این هفته نوشتن در این پست کمی تأخیر شد و در واقع به هفتهی بعد منتقل شد! امیدوارم دیگر این اتفاق رخ ندهد. با این توضیح بریم سر کار خودمون!
این مجموعه پستها در حکم یک دفترچهی یادداشت مطالب مهم برای من هستند. اگر لینک اخبار را هم میگذارم، برای این است که به نظرم برخی اخبار حداقل تیترشان باید توسط کسانی که در حوزه مشاورهی مدیریت و آیتی فعال هستند، دیده شوند. بنابراین اگر تعداد لینکها زیاد هستند، اولا ببخشید و ثانیا اینکه حداقل به تیترها نگاهی بیاندازید؛ ضرر نمیکنید!
با این دو توضیح لینکهای هفته را در قالب دستهبندی موضوعی مرور میکنیم:
مدیریت:
نایابی در تخصص (شعار من همیشه اینه که تخصص خود را بشناسید! در این پست شهرام کریمی معیار خوبی برای سنجش متخصص بودن / نبودن ارایه کرده.)
ارزش های سازمانی (اصطلاح ارزشهای سازمانی این روزها خیلی این طرف و آن طرف شنیده میشود؛ از برنامهریزی استراتژیک گرفته تا رفتار سازمانی. این مطلب خوب احسان اردستانی نگاهی نسبتا جامعی داشته به اینکه کلا این مفهوم یعنی چه!)
حل مسئله به روش شرلوک هولمز (من هم یک چیزی تو همین مایهها ترجمه کردم که البته با این مطلب امیر مهرانی متفاوته. یک مدت بگذره از مطلب بسیار عالی امیر، منتشرش میکنم.) و جمع بندی: تاخیر پرداخت حقوق و استرس شغلی (امیر این هفته یک نظرسنجی داشت در مورد نتایج تأخیر در پرداخت حقوق. این پست جمعبندی نظرات ارایه شده و توصیههایی در این مورد است که حتما توصیه میکنم اگر شاغل هستید بخوانیدش.)
اگر مشتری گزارهها بوده باشید، من دور و بر زمان ال کلاسیکو چند تا پست در مورد درسهای مدیریتی بارسا نوشتم. حالا بعد از فاجعهی ال کلاسیکو مهدی عرب عامری آمده و در پست مورینیو، مدیری برای تمام پروژه ها همهی ما طرفداران بارسا را با خاک ورزشگاه سانتیاگو برنابئو یکسان کرده! من اگر چیزی در جواب این پست ننوشتم به خاطر پاسخ منطقی و جالب آیدین کسایی در پست مدیری خاص، نه برای پروژههای خاص بود. طبعا نظر من به نظر آیدین نزدیکتره! مدیران پروژه راهنمای مهدی را هم تحت عنوان مدیریت ریسک آسان مطالعه کنند.
چه میکنه این نیام یراقی! چند تا پست عالی داشت این هفته که نتوانستم از بینشان انتخاب کنم: پرسشنامه (حضرات محققین چطور پرسشنامه طراحی میکنید؟ این پست را بخونید و یاد بگیرید!)، چگونه بنویسیم؟ (رفرنسدهی در مقاله و تحقیق این طوری است!)، به یک ایده جهت رسیدن به ذهن نیازمندیم (این همه من میگم ایده مهمه؛ هیشکی گوش نمیکنه. کیس بانمکی را که نیام در این مورد نوشته بخونید!) و ارائه های آسانسوری
تفکیک مسائل شخصی از محیط کار- خلاصه نظرات و نتیجه گیری (نکاتی که مجید آواژ در این یادداشت در مورد محدودیتهای تکنولوژیک در محیط کار گفتهاند و دلایل این کار جالباند؛ اما من شخصا جز در مورد موبایل با بقیه بهویژه محدودیت اینترنت مخالفم. مخالفتام دلایل خاص خودش را دارد که شاید در آیندهی نزدیک نوشتم.)
تهران: پنجمین کنفرانس بینالمللی برند- ۱۱ آذرماه ۱۳۸۹ (خلاصهی جذابی از سخنرانی دیوید آکر از بزرگان بازاریابی) و معرفی کتاب هنر ایجاد انگیزه (هر دو از استاد پرویز درگی. دومی را بدهید از بچهی ۵ ساله تا آدمهای ۵۰۰ ساله بخونند!)
آقای خرمیراد هم چند تا پست بسیار عالی داشتند طبق معمول: برنامه ریزی پروژه چیه؟ و ارائه یا تکمیل طراحی؟
توسعه نرم افزار Agile (توسعهی چابک یعنی چی؟)
برنامه مدیریت ریسک پروژه (وبلاگ درسهای آموخته پس از مدتها بهروز شد. تعریف و اجزای برنامهی مدیریت ریسک پروژه را در این پست بخوانید.)
مدیران خودشیفته: مزایا و معایب
چگونه به کارکنان بیتفاوت خود انگیزه بدهیم
تاثیر تصمیمات روزانه مدیران بر استراتژی سازمان (در هر سطحی از سازمان که مدیریت میکنید، این مطلب را لازم است بخوانید.)
فناوری اطلاعات:
گوگل با شبکه اجتماعی Google +1 می آید (خبر بسیار جالب؛ به امید پیروزی گوگل بر رقبایاش یعنی فیسبوک و اپل! مایکروسافت را هم اصلا جزو رقبا محسوب نکردم … :دی) و مقایسه ای بین گوشی جدید گوگل و Galaxy S (از مهرداد نایب)
۳۰ زن برتر کارآفرین اینترنتی (خواهران آنلاین به جای این همه گودربازی بیایید بروید ببینید چه کارها نمیشود در این فضای مجازی کرد! مطلب بسیار عالی مایا؛ کسب و کار اینترنتی)
گوگل در برابر فیس بوک: دوران طلایی شرکتهای اینترنتی چقدر طول میکشد؟ (گوگل پیروز است! من مطمئنم …)
«فوربس» معرفی کرد: مردان قدرتمند جهان تکنولوژی
اتمام آدرسهای اینترنتی در ماهژانویه (سیستم IPv4 به پایان راه رسید …)
برترین جستجوها و سئوالات در یاهو / نشت نفت بریتیش پترولیوم در صدر
ارائه نسل چهارم شبکه بیسیم در آمریکا دانلود فیلم ویدئویی در یک دقیقه (نخورید این سرعتها رو …)
رونمایی نسخه فارسی سیستم عامل آندروئید/ “فارسی تل” در گوشی گوگل (خبر مهم)
معرفی بزرگترین حملات سایبری جهان/ استاکس نت پیچیده ترین کرم رایانهای
“فیس بوک” عامل یک پنجم طلاقها درآمریکا
اقتصاد:
درسهایی که برای بازی زندگی باید یاد گرفت (گریگوری منکیو استاد معروف افتصاد هاروارد در این مطلب به دانشهایی پرداخته که یک دانشجوی تازه وارد به دانشگاه حتما یاد بگیرد. این مطلب یکی از جذابترین مطالبی بوده که این هفته خواندم. حتما مطالعه کنید.)
خلع سلاح (به کدام منبع اطلاعاتی دقیق در مورد اقتصاد ایران اشاره میکنید حضرات مثلا محقق و روزنامهنگاران دنبال مشتری؟) و احتکار پیاز (اقتصاد سیاسی احتکار) (هر دو از حامد قدوسی عزیز)
وبینارهای آیایم (وبینارهای انجمن بینالمللی مدیران ایرانی آغاز شد. تشریف ببرید اینجا برای ثبتنام در اولیاش با سخنرانی دکتر هژیر رحمانداد)
دکتر رنانی: تحقیقات دانشگاهی درباره طرح هدفمندی، سانسور میشود (خواندن این سخنرانی طبق معمول عالی دکتر رنانی توصیه اکید می شود.)
ماندگاری در آمریکا بعد از دریافت دکترا (ایرانیها در میان تمام ملل بیشترین ماندگاری را پس از دریافت دکترا در ایالات متحده دارند. جای تأسف است … از پویان مشایخ)
اقتصاد برای همه معنی اقتصادی قیمت چیست؟
جامعهشناسی، روانشناسی و کار حرفهای:
چرا می نویسم ؟ (کمی بیربطه به اینجا ولی جالبه! یک نقل قول جالب در مورد چراییِ نوشتن توسط مازار ناظمی عزیز)
چرا سر رایانه خود داد می زنیم؛ کشف علت تمایل انسان به دوستی با دستگاههای الکترونیکی!
تمام مغز خاستگاه خلاقیت است (چپ مغزی و راست مغزی افسانه است!)
مغز خاطرات را مدیریت می کند/ تصمیم گیری برای خاطراتی که باید فراموش شوند (این کشف فوقالعاده است!)
درس “خوشبختی” در مدرسه آلمانی (مسئولان مدرسهای در آلمان به فکر راهانداختن درس جدیدی برای دانشآموزان افتادهاند. عنوان این درس “خوشبختی” است. قرار است دانشآموزان از طریق این درس برای ورود به دنیای بزرگسالان آماده شوند، البته خوشبخت!)
امکان خواندن افکار در آیندهای نزدیک!!! (این آلمانیها خطرناکاند ها!)
برای دیدن لینکهای کلیهی قسمتهای قبل، میتوانید به اینجا مراجعه بفرمایید.
پ.ن. ۱٫ لطفا اگر وبلاگی، پستی یا مطلبی را من ندیده بودم یا نمیشناسم، کامنت بگذارید و معرفی بفرمایید برای یادگیری بیشتر.
پ.ن.۲٫ اگر دوست داشتید توئیتر گزارهها را برای دیدن ایدهها و حال و احوال روزانهی من و گودر گزارهها را برای دیدن متن کامل این مطالب و سایر مقالات و اخبار مربوط به مدیریت، مشاوره، فناوری اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسی و جامعهشناسی (و گاهی هم که خیلی هیجانزده میشوم، علم!) دنبال کنید.
پستت خوب بود
مرسی
مهدی جان جدی نگیر برادر. دور همی گفتم یک مزاحی بکنیم بخندیم!
🙂
آقا من کوچک شما هستم، خاک چیه! بعد اینکه پست آیدین کسایی را من چند بار خوندم. مخالفتی با نظر خودم توش ندیدم. (چون من به پیروی از آقامون جملاتی رو بکار بردم که اگر بعدها ضد حال خوردم راه درو باش) به هر حال ما مخلصیم.