… افرادی که از هوش درونفردی بالایی بهره میبرند این توانایی را دارند تا تمایلات بخش نیمه خودآگاه مغز برای مبارزه، فرار یا بیتحرک ماندن را کنترل کنند. آنها ممکن است بهجای فرار تشخیص دهند که بهترین اقدام در آن لحظه بیحرکت ماندن است. ممکن است جایی هم ترجیح دهند بیحرکت بمانند یا به مبارزه ادامه دهند. در هر صورت آنچه مهم است این است که آنها هوش لازم برای انتخاب واکنش نیمه خودآگاه مناسب را دارند. اگر عصبانی شوند میتوانند به آرامی صحبت کنند. اگر بترسند میتوانند با ترسشان مقابله کنند.
هنگامی که ذهن نیمه خودآگاه افراد تحت تأثیر ترس قرار دارد، طرز تفکر افراد متفاوت میشود. اگر ترسیده باشند ممکن است بگویند: “نمیتوانم این کار را انجام دهم. اگر شکست بخورم چه میشود؟” یا “این کار بسیار مخاطرهآمیز است.” این شخص را با فرد دیگری مقایسه کید که بهطور ناخودآگاه در شرایط مبارزه قرار گرفته است و احتمالا میگوید: “به آنها نشان میدهم. این کار را انجام خواهم داد فقط به این خاطر که ثابت کنم میتوانم.”
بسیار مهم است که پیش از فکر کردن و تصمیمگیری، بیاموزیم که چگونه وضعیت نیمه خودآگاه ذهن را انتخاب کنیم. در ویتنام هر گاه که بهطور نیمه خودآگاه ذهنم را برای جنگیدن آماده میکردم، احساس بهتری داشتم، بهتر پرواز میکردم و اعتماد بهنفس بیشتری داشتم. هنگامی که در شرایط فرار و ترس قرار داشتم، افکارم وحشتزده بود. بنابراین پیش از آنکه از بخش چپ و راست مغزتان استفاده کنید، ابتدا وضعیت بخش نیمه خودآگاه ذهن خود را مشخص کنید. (هوش مالی خود را افزایش دهید؛ نوشتهی: رابرت کیوساکی؛ مترجمین: سید محمد حسینی بهشتیان و امیر کامکار؛ ناشر: نوآور؛ ص ۲۴۳)
این کتاب جذاب رابرت کیوساکی جدا از آموزههای ساده، اثربخش و شگفتانگیزی که در مورد سرمایهگذاری و مدیریت مالی زندگی دارد، سرشار است از نکتههای جذابی از این دست. از دستش ندهید!