خودم باورم نشده ۶ ماهه دارم هر هفته این کار را میکنم!!!! آآآآآ به همتام! :دی
پیش از شروع سه نکته:
- لینکهایی که به نظرم باید حتما و تحت هر شرایطی خوانده بشوند را با رنگ قرمز از سایر لینکها متمایز میکنم.
- برای دیدن لینکهای کلیهی قسمتهای قبل، میتوانید به اینجا مراجعه بفرمایید.
- این مجموعه پستها در حکم یک دفترچهی یادداشت مطالب مهم برای من هستند. اگر لینک اخبار را هم میگذارم، برای این است که به نظرم برخی اخبار حداقل تیترشان باید توسط کسانی که در حوزه مشاورهی مدیریت و آیتی فعال هستند، دیده شوند. بنابراین اگر تعداد لینکها زیاد هستند، اولا ببخشید و ثانیا اینکه حداقل به تیترها نگاهی بیاندازید؛ ضرر نمیکنید!
با این توضیحات لینکهای هفته را مرور میکنیم:
مدیریت:
احسان اردستانی این هفته پستی نوشت با عنوان مرگ سرمایه های اجتماعی که نقطهی آغازی شد برای بحث بیشتر در این زمینه: لیالی اینجا راهکارهایی ارایه داد و چند نفر را هم دعوت کرد برای نوشتن بیشتر. نوشتهی من اینجا، صادق جم اینجا و علی نیکویی را هم اینجا بخوانید و نوشتهی دیگر احسان در این زمینه حواشی “مرگ سرمایه های اجتماعی” (نویسنده مهمان)
بحث و گفتگو: نقش شبکههای اجتماعی در شرایط کاری (امیر مهرانی)
علم غیب در برنامه ریزی پروژه و منشور پروژه – قسمت اول (یک نکتهی اضافی از من: منشور پروژه در پروژهها خیلی مهمه. مخصوصا در حوزهی مشاوره که کسی اهمیتی به منشور نمیده و فرمالیته است عملا. منشور پروژه باید در حوزهی محدوده به همهی ذینفعان دقیقا نشان بده که در پروژه قرار است چه کاری انجام شود و چه کاری نه.) (مهدی عرب عامری)
مشتری اصلی در سیستم خدمات درمانی (سیستم بهداشتی ـ درمانی آمریکا چگونه کار میکند؟ پست جالب نیام یراقی)
درسهایی از کارگاههای عمرانی(۱)- نقشهبردارها (احمد شریفی؛ راستاش من دوست مهندس نقشهبردار زیاد دارم. خارج کارگاه که این طوری نیستند؛ داخل کارگاه هم ندیدمشون!)
اگر ایده ای در سر دارید همین حالا به سوالات زیر پاسخ دهید! (وبلاگ همینا)
خطای رایج در مدل سازی (تحلیلگران دینامیکی سیستمها و کلا تحلیلگران سیستم این مطلب نوید غفارزادگان را بخوانند!)
ده راهنمایی عملی برای ورشکسته کردن یک شرکت نرم افزاری! (علی واحد؛ وبلاگ رادمان)
چرا بازاریابی کردن اینقدر سخت است!!؟؟ (احسان نصیری)
DNA افراد نوآور (“ارتباط دادن، سوال پرسیدن، مشاهده کردن، آزمایش کردن و شبکهسازی”)
دیالوگ و یادگیری سازمانی (“افراد یاد گرفتهاند که دنیا را در ذهنشان به بخشهای متفاوتی تقسیم کنند و سپس در هر بخش فعالیتهای خاصی را در مورد مواردی که در آن بخش وجود دارد انجام دهند. ولی مساله اینجا است که افراد پس از مدتی فراموش میکنند که خودشان این بخشبندیها را ایجاد کردهاند و در نتیجه احساس میکنند بخشهایی که در ذهنشان وجود دارد بازتابی از واقعیت است. به این ترتیب مخلوقات خود ما بر ما حاکم میشوند. شاید بزرگترین مشکل این باشد که ما این کار را به صورت جمعی انجام میدهیم و به نظر میرسد که یادگیری سازمانی تنها در صورتی میتواند صورت بگیرد که ما شروع به زیر سوال بردن این واقعیت بسیار مبهم و در عین حال تاثیرگذار بکنیم.”)
آیا انعطافپذیری نافی اقتدار مدیر است؟مدیریت مقتدرانه (“مدیر باید تصمیم بگیرد که چه جنبههای شخصیتیاش را میخواهد به دیگران نشان دهد و هر جنبه را به چه افرادی”)
استراتژی متنوع سازی شرکت «دل» حضور در حوزههای متنوع به چه قیمتی؟ و موردکاوی دل: چه میزان تنوع در محصولات مطلوب است؟ (این مقالهی دو قسمتی کیس شرکت دل را در مورد استراتژی متنوعسازی بررسی میکند. واجب است خواندناش بهویژه برای دانشجویان MBA)
روزنامه دنیای اقتصاد ویژه نامه MBA (مطالب عمومیاش در مورد MBA بد نیست؛ تبلیغاتاش در مورد دورهی MBA یکی از مؤسسات خصوصی را هم خواستید ببینید. با وجود احترامی که برای دورههای مؤسسات خصوصی قائلم و شرکت در آنها را مفید میدانم؛ اما به هیچ عنوان این دورهها را MBA نمیدانم.)
خلاقیت و نوآوری و معجزه اشتباهات
چرا گوگل به یک استیو جابز نیاز دارد؟
فناوری اطلاعات:
مرا در ۳ کلمه توصیف کن! (سرویس بسیار جالبی که دکتر مجیدی در یک پزشک معرفی کردند! عالیه؛ حتما امتحان کنید) و اندروید ۳٫۰ یا شانه عسل چه ویژگیهای تازهای دارد؟ (از دکتر علی رضا مجیدی؛ یک پزشک)
شیفتگان تکنولوژی در عصر جدید (گیک کیست!؟؛ از جواد افتاده.)
جایزه ۱۰۰میلیون دلاری Google برای انصاف اشمیت!
رویارویی و جبران خسارت بعضی از مدیران اجرایی شرکتهای فناوری با مشاغل مهم در سال ۲۰۱۱
احتمال فروش مایاسپیس به گوگل (من خیلی با مای اسپیس کار نکردم؛ اما به نظرم اشتباه استراتژیکاش این بود که برای کاربران آمریکایی طراحی شد اما در خود آمریکا هم خیلی ازش استقبال نشد.)
افزایش توجه برنامه نویسان به «اندروید»
۱۰ نکتهای که در مورد نوکیا نمیدانید!
Google`s Schmidt Handing CEO Reins to Page: 10 Gains and Losses (اسلایدشوی جالبی در مورد کارهای درست و نادرست اریک اشمیت بهعنوان مدیرعامل گوگل.)
Schmidt, Jobs, Zuckerberg, and the Future of Adult Supervision – Julia Kirby – Our Editors – Harvard Business Review (نظارت بزرگان بر کودکان کاسب! مدلی موفق که برای استیو جابز، پیج و بیرن جواب داده و زوکربرگ سعی دارد بهش تن نده!)
آیپد بیش از ۱۷ میلیون فروش داشت (فروش آیفون هم به ۱۵ میلیون رسید: اینجا.)
اقتصاد:
غولهای «سیلیکون ولی» اقتصاددانان را به زرادخانه خود اضافه میکنند
با کمک گوگل و فروشگاههای آنلاین روشهای جدید محاسبه تورم
به بهانه نودمین سال تولد بوکانان: دولت باید در خدمت منافع عام باشد (بوکانان را علی سرزعیم با مقالات نظریهی انتخاب عمومی بوکانان در روزنامهی دنیای اقتصاد به ما معرفی کرد. اخیرا ایشان مقالاتشان در این زمینه را به صورت کتاب منتشر کردهاند: اینجا)
جامعهشناسی، روانشناسی و کار حرفهای:
پنچر نشوید! (نامهی محمود سیفی عزیز به دوستی که در برابر سبکی تحملناپذیر هستی از پای درآمده … برای همهی افسردگان و به ته خط رسیدگان خواندناش توصیه میشود!)
۵ راهکار موثر برای کسانی که در محل کار خسته می شوند (همهاش را تجربه کردم؛ راس میگه!)
با یادداشت کردن، اضطراب خود را کاهش دهید
چگونه محیط کار خود را طراحی کنیم؟
شادترین مردم دنیا کجا زندگی میکنند؟
ویترین واقعیت فوتبال ما و درباره واکنش به شکست مقابل کره -توهم ایرانی چگونه درمان میشود (دو نقد جامعهشناسانه ولی فوتبالی دربارهی شکست ایران برابر کرهی جنوبی در جام ملتهای آسیا)
پ.ن. ۱٫ لطفا اگر وبلاگی، پستی یا مطلبی را من ندیده بودم یا نمیشناسم، کامنت بگذارید و معرفی بفرمایید برای یادگیری بیشتر.
پ.ن.۲٫ اگر دوست داشتید توئیتر گزارهها را برای دیدن ایدهها و حال و احوال روزانهی من و گودر گزارهها را برای دیدن متن کامل این مطالب و سایر مقالات و اخبار مربوط به مدیریت، مشاوره، فناوری اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسی و جامعهشناسی (و گاهی هم که خیلی هیجانزده میشوم، علم!) دنبال کنید.
پ.ن.۳٫ از این هفته پست لینکهای هفته به جمعهها منتقل میشود تا من برسم همهی لینکهایی که باید را مطالعه کنم!
با سلام،
قانون پارکینسون و اهداف
http://gozar.webgah.net/2010/12/parkinsons-law-and-goals.html
ایمیل، تفاوت استفاده ایرانی و غیرایرانی
http://gozar.webgah.net/2011/01/culture-of-using-email-in-iran.html
چگونه آمریکا دارد جایگاه خود را از دست میدهد
http://gozar.webgah.net/2011/01/america-losing-its-edge-innovation.html
سفر با کاروان!
http://gozar.webgah.net/2011/01/campingvan-caravans.html
معادله ای از زندگی
http://gozar.webgah.net/2011/01/formula-of-life.html