این شماره بهلحاظ تقویمی، یک سالگی مجموعه پستهای لینکهای هفته در گزارهها است. اولین پست لینکهای هفته، روز چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۸۹ منتشر شد. و حالا خوشحالام که این کار حداقل برای خودم مفید و بزرگ را هر هفته در هر شرایط کاری و درسی و روحی و روانی ادامه دادم. بنابراین با اجازهی شما خودم را برای این تداوم، تشویق میکنم!
در کنارش تشکر میکنم از همهی دوستانی که در این یک سال بهواسطهی این مجموعه پستها با آنها و اندیشههایشان آشنا شدم و بسیار از حاصل زحماتشان آموختم. و البته تشکر ویژهای هم دارم از شما مخاطبان عزیز که مرا در این یک سال انگیزه بخشیدید. بد نیست حالا در این مراسم سالگرد، شما هم نظرتان را در مورد این پستها بفرمایید. منتظرم …
در هر حال امیدوارم که همچنان فرصت و انگیزهی ادامهی این کار را داشته باشم. خوب با این مقدمه بریم سر کار خودمون!
پیش از شروع سه نکته:
- لینکهایی که به نظرم باید حتما و تحت هر شرایطی خوانده بشوند را با رنگ قرمز از سایر لینکها متمایز میکنم. اگر فکر میکنید تعداد لینکها زیاد است، با مطالعهی لینکهای قرمز شده هر آنچه را حتما باید بخوانید، خواندهاید!
- برای دیدن لینکهای کلیهی قسمتهای قبل، میتوانید به اینجا مراجعه بفرمایید.
- این مجموعه پستها در حکم یک دفترچهی یادداشت مطالب مهم برای من هستند. لینک اخبار را برای این میگذارم که به نظرم برخی اخبار حداقل عنوانشان باید توسط کسانی که در حوزه مشاورهی مدیریت و آیتی فعال هستند، دیده شوند. بنابراین اگر از نظر شما تعداد لینکها بسیار زیاد است، اولا ببخشید و ثانیا اینکه حداقل به تیترها نگاهی بیاندازید؛ وقت زیادی نمیگیرد و ضرر هم نمیکنید!
جامعهشناسی، روانشناسی و کار حرفهای:
روشهایی که اسم ندارند؛ ولی مؤثرند (یا چطور روشهای درست کار را در شرکتمان جا بیندازیم! عالی!) (دنیای چابک)
چگونه زبان بر درک رنگ تأثیر میگذارد (بسیار جالب!) (دکتر علی رضا مجیدی؛ یک پزشک)
چگونه استرس خود را در محیط کار کنترل کنیم؟ (عالی)
آیا شما هم میتوانید مانند کامپیوتر چندین کار را با هم انجام دهید (اینکه نمیشه حقیقت محضه ولی من قبولاش ندارم! :دی) (مجلهی اینترنتی زوم آیتی)
گذار از وابستگی به استقلال کنشگر بودن (” ما در زندگی نگرانیهای زیادی داریم ولی متاسفانه بر بسیاری از این نگرانیها کنترلی نداریم. میتوانیم یک دایره ترسیم کنیم که نمایانگر نگرانیها است و دایره کوچک دیگری در داخل آن که نمایانگر کنترل است. افراد پیش فعال، تلاششان را روی چیزهایی متمرکز میکنند که مطمئن هستند در مورد آن تاثیر گذارند و در زمان اجرا، معمولا دایره تاثیرگذاری خود را گسترش میدهند. بر عکس، افراد واکنشی، اغلب تلاششان را در نقاطی که نگرانی بیشتری دارند متمرکز میکنند یعنی جایی که کنترل آنها در آن ضعیف است. نارضایتی و انرژی منفی آنها باعث میشود که دایره تاثیرگذاری آنها کوچکتر شود.” نوشتهای از استفن کاوی معروف.)
مدیریت:
شهرام کریمی در یادداشتهای صنایعی شروع کرده به نوشتن برخی تجربههای مدیریتیاش؛ از دست ندهیدشان: یادگیری های مدیریتی- منابع انسانی زیمنس- ۱، یادگیری های مدیریتی- منابع انسانی زیمنس- ۲ و یادگیری های مدیریتی- منابع انسانی زیمنس- ۳
ادغام و تملیک (۳) – چالشهای M&A (احسان اردستانی؛ ویترین افکار من)
خداحافظ قهرمان (امیر مهرانی که خدا رو شکر برگشت!؛ The Coach)
کارآفرینی یا کارگردانی؟! و با خوردن بستنی قیفی به حفظ محیط زیست کمک کنید! (بابت این دومی؛ آفرین به خانم جم!) (زینب جم؛ همینا)
دورکارها به نزدیک کاری برگشتند! (رضا قربانی؛ مدیر رسانه)
هیچ الگویی کامل نیست! (مهدی عرب عامری؛ PMPlus.ir)
linked in و استفاده از اطلاعات کاربران (بهاره حسینی؛ The Notes)
ایجاد سبک مدیریت در پنج قدم (عالی! یکی از بهترین مطالب این هفته.)
از دکتر امیرشاهی، پیشکسوت بازاریابی ایران تجلیل شد (استاد پرویز درگی؛ فقط لطفا سه اصل زندگی آقای دکتر امیرشاهی را از دست ندهید!)
سه روش برای گرفتن بهترین خروجی از یک تیم کاری (محمد سالاری که فقط کاش اینقدر با فونتهای رنگی بر زمینهی سفید ننویسد که خواندن مطلب را بهشدت سخت میکند!)
سس محرمانه عامل موفقعیت استیو جابز (چند روز پیش دنبال داشتم دنبال موضوعی میگشتم؛ دیدم چقدر در مقالات استراتژی به اپل در مورد استراتژی یکپارچگی رجوع داده شده. شاید بهزودی در موردش نوشتم.)
هاروکی موراکامی ـ پیامآور جاز (“یکی از همیشگیترین پیانیستهای محبوب من در موسیقی جاز، تهلونیوس مونک است. زمانی کسی از او پرسید؛ چگونه میتواند صدای خاص و مشخصی را از پیانو بیرون بکشد، مونک به کیبورد اشاره کرد و گفت: «نمیتواند هیچ نوع نُت جدیدی وجود داشته باشد، وقتی به کیبورد نگاه میکنی، کل نُتها همین الان همان جا هستند اما اگر به اندازه کافی یک نُت مشخص را بخواهی، صدایی متفاوت خواهی داشت. تو باید نُتهایی را برداری که واقعا میخواهی!»” بهترین تعریف از خلاقیت!)
۲۵ درصد پستهای مدیریتی SAP در دست زنان (آفرین!)
مدیران نحوهی عملکرد کارمندان خود را رقم میزنند (بنابراین وقتی نمیتوانید نیروی انسانی باکیفیت جذب کنید؛ روی توسعهی مدیران سرمایهگذاری کنید.)
مرور وبلاگها:
صیدِ شاه ماهی: گوگل موتورولا را خواهد خرید (مهمترین خبر فناوری هفته) و سرویس جدید گوگل برای دیجیتالی کردن کاتالوگها (مهرداد نایب؛ ویزویز)
گوگل و آخرین قضیه فرما و چرا گوگل بخش موبایل شرکت موتورولا را خرید؟ (تحلیل بسیار جالب دکتر مجیدی عزیز) (دکتر علی رضا مجیدی؛ یک پزشک)
ویکیپدیا تنهاست! (جواد افتاده؛ رسانههای اجتماعی)
۳ راه جدید و فوقالعاده برای بهاشتراکگذاری فایل به صورت آنلاین (مجلهی اینترنتی گویا آیتی)داخل بدنه نوت بوک اصلا” نیاز به نظافت ندارد! (وبشهر)
چطور نمایشگر LCD را تمیز کنیم؟ (مجلهی اینترنتی زوم آیتی)
با گوگل پلاس بازی کنید (مصطفی لامعی؛ iCulb)
اخبار دنیای فناوری و رسانههای اجتماعی:
رشد محیطهای کار موبایلی (اینفوگرافیک) (عالیه این! از دست ندیدش!) (وبلاگینا)
نمایش ارسالهای +Google در نتایج جستجوی گوگل فعال شد (وبلاگینا)
جریمه سنگین گوگل در صورت انصراف از خرید موتورولا
اخبار اپل:
اپل آیفون جدید را شانزدهم شهریور معرفی میکند! (فارنت)
شکل قطعی آیفون ۵ مشخص شد! (وبشهر)
بلندپروازی اپل در ساخت ساختمان جدیدش+ عکس
ممنوعیت فروش تبلت گلکسی در اروپا لغو شد
اپل قصد دارد یک میلیارد دلار در کارخانه تولید LCD شارپ سرمایهگذاری کند (در راستای کاهش وابستگی به سامسونگ) (مجلهی اینترنتی زوم آیتی)
اواخر پائیز زندگینامه استیو جابز منتشر میشود (با تأیید خودش)
اخبار مایکروسافت:
یاهو و بینگ از گوگل موثرترند! (واقعا!؟) (فارنت)
آیا ویندوز و لینوکس آشتی میکنند؟ (فارنت)
اعلام آمادگی مایکروسافت برای عرضه ویندوز ۸ (یه وبلاگ درست کردند برای اطلاع رسانی در این مورد)
وجود اپ استور برای ویندوز ۸ تایید شد (نارنجی)
IE9: مرورگری با هفت برابر قدرت بیشتر در مقابله با بدافزارها (واقعا!؟)
مایکروسافت هم قصد خرید موتورولا را داشت! (خوب خدا رو شکر موفق نشد!) (وبلاگینا)
اخبار گجتها و ابزارهای فناوری:
عرضه نرمافزار امنیتی رایگان برای آندروید (این یکی مال سیمانتک هست)
شرکت اچ پی سیستم عامل WebOS و تبلت اش را کشت
ذخیرهی ۵۰ گیگابایت اطلاعات روی یک شیشه/ کریستالهای حافظه واقعی شدند
دیسکهایی با عمر هزار سال! (فارنت)
تلفنهای همراه به کیسه هوا مجهز میشوند
آیتی ایرانی:
اینفورما: فقدان ۳G عامل عدم توسعه ICT در ایران است (البته این هم هست؛ ولی …)
فاز اول شبکهی ملی اینترنت ۶ ماهه اول سال به بهرهبرداری میرسد و برنامهی مرکز تحقیقات مخابرات برای شبکه ملی اینترنت (یکی تو رو خدا به اینا فرق اینترنت و اینترانت را بفهمونه!)
حجم فروش اینترنتی خودرو از مرز ۲۰٫۰۰۰ میلیارد ریال گذشت (نمونهی موفق تجارت الکترونیک در ایران)
اقتصاد:
چه کسی نفع میبرد و چه کسی میبازد؟ اثرات بازتوزیعی طرح هدفمندسازی یارانهها (حامد قدوسی؛ یک لیوان چای داغ)
سیاستهای ایران در قبال مهاجرت افغانها (نقد سیاستهای کنونی و البته پیشنهاد سیاستهای مناسب. این مسئله یکی از مهمترین مسائل اجتماعی ایران است؛ هر چند نه دولت میخواهد ببیندش و نه ما) (مجلۀ اقتصادی IRPD ONLINE JOURNAL)
آشفتگی برنامهریزیشده؛ ویژگی دیکتاتورمآبانه، ضددموکراتیک و سوسیالیستی دخالتگرایی (از لودویگ فون میزس) (“همه آزادند که با نتیجه انتخابات یا فرآیند بازار آزاد مخالفت کنند. اما در نظام دموکراتیک، راهی غیر از ترغیب و تشویق برای دگرگون کردن اوضاع ندارند. اگر فردی میگفت که «شهردار انتخابشده با رای اکثریت را دوست ندارم و به همین خاطر از دولت میخواهم که فرد مورد پسند من را به جای او بنشاند»، کسی او را دموکرات نمیخواند. اما بیشتر افراد آن قدر کندذهن هستند که اگر همین ادعاها درباره بازار بر زبان آورده شوند، آرزوها و خواستهای دیکتاتور مآبانهای را که در این میان وجود دارد، کشف نمیکنند. مصرفکنندگان انتخابهای خود را انجام دادهاند و درآمد تولیدکنندگان کفش، ستارگان سینما و جوشکارها را تعیین کردهاند. کدام استاد فکر میکند که میتواند بر تصمیمات آنها چیره شود؟ اگر این فرد دیکتاتوری بالقوه نبود، از دولت نمیخواست که دخالت کند. تلاش میکرد که همشهریانش را به افزایش تقاضا برای محصولات جوشکاران و کاهش تقاضا برای کفش ترغیب کند.”)
آشنایی با اقتصاددانان: رونالد کوز (تو ۲۳ سالگی یه مقاله نوشته که تئوریهای اقتصادی دنیا را تغییر داده … آدم حسودیاش میشه!)
روند شاخصهای اقتصادی را «مرکز آمار ایران» به مجلس گفت، مجلس به رسانهها اعلام غیررسمی آمار رسمی (خبر اقتصادی مهم هفته)
مصاحبه با دکتر طبیبیان پیرامون سیاستهای پولی و بانکی کشور (استاد عزیز ما!)
در گفتوگو با یک اقتصاددان ایرانی بررسی شد: ریشهیابی بحران بدهی آمریکا (تحلیل جالب دکتر حجت قندی)
اقتصاد در زندگی واقعی: چرا اقتصاددانان، ورزش را دوست دارند؟ (بخش مربوط به داورهاش خیلی جالب بود!)
آشنایی با اقتصاددانان: دیوید هیوم (کسی که بر آدام اسمیت تأثیر گذاشت!)م
ممنونم رضا جان. 🙂
برای من هم آشنایی با شما و دوستان همینایی مایهی افتخار بود. موفق باشید. 🙂
درود
ممنون و تبریک که یک ساله شدی رفیق. ادامه بده. ما هم به افتخار شما میایستیم و کلاه از سر برمیداریم.
راستی یه جورهایی این کار شما شاخص اندازهگیری من هم شده. این جوری خودم را اندازه میگیرم ببینم این ماه هستم اصلا یا نه در فهرست شما. اگر هستم قرمزم با آبی:)
ممنونام ابراهیم جان. در مورد متن انگلیسی هم حتما. 🙂
سوت و کف به افتخار علی شهاب! همونطور که پیشتر هم نوشتم تو وب با حجم زیاد محتوا احتمال از دست دادن یک مطلب خوب زیاده. با لینک های هفته من تا حد زیادی مطمئن هستم که مطالب خوب در زمینه مدیریت و اقتصاد و کار حرفه ای رو از دست نمی دم. ضمناً در وقت هم صرفه جویی می شه که مطالب پرت نخونم.
پیشنهاد من اینه که اگه مطلب خوب انگلیسی در زمینه مدیریت هم دیدین لینک کنین چون متأسفانه تولید محتوامون ضعیفه. گرچه خودتون معمولاً زحمت ترجمه رو می کشین.
سلام
من هم از این لطفی که با انتشار لینکهای هفته به ما میکنید متشکرم.
و یادمون نمیره که لینک ها واسطه ای شد که ما وبلاگ همینا رو به شما معرفی کنیم و شما هم با ذکر مطالب ما به وبلاگ خیلی کمک کردید.
خدا بهتون قوت بده برای ادامه ی این کار خوب.
متشکرم آقای آواژ عزیز. نظر لطف شماست. 🙂
سلام
من باید به خاطر دو موضوع از علی نعمتی شهاب عزیز بابت لینک های هفته تشکر کنم.
اول از همه اینکه لینک های هفته یک منبع خوب برای یادگیری است و من آموخته های زیادی از مجموعه لینک های هفته داشته ام.
و دوم اینکه دوست خوبم به من و روزنوشت های بهساد در این مدت لطف زیادی داشته است و مطالبی را از مجموعه روزنوشتهای بهساد در لینک های هفته درج می کردند که قطعا بی نقص نبوده و جای انتقاد بسیار داشته اند.
در نهایت اینکه اگر لینک های هفته نباشد، گودر خوانی جمعه ها قطعا کمبود زیادی خواهد داشت.