حل مسئله همیشه از راههای شناخته شده و معمولی قابل انجام نیست. خیلی وقتها مشاوران ناگزیر از استفاده از روشهای جدید و غیرسنتی برای حل مسائل سازمانی هستند. استفاده از روشهای جدید میتواند دو وجه داشته باشد: یادگیری روشهای جدیدی که دیگران ابداع کردهاند و ابداع روشهای جدید توسط خود فرد یا تیم. دومی نیازمند خلاق بودن است. خلاقیت اگر چه میتواند یک ویژگی ذاتی آدمها باشد (بعضی آدم ها همیشه خلاقاند)؛ اما اینطور هم نیست که خلاقیت صرفا ذاتی باشد. بههمین دلیل روشهای زیادی برای خلاقتر شدن ارایه شده است. در عین حال تمریناتی هم برای افزایش توان خلاقیت ذهن وجود دارند که در این پست ۱۲ تمرین ساده در این زمینه را مرور میکنیم:
- روزی یک ساعت را بدون سخن گفتن در میان جمع ـ بهاستثنای پاسخ دادن به پرسشهای مستقیم ـ بگذرانید. این کار را البته باید طوری انجام دهید که دیگران نگران قهر کردن یا مریض شدن شما نشوند. هر چقدر که میتوانید معمولی باشید. اما داوطلب صحبت کردن یا اطلاعرسانی نشوید!
- روزی ۳۰ دقیقه در مورد یک موضوع خاص فکر کنید. با ۵ دقیقه در روز شروع کنید.
- یک نامه بنویسید که در آن عبارات من و مال من و عبارتهای مشابه وجود نداشته باشند.
- ۱۵ دقیقه در روز صحبت کنید بدون اینکه عبارات من و مال من و عبارتهای مشابه در سخنانتان وجود داشته باشند.
- یک نامه با لحن موفقیتآمیز یا آرام در مورد خودتان بنویسید. از عبارتهای نادقیق استفاده نکنید و دروغ هم نگویید. بهدنبال جنبهها یا کارهایی از خود بگردید که میتوانند با صداقت، راه طی شده توسط شما را بازتاب بدهند.
- پیش از ورود به یک اتاق شلوغ اوضاع را بسنجید!
- با یک آدم جدید دوست شوید و بدون اینکه متوجه شود او را وادار کنید تا در مورد خودش برای شما صحبت کند. سؤالاتتان را طوری مطرح کنید که فرد احساس آزردگی نکند.
- برای همان آدم جدید بهصورت اختصاصی در مورد خودتان و علایقتان صحبت کنید؛ بدون اینکه شکایت یا اغراق کنید یا مخاطبتان را خسته کنید.
- “منظورم این است که” یا “در واقع” و هر تکهکلام دیگری را از حرف زدنتان حذف کنید.
- برای دو ساعت از روزتان برنامهریزی کنید و این برنامه را اجرا کنید.
- برای خودتان ۱۲ وظیفهی تصادفی تعیین کنید. مثلا: با اتوبوس تا یک شهر نزدیک بروید و برگردید، ۱۲ ساعت غذا نخورید، در بدترین محل ممکن غذا بخورید، تا صبح بیدار بمانید و کار کنید و …
- هر از چند گاهی یک روز کامل به همهی خواستههای منطقی دیگران پاسخ مثبت بدهید.
پ.ن. خداوکیلی خیلی تمرینهای خلاقانهای هستند! 🙂
ممنونم و برای شما هم همین آرزوهای خوب را دارم.
ممنونم
سپاس گزارم .
با عرض سلام خدمت شما .
ممنون بابت نمرین هایی که در بالا توضیح دادید .
آرزوی موفقیت و سلامتی برانون دارم .
یه تکنیک هست به اسم ” چه می شود اگر….” که شما می تونید اینطوری ایده های خلاقانه زیادی بدید و ذهنتون رو خلاق تر کنید.بهش فکر کنید 😉
ممنون از شما 🙂
thanks baradar!ali bud
اونجا گفته بودیم که آدمهای باصداقت “من” را ناآگاهانه بیشتر بهکار میبرند. نکتهی این پست اینه که برای خلاقتر شدن، باید آگاهانه تلاش کرد عادتها را از بین برد! 🙂
توصیه لینک های قبلی ات این بود که “من” را کسانی که صداقت دارند بیشتر به کار می برند پس گفتن :من” آنجا چیز خوبی بود. اینجا برای پرورش خلاقیت گفته “من” نگویید. قضیه مفید بودن یا نبودن چای شد 🙂
مطلب جالبی بود مرسی. ادم فکرش مشغول میشه که اینا هر کدوم چجوری خلاقیتو افزایش میدن.
من خیلی وقتا میخوام این مورد دو رو انجام بدم ولی خیلی سخته . ولی مورد یک آسونه میشه انجام داد. بعضیاشونم که پیچیده هستن مثل مورد شش که نفهمیدم یعنی باید چکار کرد دقیقا. 🙂