رسانههای اجتماعی در سالهای اخیر گسترش بسیار زیادی را در دنیا یافتهاند. رسانههای اجتماعی بهدلیل ویژگی ذاتیشان ـ برقراری ارتباط میان افراد ـ تبدیل به محلی مجازی برای جمع شدن افراد و گذراندن وقت شدهاند. در این میان کاربرد رسانههای اجتماعی در حالت عادی بهعنوان ابزاری جدید و جذاب برای سرگرمی در نظر گرفته میشوند. اما کمکم کاربردهای جدیتر این رسانهها ـ بهویژه کاربرد آنها در کسب و کار و مدیریت سازمانها ـ نیز در حال گسترش در ایران و سراسر جهان است.
یکی از مهمترین کاربردهای رسانههای اجتماعی شبکهسازی حرفهای است: یعنی نمایش و اثبات تخصص خود به افرادی که به آن نیاز دارند. حالا هم میشود از نگاه زاویهی دید کارفرما و کارکن به ماجرا نگاه کرد و هم از زاویهی دید کارفرما و مشاور (یا فرد طرف قرارداد یا چیزی شبیه اینها.) این کاربرد رسانههای اجتماعی عمر چندانی ندارد و در ایران هم ـ جز در حوزههای همیشه پیشرویی مثل فاوا آن هم بیشتر در میان کسب و کارهای جوانان حاضر در این شبکهها ـ توجه نشده است. البته شاید مشکل جدیتر این باشد که هیچ داده و اطلاعاتی هم در اینباره وجود ندارد: چه در زمینهی میزان استفاده و نرخ موفقیت کسب و کارها در زمینهی استخدام و چه در زمینهی رفتارشناسی کاربران برای بهرهگیری از فرصتهای کاریابی موجود در شبکههای اجتماعی.
مدتی پیش خوشحال شدم که شنیدم یکی از دوستانم خانم روشنک دستینه در این زمینه پژوهشی را در قالب پایاننامهی کارشناسی ارشدشان آغاز کردهاند. هدف پژوهش ایشان “مطالعهی ارتباطات حرفهای در بستر شبکههای اجتماعی” است. موضوع مورد مطالعه این پژوهش ـ که در رشتهی علوم ارتباطات اجتماعی انجام میشود ـ بررسی فرآیند کاریابی و جذب نیروی انسانی از طریق شبکههای اجتماعی است. شما میتوانید در این پژوهش از طریق تکمیل پرسشنامه آن مشارکت کنید. همچنین میتوانید در صورت ثبت ایمیل خود از نتایج نهایی این تحقیق نیز مطلع شوید.
بنابر تجربهی موفق چند سال اخیرم از حضور با هویت تخصصی و حرفهای در رسانههای اجتماعی و فرصتهای شغلی و پروژههای جذابی که از این طریق به من پیشنهاد شدهاند، توصیهی جدی میکنم که به استفادههای جدیتر و تخصصیتر از رسانههای اجتماعی کمی بیشتر بیاندیشید.
بله؛ إنشاءالله پس از پایان تحقیق در صورت امکان خلاصهای از آن همینجا منتشر خواهد شد.
موضوع بسیار جذابی برای تحقیق است. امیدوارم نتایج آن در دسترس عموم قرار بگیرد.