این روزهای آخر سال، تقریبا تمام نشریات چاپی و رسانههای آنلاین کشور ویژهنامههای نوروزی خودشان را منتشر کردند که خیلیهاشان را هم من برای تعطیلات نوروز گرفتم تا مطالعه کنم. تعداد زیادی مطالب آنلاین و کتاب هم در برنامهام گذاشتم که بخوانم. با توجه به اینکه امسال هم مثل سالهای قبل مسافرت نخواهم رفتم، شاید اینجوری از تعطیلات استفادهی مفید بکنم! با خودم گفتم شاید کسان دیگری هم باشند که بخواهند از تعطیلاتشان استفاده بکنند و چیزهای جدیدی یاد بگیرند. برای این دوستان عزیز، چهار پیشنهاد آنلاین دارم و سه کتاب را هم معرفی میکنم.
اول چهار پیشنهاد آنلاین: سایت هاروارد بیزینس ریویو بخشهای ویژهای برای بعضی موضوعات تدارک دیده که شامل مجموعهای از مقالات و نوشتههای خواندنی نویسندگان HBR هستند. در این میان سه مجموعه از این بخشهای ویژه بهنظرم از همه جالبتر هستند:
HBR Insight Center: Communication: اسپانسر این بخش شرکت معظم مایکروسافت است. این بخش را شدیدا توصیه میکنم که پر است از مقالاتی جذاب در مورد روابط بین فردی و رفتار حرفهای در دنیای امروز.
HBR Insight Center: Marketing That Works: قبلا هم گفتهام که بازاریابی برای من جذابیت دو گانهای دارد: از یک طرف برای هر کسب و کاری لازم است و از طرف دیگر، علم مطالعهی رفتارهای آدمها در زمینهی انتخاب و خرید است. در این بخش که اسپانسر آن شرکت معظم SAS است، میتوانید مقالات جذاب و کاربردی در زمینهی بازاریابی بخوانید.
Special Section: The Legacy of Steve Jobs: میراث استیو جابز! بدون شرح.
HBR Insight Center: American Competitiveness: بگذارید یک بخش جذاب برای خودم را هم معرفی کنم. مدتها است در آمریکا این بحث میان علما و متفکران سیاست و مدیریت و اقتصاد مطرح شده که آمریکا جایگاه رقابتیاش را در میان ملل دارد از دست میدهد (مزیت رقابتی ملل یکی از شاهکارهای آقای مایکل پورتر را که یادتان هست!) در این بخش که اسپانسرش شرکت معظم دل است، متفکران مختلف نظر خود را دربارهی این سؤال که آیا آمریکا واقعا جایگاه رقابتیاش را از دست داده یا نه و البته چگونگی بازپسگیری جایگاه رقابتی قبلی مینویسند. اگر به اقتصاد کلان، سیاستگذاری و استراتژی رقابتی علاقهمندید نباید این مجموعه مقالات را از دست بدهید!
من سعی میکنم مقالاتی منتخب از هر یک از این چهار بخش را بهتدریج به فارسی برگردانم و ایدههای بعضی دیگر را هم برایتان بنویسم.
اما کتابهای پیشنهادی:
اول: کتاب الکترونیک زندگینامهی استیو جابز نوشتهی والتر ایساکسون. این کتاب با ترجمهی خوب آقای دادگستر است توسط سایت نارنجی منتشر شده است. خودم این کتاب را گذاشته بودم برای تعطیلات عید!
دوم: کتاب استیو جابز؛ شیوههای رهبری برای نسل جدید. این کتاب نوشتهی معاون سابق استیو جابز در اپل است و با زبانی ساده اصول مدیریت و رهبری استیو جابز را بررسی میکند. خوبی ماجرا این است که الیوت خودش تقریبا در متن تمامی ماجراهای اپل و زندگی جابز حاضر بوده و در نتیجه به برخی نکات پشتپردهی جالب در مورد جابز و اپل اشاره میکند که در جای خودشان بسیار جالباند. نکتهی مهم این کتاب تلاش الیوت برای دستهبندی ایدههای اصلی جابز در مدیریت کسب و کار و طراحی محصول است و بهنظر من بسیار هم موفق بوده است.
سوم: رقص عقابها: این کتاب را خیلی اتفاقی دیدم و خریداری کردم. بعد از خواندنش احساس بسیار بسیار خوبی پیدا کردم و برای همین توصیه میکنم شما هم بخوانیدش. در این کتاب آقای امیر حسین مظاهری طی چند گام ساده اصول هدفگذاری و اجرای اهداف را به ما یاد میدهد. ویژگی بسیار کلیدی این کتاب فرم داستانی آن است که درسهایش را در قالب یک قصهی پرماجرا و جذاب از زبان تعدادی از بزرگترین کارآفرینان ایرانی ـ از جمله آقای بهروز فروتن و بابک بختیاری مؤسس آیسپک ـ ارائه میکند. این کارآفرینان بزرگ از سختیها و شیرینیهای زندگی و از کارهای درست و اشتباهاتشان برای ما میگویند. بخوانید و لذت ببرید و یاد بگیرید!
تعطیلات پرباری داشته باشید!
بله 🙂
به نظر من دیدن فیلم هم مفید می تونه باشه
ممنون محمد جان. در مورد رقص عقابها فصل آخر هم خوب بود؛ اما سه صفحهی آخرش واقعا مزخرف بود که اون هم بهنظرم دلیلش اینه که نویسنده، داستاننویس حرفهای نیست!
مرسی بازم علی جان
من هم به نوبه خودم همین جا یه پیشنهاد دارم و اون هم خوندن کتاب (دانسته ها به کار می آیند ) نوشته کنت بلانچارد هستش و به همه کساینکه این کامنت رو میبینن شدیدا توصیه میکنم حتما حتما این کتاب لاغر اندام ۱۱۲ صفحه ای رو بخونن.اغراق نکردم اگر بگم در طول زندگیم بهترین کتابی بوده که خوندم.رقص عقاب ها هم کتاب خوبی هستش غیر از فصل آخر به نظرم.
بازم ممنون