این مجموعه پستها در حکم یک دفترچهی یادداشت مطالب مهم برای من هستند. اگر لینک اخبار را هم میگذارم، برای این است که به نظرم برخی اخبار حداقل تیترشان باید توسط کسانی که در حوزه مشاورهی مدیریت و آیتی فعال هستند، دیده شوند. بنابراین اگر تعداد لینکها زیاد هستند، اولا ببخشید و ثانیا اینکه حداقل به تیترها نگاهی بیاندازید؛ ضرر نمیکنید!
از این هفته به پیشنهاد مهرداد نایب عزیز سعی میکنم لینکها را دستهبندی موضوعی بکنم:
مدیریت:
یک دغدغه در انتخاب شغل و رزومه نویسی (احسان اردستانی)
معرفی کتاب: Presentation Zen و سادگی در پس پیچیدگی (امیر مهرانی)
گلاویز با زبان (دلنوشتهی حامد قدوسی در مورد خواندن و نوشتن به فارسی و انگلیسی)
به تعداد زیادی مدیر پروژه نیازمندیم و اقدامات حین جلسه – قسمت دو (مهدی عرب عامری)
شخصیت شخیص والامقام “من” (آقای آواژ در مورد اینکه در کار کردن، “من” مهم نیست. انظر إلی ما قال و لا من قال …)
رایگان: سلسله سمینارهای ماهیانه بازاریابی در دانشگاه صنعتی شریف، معرفی کتاب افراد موفق چگونه میاندیشند (عالیه این. حتما بخونیدش …) و ارزشهای مدنظربرای توفیق کسب و کار (قسمت دوازدهم) (از استاد پرویز درگی)
بنگاههای ژاپنی به بازارهای نوظهور روی میآورند مرز جدید برای شرکتهای ژاپنی (شکل جدید استراتژی نفوذ به بازار در دنیای کسب و کار جهانی شدهی امروز: “طراحی محصول را هم به خود کشورها بسپارید!” و البته نکات جالبی در مورد مدیریت ژاپنی. رونوشت به امیر مهرانی عزیز که جدیدا زیاد در مورد مدیریت ژاپنی مینویسد!)
خلاقیت، هنر شکستن عادتها، روزمرگیها و الگوهای موجود (“در بازار امروز خلاقیت کلید پیروزی و ماندگاری است. اگر امروز کمپانی معظم اپل خلاق نباشد، سال دیگر به ورطه شکست و نابودی کشیده خواهد شد.” از امین گرجی عزیز.)
کتاب جدید کاپلان و نورتون: دستاوردهای اجرای کارت امتیازی متوازن (این کتاب سال ۲۰۰۸ منتشر شده و پنجمین کتاب مشترک کاپلان و نورتون است. دو سالی هست دنبال اصل انگلیسیاش بودم که هفتهی پیش اتفاقی دیدم ترجمه شده و خریدماش. این کتاب دربارهی اینه که “چطور استراتژی را به فرایندی مستمر در سازمان تبدیل کنیم.” حتما خواندنی است.)
گواردیولا: از روی غریزه تصمیم میگیرم، نه منطق (“هر چه حس میکنم انجام میدهم. من روی غریزه تاکید بیشتری دارم تا منطق، مثلا در هنگام تعویض بازیکنان در طول بازی. کتاب جادویی مربیگری وجود ندارد. مانند شطرنج، روش بازی تیم مهمترین نکته برای مربی است و هر چیز دیگری در درجه بعدی اهمیت قرار دارد. گاهی پیش آمده از شکست بیشتر از پیروزی خوشحال شوم. او در ادامه گفت اگر بازیکنانش رویکرد او را درک نکنند تقصیر آنها نیست، بلکه تقصیر مربی است: «اگر تیم ببازد، به این دلیل بوده که ایدههایم را به درستی به تیم منتقل نکردهام.»” قابل توجه همهی مدیران و رهبران سازمانی عزیز. من قبلا در مورد درسهای رهبری گواردیولا نوشتهام: اینجا)
هنگام تغییر شغل باید بدانید چگونه رفتار کنید (خیلی نکات مهمی در این مقاله هست. بخونید حتما.)
فناوری اطلاعات:
در چه صورت سرویس ایمیل فیس بوک به موفقیت خواهد رسید؟ (مهرداد نایب)
درود به دنیای نرمافزارهای متن باز (مقدمهای بر اوپن سورس)
موسسه تحقیقاتی IDC پیش بینی کرده است سهم ۲۰ درصدی موبایلهای هوشمند از کل محصولات دیجیتال
گوگل سرانجام دستی روی فیدبرنر کشید (رابط کاربری جدید فیدبرنر)
فیسبوک و گوگلخوان (در ستایش گودر …)
سیستمهای هوشمند جهان صنعتی را دگرگون میکنند جهانی هوشمندتر
تصویب سیاستهای کلی نظام در حوزه ICT (ظاهرا نظام بهجز بحث امنیت سیاست کلان ICT نمیخواد!)
۲۰ شمع روی کیک تولد www / پهنای جهانی وب ۲۰ ساله شد
تصاویر دیدنی شهرهای زمین در شب از نگاه ایستگاه فضایی بین المللی (بسیار زیبا. ببینید حتما!)
اقتصاد:
رابطه تورم و پروژههای نیمه تمام (نوشتهی عالی احمد شریفی عزیز در مورد اینکه به تأخیر افتادن اتمام پروژهها چه بلایی بر سر اقتصاد مملکت آورده …)
فساد مستتر در بازار غیر آزاد بهره بانکی (پویان مشایخ)
توسعه برای همه (پویا جبل عاملی نوشته که در دنیای جهانی شدهی امروز، کشورهای توسعه یافته از توسعهنیافتگی سایرین لطمه میخورند. این توهم امپریالیسم جهانی را بگذارید کنار لطفا.)
مرکز پژوهشهای مجلس گزارش کرد بدحسابی دولتیها مهمترین مشکل کسبوکار (خوب نمیفهمند تو بخش خصوصی چند ماه عقب افتادن حقوق که طبیعیه یعنی چی …)
ایران و شاخص آزادی اقتصاد در سال ۲۰۱۰
زاویه ایدههای بزرگ از کشورهای کوچک
جامعهشناسی و روانشناسی:
کدام نظم اجتماعی بهتر است؟ (از علی سرزعیم در مورد تضادهای اجتماعی در جامعهی ما)
کلاس آشنایی با فرهنگ ها (روایتی از یک کلاس درسی در یک محیط چندفرهنگیِ چند ملیتی)
چگونه برای همیشه متوسط بمانیم!؟ (بسیار بسیار خواندنی.)
در باره “هوش ایرانیان”- رستاک (مقالهی بسیار خواندنی و جالب استاد بزرگوار ما دکتر طبیبیان عزیز.)
هفت راهکار مناسب برای شروع یک روز خوب
استرس میتواند باعث درد و ناراحتیهای جسمی شود (از منِ پراسترس به شما نصیحت که چیزهایی که گفته را جدی بگیرید. در بدترین حالتاش یک بیماری استرسی شدیدا وحشتناک داریم به اسم “پنیک” که امیدوارم هیچ کسی حتی یک لحظه حملات عصبیاش را تجربه نکنه … جدی بگیرید این “استرس” را.)
افسردگی مردان کمتر به چشم میآید (“بر اساس یک نظرسنجی منتشر شده از سوی یک شرکت بیمه در آلمان، ۴۴٪ مردها گفتهاند ترجیح میدهند که مشکلاتشان را خود حل کنند. مشکلات روحی در بین مردها معمولا آشکار نیستند و کمتر مورد درمان قرار میگیرند. یکی از تهیهکنندگان گزارش میگوید که دردهای روحی برای مردها هنوز تابو به شمار میرود، یعنی موضوعی که نمیتوان درباره آن سخن گفت.” باز بگین مرد بودن خوبه …)
نسل ما نسل «پدر سوخته» است: شکاف نسلها در گفتگوی روزنامه شرق با محمدرضا جلائیپور – ۲۷ آبان ۱۳۸۹
انسان به دلیل “پرسه زنی ذهن” از زندگی ناراضی است (۴۶ درصد اوقات به کاری که میکنیم فکر نمیکنیم و این است دلیل نارضایتی انسان!!!)
۶۰ Ways To Make Life Simple Again
برای دیدن لینکهای کلیهی قسمتهای قبل، میتوانید به اینجا مراجعه بفرمایید.
پ.ن. ۱٫ لطفا اگر وبلاگی، پستی یا مطلبی را من ندیده بودم یا نمیشناسم، کامنت بگذارید و معرفی بفرمایید برای یادگیری بیشتر.
پ.ن.۲٫ اگر دوست داشتید توئیتر گزارهها را برای دیدن ایدهها و حال و احوال روزانهی من و گودر گزارهها را برای دیدن متن کامل این مطالب و سایر مقالات و اخبار مربوط به مدیریت، مشاوره، فناوری اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسی و جامعهشناسی (و گاهی هم که خیلی هیجانزده میشوم، علم!) دنبال کنید.
تشکر میکنم استاد عزیز؛ نظر شما باعث دلگرمی است.
خدا قوت عالم عامل عاشق باشید