نویسنده: لیسا کوآست / مترجم: علی نعمتی شهاب
یکی از مشکلات بزرگ و روزمرهی همهی ما، کمبود زمان و عدم تناسب آن با حجم کارهایمان است. همیشه از وقت نداشتن شکایت داریم و در آرزوی روزی هستیم که بتوانیم از زیر این بار گران رها شویم و بتوانیم اندکی زندگی کنیم! اما چه میشود کرد با دنیایی که هر روز، سبکی تحملناپذیرش سنگینتر میشود؛ چرا که کارهای عقبماندهی دیروز هم به کارهای امروز افزوده میشوند.
در دنیای حرفهایها برای این مشکل راهی وجود دارد: مدیریت زمان! اما چگونه؟ در اینجا برای شما چند پیشنهاد ساده اما کاربردی داریم:
- ثبت: کشف کنید چقدر از زمانتان صرف چه کارهایی میشود؟
- برنامهریزی: هر هفته بهجای غصه خوردن بابت دلتنگی عصرهای جمعه، ۳۰ دقیقه وقت بگذارید و برنامهی زمانی هفتهی آیندهتان را تهیه کنید.
- اولویتبندی: کدام کارها ضروریاند و کدامها نه؟ برای کارهای ضروری، زمانبندی بدون وقفهای را در نظر بگیر!
- حذف: کدام کارها را واقعا میشود حذف کرد؟ همیشه کارهایی هست! (مثلا: کمی کمتر در شبکههای اجتماعی چرخ بزن!)
- هدفگذاری: هر روز صبح که از خواب بیدار شدی، فکر کن “انتظار من از امروز چیست؟ چه چیزی را باید تمام کنم؟”
- محدود کردن: فعالیتهای وقتگیر و دارای ارزش زمانی متوسط مثل چک کردن ایمیل را به زمانهای خاصی از روز محدود کن (مثل: اول صبح، موقع ناهار و …)
- چندوظیفهگی ممنوع: در هر زمان، فقط یک کار را انجام بده! هر کاری که تمام شد، سراغ کار بعدی برو!
- مثل یک مشاور بودن: فرض کن مشاوری هستی که برای انجام گروهی کارها، پول دریافت میکنی و برای باقی کارها خیر. وقتات را صرف چه چیز خواهی کرد؟
- نه گفتن: خیلی از کارها فقط برای این بهعهدهی تو میافتند که نمیتوانی بگویی: نه، وقت ندارم یا از عهدهاش برنمیآیم. سختی گفتن کلمهی “نه” از زحمات پیامد “آری گفتن” آسانتر است!