ضمن تسلیت ایام سوگواری سید الشهدا امام حسین (ع)، برویم سر کار خودمون! فقط چند تا توضیح:
- از این هفته لینکهایی که به نظرم باید حتما و تحت هر شرایطی خوانده بشوند را با رنگ قرمز از سایر لینکها متمایز میکنم.
- پیام هدایت یکی از خوانندگان خوب و محترم این وبلاگ هم از این هفته به جمع مدیریتینویسهای وب پیوست. ضمن تبریک به پیام، امیدوارم که زود به زود بنویسه!
- امیر مهرانی این هفته به رکورد ۱۰۰۰ مشترک ثابت در فید وبلاگاش رسید. به امیر هم تبریک میگویم و امیدوارم یک روزی خودم هم به همچین جایی برسم!
این هم شما و لینکهای منتخب این هفته:
این مجموعه پستها در حکم یک دفترچهی یادداشت مطالب مهم برای من هستند. اگر لینک اخبار را هم میگذارم، برای این است که به نظرم برخی اخبار حداقل تیترشان باید توسط کسانی که در حوزه مشاورهی مدیریت و آیتی فعال هستند، دیده شوند. بنابراین اگر تعداد لینکها زیاد هستند، اولا ببخشید و ثانیا اینکه حداقل به تیترها نگاهی بیاندازید؛ ضرر نمیکنید!
با این توضیح لینکهای هفته را در قالب دستهبندی موضوعی مرور میکنیم:
مدیریت:
بستر پیشرفت شما کجاست؟ (آیا کارتان را بستر پیشرفت میدانید؟) و سیگنال در مقابل نویز (از امیر مهرانی)
گام نخست اجرای مدیریت پروژه در سازمان (جمعآوری اطلاعات، اولین گام مدیریت پروژه است) و اهداف هوشمند (کاربرد مدل SMART در تحلیل فرایند) (از مهدی عرب عامری)
قانون، محدودیت نیست (بخش اول) (نوشتهی آقای مجید آواژ در مورد لزوم محدودیت اینترنت در شرکتهای آیتی. من با نظر ایشان مخالفم و میتوانید در این مورد کامنت من و پاسخ متین و سنجیدهی ایشان را پای همین پست مشاهده کنید.)
گزارشی دربارهی مدیریت منابع انسانی در گوگل (این گزارش به دغدغههای مدیریت منابع انسانی در گوگل پرداخته. کسی حوصله داشت ترجمهاش کند. سه تا نکتهی بسیار مهماش اینها هستند: ۱٫ گوگل الگوریتمی را برای تعیین ریسک شرکت توسط تک تک ۲۰۰۰۰ کارمندش در قالب برنامای به نام Googlegeist توسعه داده. ۲٫ در گوگل روی ایجاد سیستم تصمیمگیری که در آن اشتباهات شناختی یا همون Cognitive Biases خودمون حذف شده باشند!!! ۳٫ در گوگل همه چیز باید از نو ابداع شود؛ حتی در حوزهی منابع انسانی. اینکه یک طرح منابع انسانی مثلا در GE یا IBM به خوبی کار کرده دلیل نمیشود که در گوگل هم به کار گرفته شود!)
تأسیس سایت “دفتر ارتباط با دانشگاه” (برای اطلاعرسانی و ترویج فعالیتهای آکادمیک بازاریابی )
مدیریت ریسک راه حلی جهت غلبه بر رکود اقتصادی
فناوری اطلاعات:
مایکروسافت تبلت های جدید خودش را برای رقابت با آی پد معرفی می کند (کلا کپی پیستکار خوبی است این مایکروسافت!) (مهرداد نایب)
خروجی کارآ در Agile (تفاوت روش Agile با متدولوژیهای موجود توسعهی نرمافزار)
فعالیت گروهی برای گسترش کتاب الکترونیک فارسی (پیشنهاد قابل تأمل دکتر مزیدی عزیز برای گسترش محتوای فارسی)
برتری آماری اندروید بر آیفون، در میدان گوشیهای همراه و نقشه روابط فیسبوکی (از یک پزشک؛ دکتر علی رضا مجیدی عزیز)
گزارش صریح مرکز پژوهشهای مجلس چالشهای اصلی صنعت نرمافزار ایران
تحقیقی درباره گرایشهای مختلف وبلاگهای ایرانی (گزارش مربوطه را در قالب فایل PDF از اینجا دریافت کنید.)
جدول میزان تحقق برنامه چهارم در فناوری اطلاعات
نتیجهی نظرسنجی والت: آیا کارکنان باید براساس اظهارنظرهایشان در فیسبوک اخراج شوند!؟
روزانه ۳۰۰.۰۰۰ گوشی آندروید فعال میشود! (دم گوگل گرم!)
۱۰ موضوع مورد علاقه کاربران توئیتر در سال ۲۰۱۰
افشای پیشنهاد ۱۵ میلیارد دلاری مایکروسافت برای خرید فیسبوک (دم مارک زوکربرگ گرم که نفروخت!)
بیشترین کلمه بکار رفته در ویکی لیکس
اقتصاد:
دوستان لطفن کمی هوای تازه یا چهگونه در ۱۲ ساعت یک منتقد رادیکال شده و باعث کسالت و خوابآلودگی بقیه شویم؟ (مطلب بسیار بسیار عالی حامد قدوسی عزیز در نقد ناقدان هوچیگر چپگرای حوزهی اقتصاد) و پست مکمل آن پاسخهایی به یک منتقد رادیکال: کشاورزی آمریکایی یا دهقان هندی؟ (اگر به اقتصاد علاقه دارید هر دو تا را بخوانید حتما)
درسهای اقتصادی آلودگی هوای تهران (علی دادپی)
مروری بر گزارش ۲۰۱۰ موسسه فریزر آزادی اقتصادی در جهان کمتر شده است
۲۸ ماه است که نرخ رشد اقتصادی کشور اعلام نشده است (فاجعه!!!)
جامعهشناسی، روانشناسی و کار حرفهای:
یک روانشناس از منطق اقتصادی میگوید: چرا شاد بودن همیشه خوب نیست؟ (“اگر احساس خوب داشتن اولویت اصلی نباشد، اولویت اصلی چیست؟ به نظر من، آرامش داشتن. منظور من از آرامش هیچ چیز فراطبیعی نیست. منظورم نادیده گرفتن خودآگاه برای رسیدن به شور و آرامش نیست؛ موادمخدر هم اثر مشابهی ایجاد میکند. منظور من از آرامش وضعیتی است که شما در کنترل کامل ذهن و زندگیتان هستید، از اراده آزادتان در سازگارترین شکل ممکن استفاده میکنید؛ و در عین حال، نسبت به اموری که اداره شان از دست شما خارج است بیتفاوت هستید.”)
مدیریت باهوشترینها (رونوشت به مدیران من! :دی)
کارآفرینی کار آفرینی ، روانشناسی موفقیت (کارآفرینان با سایر انسانها فرقی ندارند؛ فقط درک نمیکنند که چرا میشود شکست خورد!!!)
کیفیت زندگی در جزئیات کوچک نهفته است
مهارتهای مدیریتی اصول کنار آمدن با کارهای خصمانه (“بسیاری از مشاجرات تنها به این دلیل روی میدهند که یکی از دو طرف مجادله یا هر دو، از جملات تحریک کننده استفاده میکنند. معمولا مشاجراتی که به این شیوه روی میدهند، برای روابط بسیار مضر هستند. یاد گرفتن کلماتی که میتوانند منجر به دعوا شوند و جایگزین کردن آنها با کلمات دیگر، کار چندان دشواری نیست.”)
چرا باید مدیران درد را احساس کنند؟ (“هرچه بیشتر تلاش کنم تا دیگران را تحت تاثیر قرار بدهم به همان اندازه کمتر خود را باور میکنم و هیچ دوره آموزشی ارتباطات برای بهبوداین شرایط به من کمک نخواهد کرد مگر در صورتی که قادر باشم درد هیچ گاه به اندازه کافی خوب نبودن را احساس کنم و قبول کنم تنها راهی که ما بتوانیم به سمت جلو حرکت کنیم، از زندگی لذت ببریم و با جرات رهبری کنیم این است که جلوی احساسات خودمان را نگیریم و آنها را کاملا تجربه کنیم تا بتوانیم تبدیل به یک انسان کاملا بالغ و به کمال رسیده شویم.”)
برای دیدن لینکهای کلیهی قسمتهای قبل، میتوانید به اینجا مراجعه بفرمایید.
پ.ن. ۱٫ لطفا اگر وبلاگی، پستی یا مطلبی را من ندیده بودم یا نمیشناسم، کامنت بگذارید و معرفی بفرمایید برای یادگیری بیشتر.
پ.ن.۲٫ اگر دوست داشتید توئیتر گزارهها را برای دیدن ایدهها و حال و احوال روزانهی من و گودر گزارهها را برای دیدن متن کامل این مطالب و سایر مقالات و اخبار مربوط به مدیریت، مشاوره، فناوری اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسی و جامعهشناسی (و گاهی هم که خیلی هیجانزده میشوم، علم!) دنبال کنید.
لطف دارید به من.
🙂
خیلی از لینک هایی که توی بخش مدیریت فناوری اطلاعات معرفی کرده بودی لذت بردم. مخصوصاً مقاله ای که در مورد نقشه وبلاگ های فارسی بود.
این بخش لینک های هفته تو تقریباً داره تبدیل میشه با “بالاترین مدیریت” . ممنون به خاطر زحماتی که متقبل میشی