پروژه‌ی خلاقانه‌ی “داستان من”: در جستجوی کودکی گم‌شده

این روزها تقریبا هیچ خانواده‌ای نیست که در آن یک کوچولوی بانمک فضای خانواده را شیرین نکرده باشد. هدیه دادن به این کوچولوهای دوست‌داشتنی یکی از مشکلات جدی این روزها است. طبعا وقتی بچه کوچک‌تر است نظر خودش در مورد کادو شاید خیلی مهم نباشد؛ اما بزرگ‌تر که می‌شود جلب نظرش به هدیه بسیار سخت‌تر می‌شود. توجه کنید که این مشکلِ مشترکِ بین پدر و مادرها و دوستان و اقوام آ‌ن‌ها است. چقدر می‌شود برای بچه‌ها عروسک و ماشین و چیزهایی شبیه آن گشت؟ آیا می‌شود به‌شیوه‌ی خلاقانه‌تری به کودکان هدیه بدهیم؟

این روزها در دنیا هدیه دادن “تجربه”های نو و جذاب و نوآورانه به‌جای هدایای سنتی یکی از روندهای جدی تبدیل شده است. چرا؟ چون تجربه با احساس در ارتباط است و حس خوب ناشی از تجربه همیشه ماندگار است (اگر کتاب وضعیت آخر را خوانده باشید می‌دانید درباره‌ی چه صحبت می‌کنم.) بنابراین هدیه کردن تجربه به دیگران نه‌تنها کاری خلاقانه است بلکه احساس بسیار خوبی هم به آن‌ها می‌بخشد.

داستان‌پردازی یکی از جدی‌ترین زمینه‌سازهای تجربه‌ی بشری است. ما داستان می‌خوانیم تا پای به دنیاهای نامکشوف بگذاریم و تجارب جدید و متفاوتی را کسب کنیم که شاید در حالت عادی هیچ‌وقت نتوانیم آن‌ها را به‌دست بیاوریم. داستان قهرمانی دارد که در فراز و نشیب داستان، نماینده‌ی ما است و تجارب و احساسات او در طول داستان، همانی است که در پایان قصه برای ما می‌ماند …

حالا به یک سؤال جذاب می‌رسیم: اگر بشود به کودکان تجربه‌ی قهرمان یک داستان بودن را کادو بدهیم ـ آن هم تجربه‌ای که خاص خود هر کودک باشد ـ چه اتفاقی جذابی در پیش خواهد بود؟ برای خود من هم جذاب بود که متوجه شدم این اتفاق افتاده و حالا شما می‌توانید برای کودکان خودتان و اطرافیان کتاب داستانی با نام و نشان خود کودک تهیه کنید. کتابی که قهرمان آن، در سرزمین اسم‌ها به‌دنبال یافتن حروف نام خودش می‌گردد. داستان من با تصویرسازی و طراحی جذاب حتی برای منِ سابقا کودک هم جذاب بود، چه برسد به کودکان باهوش این روزها. 🙂 شما می‌توانید داستان کودک‌تان را با انتخاب شخصیت دختر و پسر و تایپ نام کودک برای خود او طراحی کنید. بعد می‌توانید صفحات کتاب طراحی شده را همان‌جا‌ آنلاین ورق بزنید و در صورت نیاز تغییراتی را ایجاد کنید. در نهایت هم کتاب را سفارش می‌دهید و کتاب چاپی کودک شما باکیفیتی مثل کتاب‌های چاپی دیگری که از بازار می‌خرید به دست‌تان می‌رسد.

داستان من کار دوستان خوبم پانته‌آ دیداری و پویا محمودیان است. پانته‌آ یکی از همکلاسی‌های خوب دوره‌ی ارشد من است و پویا هم که مسئول کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای (نصر) و بنیان‌گذار عکس‌پرینت. به این دوستان خوبم برای ایده‌ی جذاب‌شان تبریک می‌گویم و امیدوارم در کنار اضافه کردن داستان‌های قابل انتخاب جدید به‌غیر از داستان اسم‌ گم‌شده، فکری هم به حال ما کودکان دیروز که در جستجوی کودکی گم‌شده‌مان هستیم هم بکنند. کودک درون ما هم به داستان خودش نیاز دارد …

دوست داشتم!
۴

نویسنده: علی نعمتی شهاب

ـ این‌جا دفترچه‌ی یادداشت‌ آن‌لاین یک جوان (!؟) سابقِ حالا ۴۰ ساله است که بعد از خواندن یک رشته‌ی مهندسی، پاسخ سؤال‌های بی پایان‌ش در زمینه‌ی بنیادهای زندگی را در علمی به‌نام «مدیریت» کشف کرد! جوانی که مدیریت را علم می‌داند و می‌خواهد علاقه‌ی شدیدش به این علم را با دیگران هم تقسیم کند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خروج از نسخه موبایل