این مجموعه پستها در حکم یک دفترچهی یادداشت مطالب مهم برای من هستند. اگر لینک اخبار را هم میگذارم، برای این است که به نظرم برخی اخبار حداقل تیترشان باید توسط کسانی که در حوزه مشاورهی مدیریت و آیتی فعال هستند، دیده شوند. بنابراین اگر تعداد لینکها زیاد هستند، اولا ببخشید و ثانیا اینکه حداقل به تیترها نگاهی بیاندازید؛ ضرر نمیکنید!
با این توضیح لینکهای این هفته را مرور میکنیم:
رزومه نویسی- بایدها و نبایدها- ۳ (شهرام کریمی)
معرفی چند وبلاگ مهندسی صنایع، مدیریت و IT (احمد شریفی به اینجا خیلی لطف داشته؛ باقی وبلاگهایی که معرفی کرده را هم من به شدت توصیه میکنم دنبال کنید.)
نقش بلاگ سازمانی: گفتگو با محمود حق وردی معاون مدیرکل روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی (مصاحبهی امیر مهرانی با معاون روابط عمومی پزشکی قانونی دربارهی کاربردهای سازمانی وبلاگ. جالبه بخونیدش.) و نبایدهای استفاده از ابزارهای مدیریت پروژه | The Coach (مطلب قدیمی امیر مهرانی که این هفته دوباره خوندماش.)
پنج سیستم عامل مفید و شناخته نشده که احتملا نامی از آنها نشنیده اید (مهرداد نایب)
یک آزمایش تجربی (علی سرزعیم یک بازی مطرح کرده؛ هر چند هنوز جواباش را نداده!)
سخنرانی استیو جابز در دانشگاه استنفورد (از عالی هم اونورتر! حتما بخوانیدش. هر چند به آقای دبیری عزیز و زحمتشان جسارت نباشه؛ این متن نیاز به ویرایش داره. خواندناش راحت نیست.)
وقت گذرانی برای اینترنت (از یک دوست ناشناس) و در ادامه پست قبلی: شرم پنهان گناه (از حامد قدوسی) در نقد اینترنتبازی زیاد ماها!
این همه کندی در تغییر از چه بود و سه حماقت یک مدیر پروژه (دو نوشتهی بسیار خوب از مهدی عرب عامری. )
روش تحقیق- ۴ (نیام یراقی. سه قسمت قبلترش را هم قبلا در پست لینکهای هفته ۱۱ گذاشتهام.)
کیفیت ازنگاه مشتری (از وبلاگ شرکت ایدهگستران که تازه کشفاش کردم!)
پیچیده ترین دغدغه آقای رییس کنفرانس (نوید غفارزادگان)
ادب تجاری، آداب دارد (دستورالعمل مذاکرهی تجاری در کار مشاوره و نرمافزار به روایت آقای آواژ. خواندنی و کاربردی!)
شرکت شما کجاست؟ (مطلب بانمک آقای واحد در مورد اینکه آدرس شرکت شما، نشان چیست!)
جملات قصاری از آدمهای تأثیرگذار و ژن آزادیخواهی هم کشف شد! (دکتر مجیدی؛ یک پزشک)
بازار رسمی آپشن وامهای مسکن (پویان مشایخ نوشته بازار آپشنی برای بازاری ایجاد شده که در ایران وجود نداره!!!)
کتاب اسکرام و XP ساده شده را دانلود کنید (بشتابید ها!) و فرق Agile با RUP یا دیگر روش های موجود در چیست؟ (از دنیای چابک)
مواد امتحانی جدید کارشناسی ارشد مهندسی صنایع (خیلی خیلی با تغییراتاش موافقام؛ تا چه حد عملی باشد. وابستگی شدید کنکور ارشد صنایع به نمرات دو درس آمار و تحقیق در عملیات، عملا باعث شده که بچههای رشتهی ریاضی برای فرار از بازار کار بد رشتهی خودشان قبولیهای ارشد صنایع را اشغال کنند. هر چند این لزوما بد نیست و من چند نفری را میشناسم که بعدتر دکترای صنایع هم قبول شدند و آدمهای فوقالعادهای هم بودند، اما خوب یک مقدار تعصبات رشتهای را هم باید در نظر گرفت!)
افزایش هزینههای قاچاق و تبعات آن (محمدرضا فرهادیپور)
گودر گزارهها:
اول از همه یک خبر خیلی خیلی مهم برای فعالان حوزهی IT: رتبه بندی شرکتهای فعال حوزه فناوری اطلاعات (شرکت فناوری اطلاعات قراره این کار را بکنه؛ جدا از رتبهبندی شورای عالی انفورماتیک.)
بانک جهانی «فضای فعالیت اقتصادی» در ۱۸۳ کشور را بررسی کرد رتبهها در کسب و کارآسان (این مطلب، خلاصهی مختصر و مفیدی است از گزارش Doing Business 2010 بانک جهانی. خواندناش برای همهی فعالان اقتصادی و مشاوران و علاقهمندان اقتصاد و بیزینس واجبتر از شام خوردن امشب است!)
پردرآمدترین مشاغل IT کدامند؟ (مطلب جالب و بسیار خواندنی است تا سر جایی که به بازار ایران میرسه و میشه محل تبلیغات دکاندارانی که اسم خودشان را گذاشتند آموزشگاه تخصصی مدارک آیتی!)
چند مقالهی خوب این هفته خواندم از سایت شرکت مشاورهی مدیریت آریانا: دفتر مدیریت استراتژی: راهی برای اجرای استراتژی، چالشهای اجرای استراتژی در سازمانها، شایستگی چیست؟، پیادهسازی استراتژی در سازمان و مشاوره فراتر از پیشنهاد (اولی و دو تای آخر و مخصوصا آخری بسیار بسیار جالباند و خواندنشان توصیه میشود.)
چرا زنان مدیران بهتری هستند (مردان و زنان به دو گونه متفاوت از یکدیگر فکر میکنند. عصبشناسان میگویند که این تفاوتها میتوانند مکمل یکدیگر باشند. به عنوان مثال ثابت شده است که تیمهای مدیریتی که از زنان و مردان تشکیل شده نسبت به تیمهای تک جنسیتی پویایی بیشتری دارد و در نهایت موفقتر عمل میکند. عصبشناس آمریکایی لوآن بریزندین میگوید: «البته آمار و بررسیهای مختلف نشان میدهد که زنان با تجربه در محدوده سنی ۵۰ تا ۷۰ سالگی مدیران بهتری هستند.»)
روابط ضعیف، کارآفرینی و جامعه بزرگ کلید توسعه اقتصادی (این مقالهی عالی میگوید که ایدههای سودآور زندگی انسانها معمولا از کسانی به آدم میرسند که خیلی هم با ما صمیمی نیستند. آدمهایی که فقط باهاشون سلام و علیک داریم. این آدمها را جدی بگیرید!)
در نقد برنامه اوباماچرا پول انگیزه نمیدهد؟ (مقالهی جالبی در تشریح مکانیسم انگیزشی پول در محیط کار)
آینده سرمایه داری (مقالهای از هنری هازلیت تاریخی در دفاع از سرمایهداری و نظام بازار آزاد که گویی همین امروز نگاشته شدهاست. عالی!)
مروری بر زندگی و آرای سیاسی هربرت اسپنسر پیشگوی آزادی (این از بالاییه هم عالیتره!)
افراد باهوش شبها دیرتر میخوابند (علت بیخوابیهای من کشف شد!)
رویاهای انسان بر روی امواج الکترونیکی ثبت و تفسیر میشوند
چرا کابوس میبینیم (برخی از کابوسها میتوانند توجه فرد را نسبت به امری نگران کننده و یا موضوعی که برای فرد از اهمیت برخوردار است جلب کرده و واکنش وی را نسبت به آن موضوع تغییر دهد.)
استفاده از رطیلها برای رمزگشایی ترس در انسان (“از آنجایی که انتظار کشیدن برای ترسی بزرگ می تواند منجر به بزرگنمایی شدید آن خطر یا ترس در ذهن فرد شود، این پدیده می تواند با داشتن اثری آبشاری دیگر فرایندهای واکنشی مغز را به گونه ای تحت تاثیر خود قرار دهد که با نزدیکتر شدن موضوع ترسناک، مغز واکنشی برابر واکنش در برابر ترسی عظیمتر و شید تر از شرایط واقعی را از خود بروز دهد.”)
جنبه مثبت خشم کشف شد (خواستن!!!)
ده راهکار برای استفاده بهینه از دادهها نقش آمار و ارقام در عملکرد شرکتها (“هرچه بیشتر بدانیم، بیشتر میخواهیم که بیشتر بدانیم.” نتایج تحقیقات مرکز هوش تجاری مدرسهی مدیریت اسلوآن MIT. این مقاله، قسمت دوم این مطلب است. قسمت اولاش اینجا)
چه میزان تخفیف بهینه است؟ (فرمول ریاضی برای محاسبهی میزان بهینهی تخفیف درآمده!)
قدرتمندترین افراد دنیای تکنولوژی / بیل گیتس دهمین فرد قدرتمند جهان
اقتصاد برای همه – درس سوم به چه رفتارهایی اقتصادی میگویند؟
باورهای نادرست اقتصادی تجارت بینالملل
نرم افزار خطایاب املایی زبان فارسی رونمایی شد
جزئیات تکالیف دولت در حوزه فناوری اطلاعات منتشر شد
نایب رییس سازمان جهانی IT: فناوری اطلاعات ایران از تحریمها مصون میماند
افزایش ده درصدی حقوق کارمندان گوگل (کارمند گوگلام نشدیم …)
ادعای سعید مهدیون: وضعیت سیستم فیلترینگ یکپارچه/ آنتی ویروس قویتر از مک آفی تولید کردیم
Data Growth Now a First-Tier Challenge for Enterprises, Gartner Reports (هر ساله میزان دادههای موجود در شرکتها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد اضافه میشود. با این چالش و سایر چالشهای پیش روی مدیریت دادهها چه باید کرد؟ خلاصهی گزارش تحلیلی گارتنر در این رابطه.)
برای دیدن لینکهای کلیهی قسمتهای قبل، میتوانید به اینجا مراجعه بفرمایید.
پ.ن. ۱٫ لطفا اگر وبلاگی، پستی یا مطلبی را من ندیده بودم یا نمیشناسم، کامنت بگذارید و معرفی بفرمایید برای یادگیری بیشتر.
پ.ن.۲٫ اگر دوست داشتید توئیتر گزارهها را برای دیدن ایدهها و حال و احوال روزانهی من و گودر گزارهها را برای دیدن متن کامل این مطالب و سایر مقالات و اخبار مربوط به مدیریت، مشاوره، فناوری اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسی و جامعهشناسی (و گاهی هم که خیلی هیجانزده میشوم، علم!) دنبال کنید.
ممنونم مهرداد جان. پیشنهاد خوبی دادی؛ حتما بهش فکر میکنم.
سلام
با حوصله اکثر لینک ها رو خوندم و استفاده کردم ، وبلاگ های خوبی رو هم ساب شدم
ممنون از اینکه لینک من رو هم قرار داده بودی 🙂
فقط چون تعداد لینک ها زیاده اگه یه دسته بندی موضوعی مختصر باشه خیلی بهتر میشه