اعتماد بهنفس اگر چه از نظر روانشناختی ویژگی مثبتی است؛ اما آنقدر توسط آدمها بیش از اندازه استفاده شده است که تبدیل به یک ویژگی نهچندان جالب شخصیت افراد شده است. اما واقعیت این است که اعتماد به خودمان، آرزوهایمان و تواناییهایمان از مهمترین پیشنیازهای داشتن یک زندگی موفق و همراه با رشد و تعالی هستند. این اعتماد بهنفس به ما کمک میکند تا بهجای گوشهای نشستن، دست به کارهایی بزنیم که واقعا برای موفقیت به آنها نیاز داریم.
اما چگونه اعتماد بهنفس خود را تقویت کنیم؟ برای این سؤال میتوانیم به این بپردازیم که ویژگیهای انسانهای دارای اعتماد بهنفس چه چیزهایی هستند؟ در اینجا به این ویژگیها اشاره میکنیم:
- کمتر غرولند میکنند و بیشتر کار: آنها معتقد هستند که برای هر مشکلی راهحلی وجود دارد و مهمترین اینکه آنها از پس آن مشکل بر میآیند! پس هموار نبودن مسیر و نداشتن منابع کافی، دلیل خوبی برای انجام ندادن کارها نیست!
- هیچوقت دست از تلاش نمیکشند: آنها وقتی کاری را شروع کردند، تا آخر خط و رسیدن به نتیجه آن راه را ادامه میدهند. کم آوردن در مرام و مسلک آنها نیست!
- بهدنبال جلب توجه دیگران نیستند: هدف آنها حل مشکل و بهسرانجام رساندن کارها است. برای آنها مهم نیست که نقششان در این مسیر توسط دیگران دیده شود؛ چرا که خودشان که میدانند چقدر کار بزرگی انجام دادهاند!
- از درون خود انگیزه میگیرند و نه دنیای بیرونی: آنها نیازی به تشویق و حمایت دیگران ندارند؛ چرا که میدانند چرا میخواهند کاری را بهانجام برسانند.
- دست از تلاش نمیکشند: برای آنها تعطیلی و بهتعویق انداختن کارها بیمعنا است. اگر کاری باید به نتیجه برسد، چرا باید قبل از رسیدن به نتیجه دست از کار کشید؟ پس تا رسیدن به نتیجه به آب و آتش میزنند!
- از تنش و مواجهه با دیگران نمیترسند: آنها میدانند که هدفشان درست است؛ پس اگر کسی با آنها مخالف است، باید توجیه و همراه شود. البته افراد منفینگری هم هستند که باید تأثیراتشان روی کار مدیریت شود.
منبع (با کمی تلخیص در ترجمه)