امروزه با توجه به ویژگیهای بنگاههای کوچک و متوسط (بنگاههای زیر ۵۰ نفر پرسنل) و نقش ویژهی آنها در اقتصاد کشورها، در سالهای اخیر توجه دولتها به سیاستگذاری و حمایت برای توسعهی این بنگاهها افزایش قابل توجهی یافته است. برنامههای مختلفی برای رشد و توسعهی این بنگاهها توسط دولتها تدوین و اجرا شده است. بررسیهای اولیهی انجام شده بر روی این برنامهها نشانگر آن هستند که تمرکز دولتها بر حمایت از توسعهی بنگاههای کوچک و متوسط فعال در زمینهی فناوریهای نوین (بهویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات) بوده است.
در ایران نیز اگر چه برای حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط در شکل کلی و عام و بدون تمرکز بر صنایع خاص فعالیتهای مختلفی توسط نهادهای سیاستگذاری و مسئول در حوزههای مختلف دولت انجام گرفته است؛ اما تاکنون برنامهی مشخصی برای حمایت از توسعهی این بنگاهها در حوزهی صنعت فناوری و اطلاعات بهعنوان یک صنعت نوپا، ارزشآفرین و تحولزا تدوین نشده است. بر این اساس و با توجه به نقش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بهعنوان سیاستگذار و متولی صنعت ICT در کشور، “تدوین سند اجرایی توسعهی کسب و کارهای کوچک و متوسط (SME) حوزهی فناوری اطلاعات و ارتباطات” در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است. در طی این پروژه تلاش خواهد شد تا با ایجاد یک تصویر کلان از وضعیت بنگاههای کوچک و متوسط فعال در صنعت ICT و نیازها و مشکلات آنها و با الگوبرداری و بومیسازی سیاستهای موفق در پیش گرفته شده توسط کشورهای پیشرو در توسعهی این بنگاهها، راهبردها و سیاستهای حمایتی دولت برای توسعهی کسب و کارهای کوچک و متوسط (SME) در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات تعیین شوند.
من مدیر این پروژه بودهام و با کمک همکاران و مشاوران محترممان، کمکم داریم به نتیجهی نهایی میرسیم. با توجه به ارتباطاتی که در فضای مجازی با برخی از دوستان فعال در حوزهی کسب و کارهای کوچک اینترنتی و شرکتهای نرمافزاری داشتهام، تمام دغدغهی من از آغاز پروژه اجرایی بودن نتایج پروژه بوده است. برای همین تمام تلاشم را کردهام تا مطالعات انجام شده برای تدوین سند تا این مرحله، دور از وضعیت واقعی این حوزه نبوده باشد. در این مرحله برای اطمینان یافتن از مطابقت استراتژیها و سیاستهای تدوین شده در قالب این پروژه با نیازهای واقعی فعالان صنعت ICT کشور ـ بهویژه بنگاههای کوچک نوآور و کارآفرین این بخش ـ نیازمند کمک فعالان این حوزه هستیم. برای این منظور براساس مطالعات انجام شده در پروژه، پرسشنامهای تهیه کردهایم که در قالب فایل اکسل از اینجا قابل دریافت است. خواهشمندم با مطالعهی دقیق این پرسشنامه را در تدوین این سند یاری فرمایید.
در صورت هر گونه سؤال یا اشکال در مورد پرسشنامه میتوانید سؤالات را به آدرس ایمیل gozareha@gmail.com ارسال فرمایید. ضمنا لطفا پس از تکمیل پرسشنامه آن را به همین نشانی ایمیل ارسال فرمایید. فرصت در نظر گرفته شده برای ارسال پرسشنامههای تکمیل شده روز دوشنبه هشتم اسفند ماه ۱۳۹۰ است.
پیشاپیش از همکاری همهی شما سپاسگزارم.