این هفته لینکهای هفته بسیار پر و پیمان است. تشکر ویژه دارم از همهی تخصصینویسهای وب که حسابی این هفته ما را محظوظ فرمودند. با این مقدمه لینکهای این هفته را مرور میکنیم:
ـ احسان اردستانی عزیز بعد از مدتها، دوباره به صورت منظم دارد مینویسد و نتیجهاش هم چهار پست عالی این هفتهاش؛ یعنی: بهت (خاطرهای بامزه از کنفرانس مدیریت استراتژیک امسال)، آیا گوگل فقط رقیب شرکت های اینترنتی و نرم افزاری است؟ (یک تحلیل عالی در مورد گسترش فضای رقابت گوگل که اگر در قالب مدل ۵ نیرویی پورتر تحلیل شود، خیلی حرف برای گفتن دارد)، کارمندی (در مورد شرکت محل کارش) و یک تعریف جامع و مانع از استراتژی (که بر شما واجب است این تعریف یک خطی را بخوانید!)
ـ امیر مهرانی هم این هفته دو تا نوشتهی عالی داشت: ابزار غیرکامپیوتری که کارایی شما را افزایش میدهد (این مطلب امیر عزیز از آن نوشتههایی است که حسابی جاشان در فضای وب خالیه. باید ـ بارها و هر از چند گاهی برای بالا بردن بهرهوری کارمان بخوانیماش!) و بحث و گفتگو: تعریف شما از محیط کار مناسب چیست؟ (بهعنوان مکمل معیارهای سنجش کیفیت زندگی کاری خودم توصیه میکنم بخوانیدش)
ـ مهدی عرب عامری این روزها بهدرستی روی یکی از مهمترین نقاط ضعف مشاوره در ایران، یعنی مدیریت پروژه دست گذاشته و در مورد آن مینویسد. پیشنهاد میکنم حتما نوشتههای ایشان را دنبال کنید. من که کلی نکتهی جدید از این نوشتهها یاد گرفتم: اقدامات پیش از جلسه – قسمت یک و اقدامات پیش از جلسه – قسمت دو و چه کسی ابتدا برنامه ارائه می دهد و پست مهمان: نیازهای اجتناب ناپذیر مدیریت ارتباطات در پروژه (نوشتهی آخری در وبلاگ امیر مهرانی بهعنوان پست مهمان منتشر شده است.)
ـ طرح یا پروژه؟ (آقای خرمیراد نکتهی مهمی را در مورد تفاوت تعریف طرح با پروژه عنوان کردند؛ چیزی که در ایران یک اشتباه عمومی است. حتما بخوانید.)
ـ بروکسل نامه ۱- حمل و نقل (علی سرزعیم عزیز که اخیرا به بروکسل نقل مکان کرده، از این به بعد به جای میلاننامه، بروکسلنامه را مینویسد. این “شهر”نامههای آقای سرزعیم از این جهت مهم و خواندنیاند که همیشه با یک تحلیل اقتصادی، جامعهشناختی یا روانشناسی همراه هستند. من که از میلاننامهها کلی چیز یاد گرفتم.) و غرب را نمی شناسیم (از دکتر علی سرزعیم.)
ـ پویایی اقتصاد و موقعیت اقلیتها و سهامداران خرد و فرآیند خصوصیسازی (از دکتر حامد قدوسی عزیز)
ـ iReader، افزونهای که مطالعه آنلاین شما را متحول میکند و پیشنهادات گوگلی و ۱۰ استفادههای غیرمنتظره آنها! (از آقای دکتر مجیدی. اینها قدیمیاند؛ ولی من این هفته خوندمشان!)
ـ نوبل اقتصاد سال ۲۰۱۰ (معرفی برندگان نوبل اقتصاد امسال توسط صادق الحسینی) و در دنیای اقتصاد چه گذشت؟ (روایت صادق از اتفاقات پشتپردهی عجیب و غریب یک سال اخیر روزنامهی دنیای اقتصاد)
کار این دو هفته (تعریف فیدبک نامتقارن از دکتر نوید غفارزادگان دوستداشتنی)
ـ آیا دلار دو نرخی می شود؟ (از دکتر علی دادپی)
چگونه بفهمیم که یک کار واقعا علمی است؟ و آیا آی کیو ایرانیان روبه نزول است؟ و هزینه فایده طرح انتقال آب به سمنان (از دکتر حجت قندی)
مجادلات ارزی و عاقبت دخالت در بازار (از دکتر پویان مشایخ در مورد دعوای ارزی آمریکا و چین)
گودر گزارهها:
رشد سریع ارتباطات ویدئویی روی اینترنت (گزارشی جالب در مورد رشد فناوری مکالمهی ویدئویی در اینترنت)
چرا بعضیها به ویکی پدیا کمک میکنند؟ (چرا؟ چون دوست دارند دیده بشوند؛ درست مثل وبلاگنویسی!)
هند سیستم عامل رایانه میسازد (طبق معمول ما حرفاش را می زنیم؛ بقیه عمل میکنند!)
نمایش روزانه تورم در گوگل (گوگل دارد شاخص تورم آنلاین درست میکند! واقعا باید نگران گسترش کار گوگل باشیم یا نه!؟)
مغرورهای ناخوشایند، نادانهای دوست داشتنی و ایجاد شبکههای اجتماعی (از زاویهی دید یک مدیر چگونه باید دوستداشتنی بودن یا نبودن و تخصص آدمها را در سازمان مدیریت کنید؟)
علم اقتصاد و قرارداد ازدواج (یک نوع عقد یا بهعبارت درستتر قرارداد ازدواج جدید در این نوشته مطرح شده و در مورد دوام آن بحث شده. من که خیلی با این نوعِ جدید موافق نیستم؛ اما تحلیل نویسنده اینقدر جالب است که به یک بار خواندن مقالهاش بیارزد.)
مهارتهای مدیریتی استفاده بجا از قدرت در تصمیمسازی (جان بالدونی نویسندهی این متن، یکی از نویسندگان بلاگهای هاروارد است که قبلا برای نشریهی داخلی شرکتمان چند تا از نوشتههایاش را ترجمه کردم. انصافا مثل همیشه خوب نوشته!)
Women’s Salaries Rising Faster Than Men’s (در سطح دستمزد ۶ رقمی یعنی بالای ۱۰۰ هزار دلار در سال؛ نرخ رشد دستمزدهای زنان در آمریکا ۳٫۵ برابر نرخ رشد دستمزدهای مردان شده!)
?Does Size Matter for Ideas (بزرگی ایده مهم نیست: اینکه بدانید کجا، کی و چرا باید از این ایده استفاده کنید مهم است. همین!)
What a Physicist Taught Me About Leading Change (از جان کاتر؛ نویسندهی معروف کتاب هشت خوان تحول. این ایده را قبلتر هم جان کاتر داده بود که اینجا روش تأکید کرده: برای ایجاد تغییرات بزرگ، تیم درگیر پروژهی تغییر را بزرگتر کنید. هر چه بزرگتر، بهتر!)
گزارش و پیشبینی اینفورما از بازار تلفن همراه ایران
جستوجوهای اینترنتی آینده را پیشبینی میکنند (کاربرد اطلاعات جستجوها در گوگل و یاهو برای پیشبینی موفقیت محصولات جدید)
صعود نرخ بدهی های بازار جهانیIT به ۵۰۰ میلیارد دلار
در یک نظرسنجی رسمی: استیوجابز محبوبترین فرد بین نوجوانان (جالب است که به خاطر کارآفرین بودناش محبوب شده؛ نه آیفون و آیپد و مکینتاش!)
دوره های رایگان مدیریت کیفیت (از نظر عنوان که دورههای خوبی است. خواستید ببینید کداماش به درد شما میخوره.)
ارزهای جنگ آفرین (از دکتر محمود صدری)
خط سیر: نیکون، قدرت و توانایی بیپایان تصورات انسان (“هدف اساسی شرکت نیکون کمک به مردم در دستیابی به رویاهایشان است.”)
برای دیدن لینکهای کلیهی قسمتهای قبل، میتوانید به اینجا مراجعه بفرمایید.
پ.ن. اگر دوست داشتید توئیتر گزارهها را برای دیدن ایدهها و حال و احوال روزانهی من و گودر گزارهها را برای دیدن متن کامل این مطالب و سایر مقالات و اخبار مربوط به مدیریت، مشاوره، فناوری اطلاعات و البته اقتصاد، روانشناسی و جامعهشناسی دنبال کنید.
لطف دارید؛ انجام وظیفه است. اون “دکتر” هم برای تأکید بر دکتر واقعی بودنه؛ چون دور از جون تعداد کردانهای مملکت روز به روز در حال افزایشه! 😉
علی جان چه کار عالی میکنی با این منتخب پستها (البته منهای شطحیات ما). واقعن دستت درد نکند. ضمنا به قول آن بزرگ آن “دکتر” هم تویی 🙂 مخلص.