسئولیت سایت کلا به خارج سازمان برونسپاری میشود. بنابراین رزومه فرستادن در این حالت برای شما فایدهای ندارد. در برخی شرکتها هم البته ایمیلهای سایت مستقیم به پست الکترونیکی مدیرعامل و مدیران ارشد شرکت ارسال میشود؛ اما جدا از اینکه با گرفتن وقت مسئولین ارشد شرکت احساس بدی را در مورد حرفهای نبودنتان در آنها ایجاد میکنید، رزومه شما در میان ایمیلهای شرکت گم میشود و در آینده و روزی که شرکت نیازمند همکار جدید بود، هیچ کس بهیاد شما نخواهد افتاد. بنابراین لطفا رزومه نفرستید مگر اینکه شرکت خودش بخواهد!
۲- با فرض اینکه شرکت آگهی جذب همکار یا فرم استخدام فعال دارد: خوب در این حالت شرکت حتما اعلام کرده که برای چه مشاغلی و با چه تخصصهایی استخدام میکند. لطفا اگر ارتباطی با شغل اعلام شده یا تخصص مربوطه ندارید، وقت ارزشمند خودتان و مسئولین شرکت را تلف نکنید. مثلا در مورد همین آگهی اخیر گزارهها (+) فرد محترمی با رتبهی چهار آزمون دکترای مدیریت برای یک پست ناقابل کارشناسی رزومه فرستادهاند. من چند روز است دارم فکر میکنم چرا و هنوز نفهمیدم!
۳- صرفا به روشی که روی سایت شرکت نوشته شده رزومه بفرستید: ممکن است شرکت آدرس ایمیل مشخصی را اعلام کرده باشد تا به آن رزومه بفرستید. در این حالت لطفا صرفا به آن نشانی رزومه بفرستید و ارسال ایمیل به سایر نشانیها ـ بهویژه info ات سایت شرکت ـ جدا خودداری کنید. اگر هم فرم استخدام وجود دارد، فقط و فقط اطلاعاتی که در فرم وجود دارد را تکمیل کنید و از فرستادن رزومه یا اطلاعات تکمیلی به نشانی پست الکترونیکی شرکت بپرهیزید.
۴- فرم استخدام را دقیق پر کنید: یادتان نرود اطلاعات فرم استخدامی را کامل و دقیق تکمیل کنید؛ مخصوصا به تلفن یا ایمیلتان خیلی دقت کنید تا بتوانند با شما تماس بگیرند!
۵- سایت شرکت ابزار اطلاعرسانی شرکت است نه شما: اگر به خیال خودتان با فرستادن روزمه دارید برای خودتان شبکهسازی میکنید، باید به عرضتان برسانم در فضای کاری ایران اصلا از این خبرها نیست! در ایران سایت بسیاری از شرکتها در بهترین حالت، تنها کاربرد اعلام محصولات و خدمات و نشانی و تلفن شرکت را دارد. بنابراین عملا ارتباط یک سویه و از جانب شرکت است و ارتباط از این سوی سیم اصولا برقرار نمیشود که شما بخواهید با آن شبکهسازی بکنید.
درک میکنم در شرایط رکود اقتصادی این روزها پیدا کردن شغل مناسب چقدر دشوار است. میفهمم که بیکاری یا داشتن شغل نامناسب چه فشارهای وحشتناکی به آدم وارد میکند. اما لطفا برای شخصیت حرفهای خودتان و وقت دیگران ارزش قائل باشید.
اینی که شما فرمودید هم هست؛ اما بهنظرم بهتر است به این دقت کنیم که همیشه استثنا وجود دارد!
ببخشید!؟
می سوزم از این دورویی و نیرنگ یکرنگی کودکانه میخواهم
ای مرگ از آن لبان خاموشت بوسه جاودانه می خواهم
چقدر جالب! من دقیقا برعکس فکر می کنم! و دقیقا برعکس توصیه می کنم. مرسی که اینو نوشتین. چون ایمیل استخدام شرکت رو من می خونم و اگر کسی همینجوری ایمیل بفرسته رو بیشتر توجه می کنم و از اینکه به صنعت ما علاقمند بوده خوشم میاد و احتمال اینکه با مدیرای دیگه مطرح کنم خیلی زیاد می شه!
حالا این نظر شخصی منه و به کنار. اینکه من به همه توصیه می کنم که به هر شرکتی که به کارش علاقمند بودن ایمیل بزنن و رزومه بفرستن جالب بود! باید تجدید نظر کنم!