ماه سومی که دارم لینکهای هفته را جمعآوری میکنم به همین سرعت فرا رسید! برای خودم که این کار حسابی جالب و مفید بوده؛ چون این طوری مجبورم هر هفته کلی مطلب مفید بخوانم! این هم لینکهای این هفته:
این هفته دو مطلب بسیار خوب در مورد رزومهنویسی از دو دوست بسیار عزیز داشتیم: رزومه نویسی- بایدها و نبایدها- ۱ از شهرام کریمی و نکاتی در مورد درخواست استخدام و مصاحبه از محمود سیفی.
حامد قدوسی این هفته چند پست اقتصادی بسیار جالب داشت: درسهایی کوچک از نهادسازی، رابطه معکوس بین بازده شرکت و بازده سهام و ترکیب تحصیلات زنان و مردان ایرانی.
علی آقای سرزعیم هم مثل همیشه مفاهیم پیچیده را به زبان ساده برایمان توضیح دادند: یک مسئله اقتصادی (معرفی شاخهی تحلیل اقتصادی حقوق) و چگونه انقلاب شد؟ چگونه تداوم یافت؟ (تحلیل طبقاتی انقلاب اسلامی)
امیر مهرانی هم این هفته یک بار که بیخوابی به سرش زده بود و حسابی با پست کلاژهای ذهنی در بی خوابی نیمه شبنوستالژیمون را برانگیخت و پست کاروشی یا مرگ به سبک ژاپنی هم که در مورد افراطی کار کردن ژاپنیها در برابر علاقهی زیاد (!) ما ایرانیها به کار بود!
احمد شریفی این هفته مثل اینکه از توئیت کردن سرش خلوت شد (!) و دو تا پست مدیریتی هم نوشت: کجا سرمایهگذاری کنیم؟ و همه زندگی یک رئیس کارگاه
کاربران پیشرو (پست جالب احسان اردستانی در مورد چیزی که انقلاب مشارکت مشتریان در کسب و کارها نامیده میشود. احسان در مورد وابسته شدن بازاریابی و طراحی محصول به مشتریان نوشته؛ ولی این موضوع محدود به این نیست. مثلا پارسال مقالهای از هاروارد بیزنس ریویو در گزیدهی مدیریت چاپ شده بود در مورد اینکه مشارکت دادن مشتریان در فرایند پاسخگویی به سؤالات مشتریان در مورد یک پکیج نرمافزاری مالی و حسابداری معروف در آمریکا از طریق ایجاد یک فوروم توسط مدیریت شرکت، چقدر هزینههای خدمات پس از فروش آن شرکت را کاهش داده.)
مهرداد نایب هم این هفته فعالتر از قبل بود و دو تا پست داشت: ۵ نت بوک برتر سال ۲۰۱۰ (نتبوک خواستید بخرید این مطلب را حتما ببینید) و ده وب سایت برای یادگیری روزانه لغات انگلیسی (حتما ببینید.)
اسکرام چیست؟ (بسیار بسیار مفید از وبلاگ دنیای چابک)
چگونه باید مدیر پروژه شد (از مهدی عرب عامری که این هفته کلا جز همین یک پست نبود!؟)
دگردیسی آنی (از محمد جواد شکری در مورد اینکه در ایران چقدر راحت میشود ظرف چند دقیقه از یک متخصص مثلا فرایند به متخصص استراتژی تبدیل شد و بالعکس! فقط کافیه رزومهتان را دستکاری کنید!!!)
فروش اوراق قرضه امریکا با نرخ بهره منفی! و بزرگترین اشتباه دولت در طرح هدفمندی جلوگیری از افزایش قیمتهاست (از حجت قندی)
رویای بازار اوراق قرضه (از پویان مشایخ در مورد اینکه بنا بر ظاهر گفتار قائم مقام بانک مرکزی دارد بالاخره بازار ثانویهی اوراق مشارکت راه میافتد و در نتیجه ایران بالاخره دارای اوراق قرضه میشود.)
کینز و مصرف زدگی (از علی دادپی)
روش تحقیق – ۱ و روش تحقیق – ۲ و روش تحقیق – ۳ (سلسله مطالب بسیار مهم و عالی نیام یراقی ـ اگر درست نوشته باشم ـ در مورد روش تحقیق. چیزی که همهی ما دانشجویان تحصیلات تکمیلی ازش فراری هستیم؛ در حالی که از نان شب برامون واجبتره.)
من همینجا از اینکه آقای پرویز درگی به صورت مرتب وبلاگنویسی میکنند، تشکر ویژهای میکنم (امیدوارم اینجا را ببینند و ای کاش بقیهی اساتید محترم و پیران علم مدیریت در ایران هم این کار را بکنند.) این هفته هم از ایشان کلی نکتهی جالب یاد گرفتم: علل اصلی شکست بنگاههای اقتصادی (حواستان باشد که مزیت رقابتی که برای خود در نظر میگیرید، از نظر مشتریانتان هم واقعا عامل تمایز شما از دیگران باشد!)، هوشمندی رقابتی و بازاریابی هوشمند راهحلی گرهگشا در عصر آشفتگی کسبوکارها، ارزشهای مدنظربرای توفیق کسب و کار (قسمت چهارم)، ارزشهای مدنظربرای توفیق کسب و کار (قسمت پنجم) (بخشی از این پست: سالها پیش پدر مدیریت علمی جهان استاد بزرگ ، پیتر دراکر گفت کسب و کار دوچیز بیشتر نیست. الف) مارکتینگ: برای تأمین رضایت مشتریان امروز و ب) نوآوری: برای تأمین رضایت مشتریان فردا!)، بهرهوری شما چقدر است؟ (خواندن این پست واجب عینی است!)
آنچه در همایش اپل رخ داد! و فناوری و گجتها در مجلات فارسی قدیمی – قسمت دوم (از دکتر مجیدی در یک پزشک)
آگهی: به زودی در این مکان شرکتی تاسیس خواهد شد! (از علی آقای واحد در وبلاگ رادمان)
تصمیمگیری استراتژیک با اندازهگیری بهرهوری (معرفی مدل جدیدی برای برنامهریزی استراتژیک توسط آیدین کسایی)
از دکتر احمد سیف هم این هفته چند تا پست خواندم که با همان بیان بامزهی ایشان به بررسی صحت برخی ادعاهای مسئولین دولت پرداختهند: دلارهای نفتی بادکرده سال ۱۳۸۸! (با محاسبات آقای دکتر سیف مشخص شده که طبق آمار اعلامی دولت، قیمت نفت ایران در سال ۱۳۸۸ باید حدود ۲۱۰ دلار بوده باشد!) و بازهم درباره یارانه ها و حساب و کتاب غلط دولت (در مورد بودجهی واقعی مورد نیاز برای هدفمندسازی یارانهها و مقایسهی آن با بودجهی تخصیص یافته توسط دولت)
گودر گزارهها:
The More People Want Something, the Less They’ll Like It – Harvard Business Review (این یکی از جذابترین تحقیقاتی است که من به عمرم خواندهام. کشف خانم پرفسور عظما خان استثنایی است: خیلی وقتها ما چیزی را میخواهیم، چون نداریماش؛ نه اینکه واقعا دوستاش داریم! به قول ایشان: «احساس “خواستن” و “دوست داشتن” برخلاف تصور عمومی از هم کاملا مستقلاند ولی در عین حال با هم رابطه دارند. در واقع هر چه بیشتر چیزی را بخواهیم، در عمل کمتر آن را دوست داریم. این از جنس اشتیاق و انزجار است.» این بهخصوص در روابط عاشقانه بسیار معنادار است … اگر حوصلهی خواندن این متن را نداشتید، ترجمهی کامل این مصاحبه در ماهنامهی گزیدهی مدیریت شهریور ۸۹ چاپ شده است. ایدهی محوری متن البته همینی بود که من اینجا نوشتم. در مورد این تحقیق چند تجربهی شخصی هم دارم که خواهم نوشت.)
Debunking Four Myths About Employee Silence – Harvard Business Review (چرا کارمندان حرفشان را به مدیران نمیزنند؟ جواب خیلی ساده است: “چون فکر می کنند هیچ فایدهای ندارد!”)
Hold the Vegetables: How ‘Now vs. Later’ Affects Customer Choice (یک تحقیق بسیار جالب: “آدمها چطور بین باید و خواسته در خرید تفاوت قائل میشوند؟” خانم کاترین میلکمن و همکارانشان از بررسی روی یک فروشگاه خوار و بار آنلاین به این نتیجه رسیدهاند که: وقتی تحویل یک سفارش بلافاصله نیست و مثلا برای هفتهی آینده برنامهریزی میشود، آدمها به “بایدها” توجه میکنند و وقتی که گزینهی پیش روی آدمها همین الان است به “خواستهها” مثال جالب اینکه سازمانهای حمایتکننده از مصرفکنندگان رستورانها را مجبور میکنند که در منویشان غذای سالم بگذارند ولی همین آدمها وقتی میروند تا ناهار بخورند فست فود سفارش میدهند! بنابراین بهتر است وقتی میخواهید آدمها عقلانی تصمیم بگیرند گزینهی بلند مدت را بهشان بدهید و وقتی خواستید احساسی و غریزی رفتار کنند، گزینهی کوتاه مدت را!)
Can Management Consulting be Outsourced? (مشاورهی مدیریت هم دارد برای کاهش هزینهها به کشورهای در حال توسعه برونسپاری میشود. آیا ما توان و ظرفیت استفاده از این فرصت را داریم!؟)
What Not to Spend Your Time On – Robert C. Pozen and Justin Fox – The Conversation – Harvard Business Review (این عالیه! میگه سؤال درست این نیست که من تو چه کاری بهترین هستم؛ بلکه این سؤال هست که من چه کاری را باید انجام بدم و چه کاری را به بقیه بسپرم؛ حتی اگر از آنها در آن کار بهترم!)
Interviewing, Asking for a Raise and HR Calling: Scary Work Issues (دو سال پیش وقتی به شکل ناگهانی از واحد منابع انسانی به آدمها زنگ میزدند خوشحال میشدند که خبر خوبیه؛ الان نگران میشن که اون خبر بده نباشه!)
New Risk Mgmt Equation (معادلهی جدید ریسک به روایت بنیاد APQC)
گفتگوی رودررو با فلیپ کاتلر، پدر بازاریابی نوین (عالی عالی عالی. حتما بخوانید که یک دوره مبانی بازاریابی را در چند خط محدود توضیح داده.)
اسامی ۱۲ رشته علوم انسانی که توسعه آنها منوط به بازنگری شد (باز هیاهوی مدیریت اسلامی … یادمه کتاب مدیریت اسلامی دکتر جاسبی دانشگاه آزاد را یک دفعه ورق زدم ببینم اینکه میگن یعنی چه؟ حالم بد شد اینقدر که مزخرف توش بود! در همین راستا بالاخره تکلیف اقتصاد چه می شود؟! از صادق الحسینی را هم بخوانید.)
معرفی استاندارد بینالمللی تحلیلگری مالی و سرمایهگذاری (این مدرک CFA حسابی این روزها داره توی ایران مد میشه. حتما بخوانید که ببینید یعنی چی؟)
نوبل اقتصاد بهخاطر مطالعه بازار کار بگرد و استخدام کن (معرفی برندگان نوبل اقتصاد و کارهای آنها که به دلیلشان نوبل گرفتند)
فکر مرگ قریب الوقوع زندگیم را دگرگون کرد/ بچهای باهوش و بسیار تنبل بودم! (سخنرانی خواندنی استفن هاوکینگ؛ بزرگترین دانشمند زندهی جهان که از این بین این جملهاش خیلی به دلم نشست: “بسیار زیباست وقتی بفهمی که درد ماندن در دنیا با ارزش است. من نابغه ام چون ترس از مرگ همواره همراه من است.”)
گفتوگو با گری بکر: امیدوارم روزی مدلها همه انتخابهای انسانی را تبیین کنند (مصاحبهای بسیار جذاب با گری بکر؛ برندهی نوبل اقتصاد برای پدید آوردن شاخهی اقتصاد جرم. نکات بسیار جالبی داره: ۱٫ مطلوبیت من در زندگی از آنچه اجتماع میپسندد، مستقل نیست. اگر من از کاری لذت میبرم که دیگران نمیپسندند، مطلوبیت من کاهش پیدا میکنه. ۲٫ هزینهی بچه در دنیای امروز، فقط هزینههای مستقیماش نیست. هزینهی فرصت کار برای مادر هم هست.)
اقتصاد برای همه – درس اول پرسشهای اساسی اقتصاد (درس اول اقتصاد چیست؟ کمیابی منابع!)
داستان بازار مالیات بر خیابان: راه حلی برای ترافیک (بررسی کیس جالبی از مالیاتگیری برای ساماندهی ترافیک در شهر سنگاپور)
نوآوری یا ابداع؟ مسالهاین است (نوآوریِ صرف مهم نیست؛ باید توان تجاریسازی و فروش ابداعتان را داشته باشید. این مطلب چند مثال جالب دارد در مورد اینکه برخی کالاها به اسم مخترعشان معروف نشدند و امروزه اسم کسی با آنها همراه است که اول از همه به فکر فروششان افتاده است.)
شوخی با اقتصاد چرا نقش زنان در تکنولوژی کمرنگ است؟ (خیلی ساده: یا خوششان نمیآید یا اینکه فکر میکنند که اگر بیزنس راه انداختن در حوزهی تکنولوژی برای خانمها شدنی بود، خیلیها تا الان وارد این کار شده بودند! امیر مهرانی عزیز چند وقت پیش پستی در همین زمینه داشت که حتما آن را و بهخصوص کامنتهایاش را بخوانید. به نظرم حتی اگر این لینک و مطلب امیر را نخواندید، بر شما واجب عینی است کامنت دوست نادیدهای ب اسم احسان پ. را پای مطلب امیر بخوانید!)
آیا به راستی متخصصان فنی مدیران موفقی هم هستند؟ (مدیران مدیریتنخوانده، MBA را هم که برداشتند. این مطلب را لااقل بخوانید!)
اگر میخواهید مدیر باشید رفتاری منشی مآبانه نداشته باشید (خانمهای عزیز فعال در ردههای کارشناسی و مدیریتی؛ مخاطب این مقاله شمایید! بخوانیدش حتما!)
نحوه برخورد با اشتباهات زیردستان (موفقیت بیشتر لزوما همراه با شکستهای بیشتر است. شما بهعنوان مدیر باید از این اصل آگاه باشید و بدانید چطور با اشتباهات زیردستانتان کنار بیایید)
مهارتهای مدیریتی مدیریت قاطع یا پر نفوذ
صندوق بینالمللی پول گزارش داد: روایت خارجی از رشد اقتصاد ایران
ثروتمندترین مردان دیجیتالی جهان (به روایت فوربس؛ از بیل گیتس تا استیو جابز)
رشد درآمد جهانی IT تا ۲٫۵ تریلیون دلار (پیشبینی گارتنر در مورد درآمدهای صنعت آیتی در سال ۲۰۱۱)
بلوغ هزار و ۸۰۰ تکنولوژی جدید/ لیست پرتقاضاترین تکنولوژی های روز (به روایت گارتنر. قبلا دکتر مجیدی عزیز هم در این زمینه نوشته بودند که از اینجا بخوانیدش.)
پایان عصر کالاهای ارزان چینی؟ (چین انگار دارد مجبور میشود قیمت یوآن را بالا ببرد.)
سهم ۱ درصدی گوگل از ترافیک اینترنت در جهان!!!
مطالعه کتابهای با حروف ساده بازده یادگیری را افزایش می دهد
۹ درصد کاربران دوستان آنلاین را ملاقات نکردهاند (دوستان گودری رو میگه!)
ثبت طولانیترین دامنه داتآیآر با ۶۳ حرف
مهاجرت ایران به نسخه ۶ آدرسهای عددی اینترنتی/ تشریح ویژگیهای نسخه ۶
چرا بعضیها جذابتر هستند؟ (دلیل فیزیولژیک داره!)
ایمن ترین و خطرناک ترین دامنه های اینترنتی دنیا (دات کام خطرناکه حسن!)
آدرس اینترنتی برای اندامهای بدن / با موبایل وارد سایت قلبتان شوید! (طراحی فناوری Body Area Network برای بدن انسان. با این حساب آدرس IP جزایر لانگرهانس بدن من چی بید؟)
آلودگی یک ساعت مکالمه با موبایل برابر آلودگی پرواز لندن به نیویورک!
کریس رونالدو به عنوان پردرآمدترین فوتبالیست دنیا معرفی شد ۱۰ فوتبالیست پردرآمد دنیا (یحیی توره دومه، لیونل مسیِ عزیزِ دل چهارم! منچستر سیتیه داریم!؟)
مدلهای ایتالیایی و انگلیسی برای خصوصی سازی فوتبال ایران (از مازیار ناظمی)
توقف فروش نوار واکمن سونی در ژاپن
شانس زنده ماندن زنان پس از جراحت بیشتر از مردان است
هر انسان ۶۰ درخت در دنیا دارد/ درخت انجیر سوپرمارکت حیوانات است! (مصاحبه با یک عاشق طبیعت! حتما بخوانیدش.)
برای دیدن لینکهای کلیهی قسمتهای قبل، میتوانید به اینجا مراجعه بفرمایید.
پ.ن. ۱٫ لطفا اگر وبلاگی، پستی یا مطلبی را من ندیده بودم یا نمیشناسم، کامنت بگذارید و معرفی بفرمایید برای یادگیری بیشتر.
پ.ن.۲٫ اگر دوست داشتید توئیتر گزارهها را برای دیدن ایدهها و حال و احوال روزانهی من و گودر گزارهها را برای دیدن متن کامل این مطالب و سایر مقالات و اخبار مربوط به مدیریت، مشاوره، فناوری اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسی و جامعهشناسی (و گاهی هم که خیلی هیجانزده میشوم، علم!) دنبال کنید.
خیلی خیلی ممنونم آقای درگی.
سلام امیدوارم همواره عالم عامل عاشق باشید
خوب این هفته تا روز سه شنبه نبودم، منم با نظر دوستمون موافقم اگر تعدادش کمتر باشه احساس بهتری به آدم دست میده و برای خوانندگانش مفید تر.
استاد بزرگوار، لطفا حجم لینک های هفتگی را کمتر کنید تا بهره بری ما از مطالب بیشتر بشه. این حجم انبود کمی دلزدگی ایجاد می کنه.
سپاس.