در انتظار «بهاری دگرگونه» …

به‌نام حضرت حق.

من همیشه در روزهای غیر بهاری، منتظر بهار هستم. بهاری که گویی با نسیم‌ و طراوت‌ش، روح‌م را تازه و شاداب می‌سازد و از یک خواب طولانی زمستانی، مرا به زندگی باز می‌گرداند. و حالا تا ساعتی دیگر، گردش روزها و روزگار، باز به نقطه‌ی اعتدال بهاری خواهد رسید: آن هم بهاری که نه‌فقط مژده‌ی سالی نو، بلکه‌ طلیعه‌ی قرنی جدید است. و این قرن جدید، در چه روزگاری قرار است فرا برسد …

سالی دیگر بر ما گذشت و فالی دیگر از آینده‌ی زندگی بر ما آشکار شد. آینده‌ای که حالا خود، تبدیل به گذشته شده است. و زندگی هم‌چنان سرشار است از ثانیه‌هایی می‌آیند، نمی‌مانند و می‌روند …

مثل هر سال، در این لحظات پایانی سال، نگاهی می‌کنم به سالی که گذشت تا در دفتر خاطره‌ی مکتوب‌م ثبت کنم که ۱۴۰۰ چگونه گذشت:

یک: سالی که گذشت، مثل سال قبل‌ش، با ترس‌های ناشی از دشمنی پنهان و کشنده با نام «ویروس کرونا» آغاز شد. بلایی که هنوز هم برای پایان آن، نمی‌توان تصوری درست داشت؛ اما در ابتدای سال، دیگر می‌دانستیم چه چیزی هست و باید چه کنیم تا «احتمالا» از گزند آن، در امان بمانیم. چند ماهی گذشت تا بالاخره در نیمه‌ی دوم سال، واکسیناسیون در کشور، سرعت گرفت و نوبت ما هم رسید و توانستیم در ابتدا ۲ دوز و سپس یک دوز تکمیلی از واکسن را دریافت کنیم. حالا با اندکی اطمینان بیش‌تر، می‌توانیم به روزهای آینده و چه بسا پایان این مصیبت دو ساله فکر کنیم.

دو: سال ۱۴۰۰ از نظر شخصی برای من، سالی سرشار از کشف و شهود در باب خودم بود. چیزهای بسیاری را در خودم کشف کردم که مرا شگفت‌زده کرد (و شاید نزدیک شدن به چهل سالگی هم در این زمینه بی‌تأثیر نبوده باشد!) شاید مهم‌ترین دستاورد این کشف و شهود، این بود که فهمیدم «منِ ارزشمند»م کیست و چه توانایی‌ها و قابلیت‌هایی دارد و چه موفقیت‌هایی را به‌دست آورده است (در حالی که همیشه به نتوانستن‌ها و شکست‌های‌م می‌اندیشیدم و از آن‌ها رنج می‌بردم. به‌عبارت به‌تر، توانستم تا حدود زیادی بر «سندروم ایمپاستر» که سالیان درازی هم‌راه من بود، غلبه کنم!) حالا با اطمینان بیش‌تری نسبت به خودم و توان‌مندی‌ها و ایده‌های‌م، به سال جدید و آینده‌ فکر می‌کنم. و شاید همین، بزرگ‌ترین دستاورد امسال بوده باشد!

سه: در همین امسال بود که بالاخره بعد از سال‌ها خواندن و شنیدن در بابِ «لزوم زندگی در لحظه» و وا گذاشتن گذشته و آینده، به این قابلیت تا حدودی دست یافتم. 🙂 حالا نه‌تنها می‌دانم بلکه می‌توانم روی زندگیِ اکنون، متمرکز شوم و بگذارم مسیر زندگی، راه خودش را طی کند (هر چند هنوز برخی غم‌ها و اضطراب‌ها در وجودم ماندگار شده‌اند؛ اما قطعا بار سبک‌تری را روی دوش روح‌م به سال و قرن جدید، خواهم برد.) در همین مسیرِ رشد، آموختم که هیچ چاره‌ای جز وانهادن هر آن‌چه باعث از بین رفتن «آرامش» روح و ذهن‌ت می‌شود، وجود ندارد. بنابراین عامدانه و تا حد امکان، از هر گونه تنشی خودم را دور نگه می‌دارم؛ هر چند ممکن است به بی‌خیالی و بی‌عاری متهم شوم و از این اتهام، مرا باکی نیست! چرا که توانایی دیگری که امسال تا حدودی به آن دست یافتم، بی‌خیالی نسبت به گفته‌ها و نظرات غیر ضروری دیگران در مورد خودم بود (و فکر می‌کنم بیش از ۹۹ درصد آن‌چه با آن در ارتباطات اجتماعی مواجهیم، از همین نوع باشد!) مجموع این کشف و شهودهای بند ۲ و ۳، باعث شد تا حدود زیادی از اضطراب‌های پنهان و بی‌دلیل‌م هم فاصله بگیرم و خوش‌بختانه این‌که بسیاری از مشکلاتِ جسمانی‌ام هم برطرف شدند!

چهار: سال ۱۴۰۰ از نظر کاری هم سال جالبی بود. سالی که همراه با رکود اندکی شروع شد؛ اما در ادامه‌اش بسیار فعال و پر کار پیش رفت و شگفت‌انگیز، به‌پایان رسید. بعد از چندین سالِ سرشار در سرگردانی و درماندگی و شکست، برخی از کارها به‌سامان رسیدند (کار من نبود، قطعا لطف خداوند بزرگ و مهربان بود)، ایده‌هایی قدیمی در مسیر اجرا قرار گرفتند، راه‌هایی نو در پیشِ روی‌مان باز شدند و اندیشه‌ها و انگیزه‌هایی بدیع (و نه بعید!) هم پدیدار شدند که در سال و قرن جدید، باید به‌دنبال آن‌ها برویم.

پنج: امسال توانستم بعد از سال‌ها به تغذیه‌ی روح‌م هم بیش از گذشته توجه کنم. بیش از ۲۰ کتاب را کامل خواندم یا کتاب نیمه‌کاره را به‌اتمام رساندم. نسبت مناسبی بین دنبال کردن اخبار و خواندن مقالات آموزشی و تحلیلی برقرار کردم. و البته بیش از سال‌های گذشته فیلم دیدم. از همه‌ی این‌ها جذاب‌تر (برای خودم) حتی توانستم کارهایی بکنم که باورم نمی‌شد از من بربیاید: ۵ سریال تلویزیونی نسبتا طولانی را توانستم به‌صورت کامل، تماشا کنم (که سعی می‌کنم در بهار، در موردشان بنویسم.)

شش: جهان بشریت در سالی که گذشت، بیش از هر سال دیگری ثابت کرد که هم‌چنان برای شگفت‌زده کردن‌مان بابت دوری از عقلانیت و انسانیت در تصمیمات و اقدامات، شعبده‌های فراوانی در آستین دارد. زیستن در این دنیای پر از درد و ظلم و دیوانگی، بیش از هر زمانی دشوار شده است … و این‌گونه بود که در جستجوی‌ها‌ی‌م به مباحثی چون: «تاب‌آوری» و «زیستن براساس فلسفه‌ی رواقی» برخورد کردم که برای تسکین روح و جان، راه‌کارهایی مؤثر ارائه می‌دهند. پیشنهاد می‌کنم مطالعه در این زمینه‌ را از دست ندهید.

هفت: حسی درونی به من می‌گوید که سال نو و قرن جدید، قرار است با مردمانِ مهربان و رنج‌کشیده‌ی این سرزمین تاریخی، مهربان‌تر باشند. بهار، بشارتی است بر فرا رسیدن رستاخیز طبیعت و چه زیبا می‌شود اگر که برای زندگی ما انسان‌ها هم همین باشد. اگر چه در این روزگار، امید، گوهری کم‌فروغ و گم‌گشته است؛ اما حتی اندک نوری در پایان یک تونل تاریک، می‌تواند گرمابخش دل‌ها باشد. امیدوارم و دعا می‌کنم که با لطف حضرت دوست، این بهاری که دیگر صدای نفس‌های‌ش را پشت در می‌شنویم، آغازی باشد برای برکت و سلامت و شادی و خوشی برای تمامی انسان‌ها، به‌ویژه هم‌وطنان عزیزم و به‌ویژه‌تر (!) شما دوستان عزیز و مخاطبین دیده و نادیده‌ی گزاره‌ها.

ای نوشته را با شعری نیایش‌گونه از آقای سید علی میرافضلی به پایان می‌برم:

خدایا! دل‌م را
به آغاز سرسبزیِ خاک
به آغاز یک فصلِ نو باز گردان
خدایا!
مرا با بهاری دگرگونه آغاز گردان!

سال نو و قرن نو را خدمت همگی شما تبریک عرض می‌کنم و حال و هوایی نو را در مسیر زندگی‌تان برای‌تان  آرزو دارم؛ همانی که خودتان می‌خواهیدش!

مثل بهار، تازه و با طراوت و سرزنده باشید و بهاری بمانید. یا علی.

دوست داشتم!
۲

لینک‌های هفته (۵۶۲)

آخرین پست لینک‌های هفته‌ی سال، سر موقع منتشر می‌شود. یادداشت نورروزی، انشالله فردا. 🙂

پیش از شروع:

  1. می‌توانید فید وب‌سایت گزاره‌ها و هم‌چنین فید لینک‌دونی گزاره‌ها (که مطالب این پست از میان آن‌ها انتخاب می‌شوند) را در فیدخوان‌تان (اینوریدر به‌یاد مرحوم گودر!) دنبال کنید.
  2. لینک‌ مطالبی که توصیه می‌کنم حتما بخوانید، با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند. مطالبی که تیترشان کافی است هم با پس‌زمینه‌ی زرد نمایش داده می‌شوند.
  3. لینک‌‌های منتخب لزوما مربوط به هفته‌ای که گذشت، نیستند. ممکن است بعضی هفته‌ها تعداد مطالب جذاب بیش‌تر از ظرفیت انتشار در پست لینک‌های هفته باشند. این لینک‌ها به‌تدریج در پست‌های بعدی منتشر می‌شوند.
  4. می‌توانید هم‌چنین نکات و اخبار جالبی که در طول هفته آن‌ها را مطالعه می‌کنم در کانال تلگرام وبلاگ گزاره‌ها دنبال کنید. ضمنا پست‌های گزاره‌ها به‌محض انتشار، در کانال وبلاگ هم منتشر می‌شوند.
  5. می‌توانید گزیده‌ی به‌ترین مطالب فارسی و انگلیسی مطالعه‌ شده‌ی من را در تمام روزهای هفته در صفحه‌ی پاکت من دنبال کنید! ضمنا با توجه به مشکلات دسترسی اعم از داخلی و خارجی، لینک مقالات انگلیسی معرفی شده در پست لینک‌های هفته را هم می‌توانید در پاکت (محبوب‌ترین اپلیکیشن من!) ذخیره کنید و به‌راحتی مطالعه فرمایید.

مطالب ویژه:

هر هفته چند مطلب را به‌صورت ویژه برای مطالعه پیشنهاد می‌دهم. این مطالب شامل موضوعات متنوعی علاوه بر کسب‌وکار، مدیریت، اقتصاد، رسانه و فناوری و … هستند و ممکن است فارسی یا انگلیسی باشند:

شهود چیست؟ چرا و چگونه به «صدای دل» خود اعتماد کنیم؟ ـ سواد زندگی

نشانه‌های بلوغ عاطفی؛ راه‌های رشد، ویژگی‌های افراد نابالغ – چطور

حملات پانیک چطور باعث اضطراب می‌شوند و چه درمانی دارند؟ – یک پزشک (به‌عنوان فردی که در دوره‌ای از زندگی، حملات شدید پنیک را تجربه کرده؛ امیدوارم هیچ‌ کسی گرفتارش نشود …)

زندگی در زمانه‌ی همه‌گیری (پاندمی) و فناوری درمان:

احتمالا توانایی اُمیکرون در فرار از سیستم ایمنی بسیار کم است ـ ایسنا

مدیرعامل فایزر: فکر کنم می‌توانیم با ویروس کرونا به زندگی ادامه دهیم | دیجیاتو

واکسن استنشاقی کرونا در یک قدمی استفاده اضطراری ـ ایسنا

ایده‌ها و روایت‌هایی در باب زندگی: خودیاری، سلامت و اندیشه:

۷ نشانه‌ی مشکل در اعتماد کردن و راه‌های غلبه بر آن ـ دیجی‌کالا مگ

آرزو داشتن به چه معناست؟ چطور به آرزوهای‌مان برسیم؟ – چطور (انواع آرزوها در این مطلب بسیار جالب بود.)

۱۲ تکنیک مدیریت استرس برای افراد درون‌گرا ـ دیجی‌کالا مگ

۱۰ فایده‌ی پله‌نوردی برای بهبود سلامتی و کاهش وزن ـ دیجی‌کالا مگ

روایت‌ها و تحلیل‌هایی درباره‌ی کارآفرینی، تجاری‌سازی، طراحی محصول، بازاریابی و تحلیل و توسعه‌ی کسب‌وکار:

«معنابخشی» در فروش – روزنامه دنیای اقتصاد

نسل ردبولی ؛ نسل کمال – ایران ادز

مدل کسب‌وکار گالری‌داری در حال تغییر است – روزنامه دنیای اقتصاد

پنج دلیل کسب‌وکاری برای این‌که چرا شرکت «متا» (فیس‌بوک سابق) به دردسر افتاده است – روزنامه دنیای اقتصاد

عوامل تأثیرگذار بر روند تجارت الکترونیک در سال ۲۰۲۲ |هوشیو

۸ Ways Your Startup Can Master Sales and Growth – Entrepreneur

اخبار و تحلیل‌های اقتصاد، توسعه، مدیریت مالی، فین‌تک و رمزارزها و سرمایه‌گذاری:

چرا بیت‌کوین در این روزهای پر از آشوب، روندی نزولی دارد؟ – پیوست (البته روند، از دیروز صعودی شد؛ ولی باز هم تحلیل جالبی است.)

آیا دلار دیجیتال دروازه مرگ رمزارز است؟ ـ ایسنا

روایت‌ها و تحلیل‌هایی درباره‌ی علم، فناوری، ارتباطات و رسانه:

چرا این روزها تولید و نشر محتوا تا این حد مهم شده است؟ – روزنامه دنیای اقتصاد

نگاهی اجمالی به کاربرد هوش مصنوعی در بازارهای مالی | هوشیو

نگاهی به عملکرد بی‌نظیر ربات «یوزپلنگ» ام.آی.تی ـ ایسنا

هوش مصنوعی «دیپ مایند» متون ناقص باستانی را تکمیل کرد ـ خبرگزاری مهر

نگاهی به عملکرد بی‌نظیر ربات «یوزپلنگ» ام.آی.تی ـ ایسنا

Predictions for 2022: Workplace, Tech, and ESG Points – Entrepreneur

توسعه‌ی پایدار و اقتصاد گردشی:

آیا لازم است ارزیابی شود که پروژه‌های تأمین انرژی پاک اثر منفی بر محیط زیست دارند؟ |‌دیجیاتو

امتیاز بد تسلا در کاهش گازهای گلخانه‌ای – پیوست

مایکروسافت با حرارت دیتاسنترهای‌ش، خانه‌های فنلاند را گرم می‌کند | دیجیاتو

تحلیل‌ها، آمارها و روندها و اخبار و مطالعات مربوط به حوزه‌ی سیاست‌گذاری و بهینه‌کاوی کسب‌وکار، اقتصاد و فناوری:

رشد ۲۱هزار درصدی حجم معاملات NFTها در سال ۲۰۲۱؛ بازاری که منفجر می‌شود ـ ارز دیجیتال و نتایج یک نظرسنجی جدید: ۷۸ درصد از آمریکایی‌ها فکر می‌کنند «متاورس»، NFT و رمزارزها تنها حرکت‌هایی تبلیغاتی هستند ـ ایسنا

بانک مرکزی شرایط احراز هویت غیرحضوری بانک‌ها را مشخص کرد – پیوست

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران به نقل از IMF بررسی کرد: نسخه تاب‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌آوری در اقتصاد کرونازده – روزنامه دنیای اقتصاد

گزینه‌های اروپا برای عبور از گاز روسی – روزنامه دنیای اقتصاد

برای نخستین‌بار در دو دهه اخیر، فروش CD در سال ۲۰۲۱ افزایش یافت – زومیت

دوست داشتم!
۳

انگار که این فاصله‌ها کم شدنی نیست …

انگار که این فاصله‌ها کم شدنی نیست
می‌خواهم از این غم نسرایم، شدنی نیست

بر زخم دلِ سوخته‌ام، هیچ دوایی
جز لذت دیدار تو مرهم شدنی نیست

من سروم و آزادگی‌ام ورد زبان‌هاست
جز از غم تو قامت من خم شدنی نیست

بگذار که باران بشوم زار ببارم
حالا که وصال تو فراهم شدنی نیست

می‌خواست غزل فاصله را کم کند اما
انگار که این فاصله‌ها کم شدنی نیست!

قاسم اردکانی
*****
در زمانه‌ی روی و ریا که گوهر صداقت و پاکی، گم‌شده‌تر از هر عصر دیگری در زندگی بشر است، امید و انتظارِ‌ رسیدن روزهای روشنِ عصر ظهور مسیحا نفس گم‌گشته‌مان است که دل‌مان را در برابر سرما و تاریکی زیستن در این جهان فانی، گرم نگه می‌دارد. هر چند گویی این فاصله‌ها ابدی به‌نظر می‌رسند؛ اما هم‌چنان دست به دعا بلند داریم که: اللّهم عجل لولیک الفرج …
دوست داشتم!
۱

لینک‌های هفته (۵۶۱)

هفته‌ای این مثنوی تأخیر شد؛ اما این‌بار، یک روز زودتر و دست پُرْ آمدم! 🙂

پیش از شروع:

  1. می‌توانید فید وب‌سایت گزاره‌ها و هم‌چنین فید لینک‌دونی گزاره‌ها (که مطالب این پست از میان آن‌ها انتخاب می‌شوند) را در فیدخوان‌تان (اینوریدر به‌یاد مرحوم گودر!) دنبال کنید.
  2. لینک‌ مطالبی که توصیه می‌کنم حتما بخوانید، با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند. مطالبی که تیترشان کافی است هم با پس‌زمینه‌ی زرد نمایش داده می‌شوند.
  3. لینک‌‌های منتخب لزوما مربوط به هفته‌ای که گذشت، نیستند. ممکن است بعضی هفته‌ها تعداد مطالب جذاب بیش‌تر از ظرفیت انتشار در پست لینک‌های هفته باشند. این لینک‌ها به‌تدریج در پست‌های بعدی منتشر می‌شوند.
  4. می‌توانید هم‌چنین نکات و اخبار جالبی که در طول هفته آن‌ها را مطالعه می‌کنم در کانال تلگرام وبلاگ گزاره‌ها دنبال کنید. ضمنا پست‌های گزاره‌ها به‌محض انتشار، در کانال وبلاگ هم منتشر می‌شوند.
  5. می‌توانید گزیده‌ی به‌ترین مطالب فارسی و انگلیسی مطالعه‌ شده‌ی من را در تمام روزهای هفته در صفحه‌ی پاکت من دنبال کنید! ضمنا با توجه به مشکلات دسترسی اعم از داخلی و خارجی، لینک مقالات انگلیسی معرفی شده در پست لینک‌های هفته را هم می‌توانید در پاکت (محبوب‌ترین اپلیکیشن من!) ذخیره کنید و به‌راحتی مطالعه فرمایید.

مطالب ویژه:

هر هفته چند مطلب را به‌صورت ویژه برای مطالعه پیشنهاد می‌دهم. این مطالب شامل موضوعات متنوعی علاوه بر کسب‌وکار، مدیریت، اقتصاد، رسانه و فناوری و … هستند و ممکن است فارسی یا انگلیسی باشند:

فیلم ضبط شده لایو جمعه ۲۰ اسفند چشم‌انداز اقتصاد سال ۱۴۰۱ ـ اینستاگرام دکتر مرتضی ایمانی‌راد (بسیار بسیار جذاب و آموزنده.)

مخلص شما دخو: تأثیر مقالات علامه علی اکبر دهخدا بر نثر نوین فارسی ـ روزنامه اعتماد

نگاهی به دلایل اقتصادی جنگ روسیه علیه اوکراین – روزنامه دنیای اقتصاد

زندگی در زمانه‌ی همه‌گیری (پاندمی) و فناوری درمان:

چرا ۹۰ درصد از داروها در کارآزمایی‌های بالینی شکست می‌خورند؟ – زومیت

مدرنا: کرونا بیماری بومی می‌شود اما به واکسن‌های سالانه نیاز داریم | دیجیاتو

آینده کرونا بعداز اُمیکرون

ایده‌ها و روایت‌هایی در باب زندگی: خودیاری، سلامت و اندیشه:

چگونه از تکنیک ۶ کلاه تفکر برای اخذ تصمیمات بهتر استفاده کنیم؟ | شبکه

آیا مکانیک کوانتومی نشان می‌دهد که زندگی چیزی جز یک رؤیا نیست؟ ـ دیجیاتو

توصیه‌ی استاد پرویز شهدی (مترجم برجسته‌ی معاصر) به جوانان: گفتم مثل آب باشید

آیا واقعا تنهاییم یا فقط حسِ تنهایی داریم؟ ـ فرادید

منضبط‌ها از باهوش‌ها موفق‌ترند

۹ Reasons Why You Haven’t Accomplished That Goal Yet – Entrepreneur

روایت‌هایی درباره‌ی مدیریت و ره‌بری، شغل و کار حرفه‌ای و زندگی سازمانی:

بستن راه نفوذ «مدیر اشتباهی» به سازمان – روزنامه دنیای اقتصاد

تاکتیک‌های تأثیرگذاری سازمانی ـ مجله‌ی کاربُن

فرق جذب و استخدام؛ چه تفاوتی بین فرایند جذب و استخدام است؟ – وبلاگ مؤسسه‌ی هم‌رو

۸ عادت کارمندان مؤثر ــ روزنامه‌ی جام‌جم

اهمیت بخشش سازمانی و مسیر اصولی آن ـ روزنامه‌ی جام‌جم

The 12 Principles of Generous Leadership – Inc.com

روایت‌ها و تحلیل‌هایی درباره‌ی کارآفرینی، تجاری‌سازی، طراحی محصول، بازاریابی و تحلیل و توسعه‌ی کسب‌وکار:

چگونه سفر مشتری را طراحی کنیم؟ تبدیل مشتریان به سفیران برند ـ روزنامه دنیای اقتصاد

ماجرای «شکاف عظیم» در نوآوری محصول (بخش نخست) ـ آکادمی تحلیل کسب‌وکار

مشکل از ما نیست؛ از مشتری است! ـ روزنامه‌ی اعتماد

معرفی چند تکنیک فروش ساده و مؤثر | بیلاود مارکتینگ

۴ روند خدمات مشتری که باقی می‌مانند – وبلاگ آژانس دماوند

۱۱ Mindset Traits of Successful Entrepreneurs – Entrepreneur

اخبار و تحلیل‌های اقتصاد، توسعه، مدیریت مالی، فین‌تک و رمزارزها و سرمایه‌گذاری:

سیستم سرمایه‌داری مشارکتی: اقتصاد مالکیتی و جریان بزرگ ریزسازمان‌ها – پیوست

نظریه چسبندگی قیمت‌ها و اقتصاد ایران ـ دکتر هادی حق‌شناس (روزنامه اعتماد)

سود عملیاتی یا سود غیرعملیاتی: کدام مهم‌تر است؟ – تالاربورس

بررسی کارنامه DeFi در سال ۲۰۲۱؛ کدام محصولات دیفای در سال ۲۰۲۲ رشد خواهند کرد؟ ـ میهن بلاک‌چین

از ابتدای ۲۰۲۲ طلا بهتر از بیت کوین عمل کرده است؛ کدام‌یک ابزار بهتری برای مقابله با تورم است؟ ـ ارز دیجیتال

How oil shocks have become less shocking – The Economist

روایت‌ها و تحلیل‌هایی درباره‌ی علم، فناوری، ارتباطات و رسانه:

۱۰ فناوری تأثیرگذار ۱۰ سال آینده ـ شنبه مگ

توییتر خود را بازسازی می‌کند: تلفیق قدیم و جدید – پیوست

مرحله بعدی فناوری، «جهان‌های آینه‌ای» هستند ـ ایسنا

چگونه انیمیشن‌های پیکسار تکنولوژی‌های صنعت را دگرگون کردند؟ [قسمت اول] ـ ویجیاتو و چگونه انیمیشن‌های پیکسار تکنولوژی‌های صنعت را دگرگون کردند؟ [قسمت دوم] ـ ویجیاتو

توسعه‌ی پایدار و اقتصاد گردشی:

هفت سناریوی آبی ۱۴۰۱ – روزنامه دنیای اقتصاد

تأثیر تغییرات آب و هوا و گرمایش زمین بر تولید محصولات محبوب مانند قهوه چیست؟ ـ دیجیاتو

الماس پاک: محصول شرکتی که جواهر خود را با کربن دی‌اکسید اتمسفر تولید می‌کند | دیجیاتو

تحلیل‌ها، آمارها و روندها و اخبار و مطالعات مربوط به حوزه‌ی سیاست‌گذاری و بهینه‌کاوی کسب‌وکار، اقتصاد و فناوری:

مدیران خرید در شامخ بهمن ۱۴۰۰ گزارش دادند: خروج تولید از رکود ـ آی‌بنا

کاربران اپ استور دو برابر بیشتر از کاربران گوگل پلی برای سرویس‌های اشتراکی هزینه می‌کنند – زومیت

بازار موبایل در سال گذشته به درآمد کلی ۴۴۸ میلیارد دلار رسید؛ پیشتازی اپل در بازار | دیجیاتو

رشد ۳۸ درصدی تجارت خارجی ایران در ۱۱ ماهه امسال ـ آی‌بنا

داده‌های گوگل: با شروع ۲۰۲۲، کاربران کمتر به NFTها و متاورس اهمیت می‌دهند ـ ارز دیجیتال

دوست داشتم!
۱

حکمت‌ها (۶۹)

امام حسین (ع): بى‌گمان شیعیان ما، دل‌های‌شان از هر خیانت، کینه و فریب‌کارى پاک است. (بحارالأنوار؛ ج ۶۸؛ ص ۱۵۶؛ ح ۱۱)

***

امام سجاد (ع): هر که در هیچ کارى به مردم امید نبندد و همه‌ی کارهاى خود را به خداوند عزوجل واگذارد، خداوند هر خواسته‌اى که او داشته باشد اجابت کند. (بحارالأنوار؛ ج ۷۵؛ ص ۱۱۰؛ ح ۱۶)

***

اعیاد مبارک ابتدای ماه شعبان را خدمت همگی دوستان عزیز تبریک عرض می‌کنم. التماس دعا.

دوست داشتم!
۱

حکمت‌ها (۶۸)

رسول گرامی اسلام (ص): در تو دو صفت است که خداوند آن‌ها را دوست دارد: بردبارى و درنگ در کارها.

*****

عید مبعث خاتم‌الانبیا (ص) بر عاشقان و پیروان‌‌ش مبارک. التماس دعا.

دوست داشتم!
۰

لینک‌های هفته (۵۶۰)

باز هم پست نوشتن‌م دیر شد …

پیش از شروع:

  1. می‌توانید فید وب‌سایت گزاره‌ها و هم‌چنین فید لینک‌دونی گزاره‌ها (که مطالب این پست از میان آن‌ها انتخاب می‌شوند) را در فیدخوان‌تان (اینوریدر به‌یاد مرحوم گودر!) دنبال کنید.
  2. لینک‌ مطالبی که توصیه می‌کنم حتما بخوانید، با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند. مطالبی که تیترشان کافی است هم با پس‌زمینه‌ی زرد نمایش داده می‌شوند.
  3. لینک‌‌های منتخب لزوما مربوط به هفته‌ای که گذشت، نیستند. ممکن است بعضی هفته‌ها تعداد مطالب جذاب بیش‌تر از ظرفیت انتشار در پست لینک‌های هفته باشند. این لینک‌ها به‌تدریج در پست‌های بعدی منتشر می‌شوند.
  4. می‌توانید هم‌چنین نکات و اخبار جالبی که در طول هفته آن‌ها را مطالعه می‌کنم در کانال تلگرام وبلاگ گزاره‌ها دنبال کنید. ضمنا پست‌های گزاره‌ها به‌محض انتشار، در کانال وبلاگ هم منتشر می‌شوند.
  5. می‌توانید گزیده‌ی به‌ترین مطالب فارسی و انگلیسی مطالعه‌ شده‌ی من را در تمام روزهای هفته در صفحه‌ی پاکت من دنبال کنید! ضمنا با توجه به مشکلات دسترسی اعم از داخلی و خارجی، لینک مقالات انگلیسی معرفی شده در پست لینک‌های هفته را هم می‌توانید در پاکت (محبوب‌ترین اپلیکیشن من!) ذخیره کنید و به‌راحتی مطالعه فرمایید.

مطالب ویژه:

هر هفته چند مطلب را به‌صورت ویژه برای مطالعه پیشنهاد می‌دهم. این مطالب شامل موضوعات متنوعی علاوه بر کسب‌وکار، مدیریت، اقتصاد، رسانه و فناوری و … هستند و ممکن است فارسی یا انگلیسی باشند:

فلسفه برای زندگی در گفتار مصطفی ملکیان: راه‌های مواجهه با رنجی که می‌بریم ـ روزنامه اعتماد

توبایس لاکی چگونه یک کسب‌و‌کار جانبی را به پلت‌فرمی جهانی تبدیل کرد؟ درس‏‏‌های راهبری از بنیان‌گذار شاپیفای – روزنامه دنیای اقتصاد

بهتر است بگذارید شیطان بر جلسه‏‌های‌تان ریاست کند ـ ترجمان

زندگی در زمانه‌ی همه‌گیری (پاندمی):

ویروس کووید-۱۹ به جنگ خود می‌رود! ـ ایسنا

بیون‌تک به کاهش بدهی شهر ماینتس و جذب سایر شرکت‌های بیوتکنولوژی کمک می‌کند | دیجیاتو

سطوح پایین و طبیعی اکسیژن خون: آنچه باید بدانیم – زومیت

ایده‌ها و روایت‌هایی در باب زندگی: خودیاری، سلامت و اندیشه:

مشکلات جاذبه‌ای و لنگری: مشکلاتی که حل تعارض را دشوارتر می‌کنند! ـ مجله‌ی کاربُن

وقتی امکان کار بزرگ نیست؛ از کار کوچک غافل نشوید | مجله موفقیت

چند گام عملی برای بهره‌برداریِ مثبت از حس اضطراب ـ فرادید

۱۰ تمرین ساده خودمراقبتی برای پرورش روحیه مثبت در زندگی ـ ایرنا

حسرت چیست؟ چطور با آن کنار بیاییم؟ – چطور

۸ Things Successful People Will Think Every Day – INC.COM

روایت‌هایی درباره‌ی مدیریت و ره‌بری، شغل و کار حرفه‌ای و زندگی سازمانی:

آیا باید به کارکنان اجازه داده شود کاری را که می‏‏‌خواهند انجام دهند، انتخاب کنند؟ – روزنامه دنیای اقتصاد

جسور شایسته – Competently Courageous ـ کارکست (ویرگول)

معنای بازی قدرت در سازمان چیست؟ ـ مجله‌ی کاربُن

مزیت‌های اتوماسیون فرآیندهای کسب‌و‌کار – روزنامه دنیای اقتصاد

۱۶ مهارت مذاکره برای بازاریابان | آکادمی دیجیتال مارکتینگ (و غیر بازاریابان!)

۸ Characteristics of Great Leadership. How Many Do You Have? – ENTREPRENEUR

روایت‌ها و تحلیل‌هایی درباره‌ی کارآفرینی، تجاری‌سازی، طراحی محصول، بازاریابی و تحلیل و توسعه‌ی کسب‌وکار:

برندها در بزنگاه تخریب نوآورانه – روزنامه دنیای اقتصاد

بازنگری استراتژی: سئوالات راهنما – سید حسین جلالی (روایت من از استراتژی)

کدام ایده را بدزدیم، کدام ایده را هرگز ندزدیم؟ – ایران ادز

اهداف مایکروسافت و سونی از خرید و انحصاری کردن استودیوها چیست؟ ـ ویجیاتو

۱۰ ویژگی شایسته‌ی یک تحلیل‌گر کسب‌و‌کار حرفه‌ای ـ آکادمی تحلیل کسب‌وکار

Business Growth: 12 Tips for Acceleration – UNDER30CEO

اخبار و تحلیل‌های اقتصاد، توسعه، مدیریت مالی، فین‌تک و رمزارزها و سرمایه‌گذاری:

اثر مار کبرا و مناقشه نرخ بهره بانکی – روزنامه دنیای اقتصاد

در تجارت بین‌المللی کشور، تراز فناوری یا تراز تجاری کدام مهم‌تر است؟ – روزنامه دنیای اقتصاد

پروتکل ارتباط بین بلاک‌چینی چیست؟ با عملکرد IBCها آشنا شوید ـ میهن بلاک‌چین

تحریف خصوصی‌سازی (چند پرده از خصوصی‌سازی در ایران!)

آن‌چه‌ باید در مورد سرمایه‌گذاری در دی‌فای بدانید – بورسینس

۷ Ways to Increase Your Valuation by Highlighting Goodwill – INC.COM

روایت‌ها و تحلیل‌هایی درباره‌ی علم، فناوری، ارتباطات و رسانه:

هر آن‌چه تاریخ هوش مصنوعی درباره آینده‌اش به ما می‌گوید – زومیت

دارک وب چیست؟ | دیجیاتو

اپل استور چگونه به وجود آمد؟ | دیجیاتو

پیش‌بینی‌ها از تأثیر متاورس بر زندگی انسان‌ها ـ روزنامه همشهری و  کاربردهای متاورس در حوزه‌های مختلف | دیجیاتو

هوش مصنوعی نتوانست حق تکثیر اثر هنری خود را دریافت کند | دیجیاتو

۲۱% of Consumers Check Work Daily via Devices – Pymnts

توسعه‌ی پایدار و اقتصاد گردشی:

۲۰۲۱ سال سرمایه‌گذاری‌‌‌ برای مبارزه با تغییرات اقلیمی ـ روزنامه دنیای اقتصاد

اقیانوس منجمد جنوبی همچنان در حال بلعیدن کربن دی اکسید انسان‌ها است ـ دیجیاتو

تحلیل‌ها، آمارها و روندها و اخبار و مطالعات مربوط به حوزه‌ی سیاست‌گذاری و بهینه‌کاوی کسب‌وکار، اقتصاد و فناوری:

متا از فناوری هوش مصنوعی جدیدی برای ساخت دنیای مجازی رونمایی کرد [تماشا کنید] | دیجیاتو

دوست داشتم!
۱

لینک‌های هفته (۵۵۹)

متأسفانه این هفته این مثنوی دیگر خیلی تأخیر شد …

با کمال تأسف حدود یک هفته از درگذشت غم‌انگیز سرکار خانم مهندس آزاده داننده ـ رئیس و دبیر سابق سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران ـ می‌گذرد. در یک دهه‌ی اخیر، در دو پروژه افتخار داشتم از نزدیک با ایشان کار کنم و همواره از نگاه عمیق و انسانی، دانش و منش ایشان یاد گرفتم و لذت بردم. روح‌شان شاد و یادشان گرامی. پیشنهاد می‌کنم برای آشنایی با ایشان مطلب داستان زندگی آزاده داننده: زنی از جنس فناوری اطلاعات را در سایت ماه‌نامه‌ی پیوستْ مطالعه فرمایید.

پیش از شروع:

  1. می‌توانید فید وب‌سایت گزاره‌ها و هم‌چنین فید لینک‌دونی گزاره‌ها (که مطالب این پست از میان آن‌ها انتخاب می‌شوند) را در فیدخوان‌تان (اینوریدر به‌یاد مرحوم گودر!) دنبال کنید.
  2. لینک‌ مطالبی که توصیه می‌کنم حتما بخوانید، با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند. مطالبی که تیترشان کافی است هم با پس‌زمینه‌ی زرد نمایش داده می‌شوند.
  3. لینک‌‌های منتخب لزوما مربوط به هفته‌ای که گذشت، نیستند. ممکن است بعضی هفته‌ها تعداد مطالب جذاب بیش‌تر از ظرفیت انتشار در پست لینک‌های هفته باشند. این لینک‌ها به‌تدریج در پست‌های بعدی منتشر می‌شوند.
  4. می‌توانید هم‌چنین نکات و اخبار جالبی که در طول هفته آن‌ها را مطالعه می‌کنم در کانال تلگرام وبلاگ گزاره‌ها دنبال کنید. ضمنا پست‌های گزاره‌ها به‌محض انتشار، در کانال وبلاگ هم منتشر می‌شوند.
  5. می‌توانید گزیده‌ی به‌ترین مطالب فارسی و انگلیسی مطالعه‌ شده‌ی من را در تمام روزهای هفته در صفحه‌ی پاکت من دنبال کنید! ضمنا با توجه به مشکلات دسترسی اعم از داخلی و خارجی، لینک مقالات انگلیسی معرفی شده در پست لینک‌های هفته را هم می‌توانید در پاکت (محبوب‌ترین اپلیکیشن من!) ذخیره کنید و به‌راحتی مطالعه فرمایید.

مطالب ویژه:

هر هفته چند مطلب را به‌صورت ویژه برای مطالعه پیشنهاد می‌دهم. این مطالب شامل موضوعات متنوعی علاوه بر کسب‌وکار، مدیریت، اقتصاد، رسانه و فناوری و … هستند و ممکن است فارسی یا انگلیسی باشند:

ایران و نظام ناعادلانه جهانی – دیپلماسی ایرانی

موردکاوی شرکت‏‌هایی که با وجود چالش‏‌های کرونا به اهداف برنامه تحول خود پایبند ماندند: درس‏‌هایی از انعطاف‏‌پذیری در اوج بحران – روزنامه دنیای اقتصاد

برای رشد شخصی، باید با محیط خود بجنگید ـ سواد زندگی

زندگی در زمانه‌ی همه‌گیری (پاندمی):

قرص ضد کرونای فایزر چگونه ساخته شد؟ ـ دیجیاتو

سخن‌گوی سازمان بهاشت جهانی: امیکرون پایان کرونا نیست

کرونا و سؤالات غیرمنتظره‌ی فلسفی – روزنامه ایران

ایده‌ها و روایت‌هایی در باب زندگی: خودیاری، سلامت و اندیشه:

مغز ما عملا یک ماشین زمان است که در ۱۵ ثانیه گذشته زندگی می‌کند! – یک پزشک

چگونه با خود به صلح برسیم؟ ـ سواد زندگی

نوآوری برای بهتر کردن حال جسمی و روحی: هیچ‌وقت برای تغییر دیر نیست ـ جام‌جم

اختلال دو قطبی چیست؛ علل بروز، علائم و روش‌های درمان ـ دیجی‌کالا مگ

راهکارهایی برای آرامش روان ـ ایرنا

۵ Things the Most Attractive People Do Daily – INC.COM

روایت‌هایی درباره‌ی مدیریت و ره‌بری، شغل و کار حرفه‌ای و زندگی سازمانی:

فقدان همدلی: پاندمی جدید کسب‌وکار – روزنامه دنیای اقتصاد

کسب اعتماد کارکنان: کلید بازگشت به کار حضوری به‌جای دورکاری ـ روزنامه دنیای اقتصاد

وقتی کارکنان حال خوبی ندارند، چه برخوردی باید کرد؟ ـ روزنامه دنیای اقتصاد

۶ نشانه که می‌گویند شما در شغل اشتباهی هستید – یک پزشک

بعد از پاندمی، بیشتر مردم آمریکا می‌خواهند رئیس خودشان باشند: آینده کار پس‌ از «استعفای بزرگ» – روزنامه دنیای اقتصاد

۱۲ Ways to Have Fun at Work – ENTREPRENEUR

روایت‌ها و تحلیل‌هایی درباره‌ی کارآفرینی، تجاری‌سازی، طراحی محصول، بازاریابی و تحلیل و توسعه‌ی کسب‌وکار:

چرا فوتبال و مدل اقتصادی آن حتما باید تغییر کنند؟ – طرفداری

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس: فرودگاه‌ها و ایرلاین‌های ایرانی چگونه سودده می‌شوند؟ ـ جام‌جم (با تغییر مدل کسب‌وکار!)

سه عامل اساسی برای پایداری یک کسب‌وکار در بلندمدت | مجله موفقیت

آیا در حال انجام نوآوری واقعی هستیم یا تئاتر راه‌ انداخته‌ایم؟

آن‌چه باید در مورد طراحی فرآیند فروش بدانید ـ آکادمی فروش

Nintendo excels at selling nostalgia. Its strategy is ruthless. – Protocol

اخبار و تحلیل‌های اقتصاد، توسعه، مدیریت مالی، فین‌تک و رمزارزها و سرمایه‌گذاری:

در جیب کسب‌وکار شما چه‌ خبر است؟ ـ شنبه

در زمان ریزش قیمت ارزهای دیجیتال چه‌کار کنیم؟ – بورسینس

What’s the Eiffel Tower Worth? – INC.COM

روایت‌ها و تحلیل‌هایی درباره‌ی علم، فناوری، ارتباطات و رسانه:

آیا قانون مور در تراشه‌سازی به پایان مسیرش رسیده است؟ | دیجیاتو

چگونه الگوریتم بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی آن را به سمت سقوط می‌برد: فرمان فیس‌بوک در دست ابرکاربران – روزنامه دنیای اقتصاد

صنعت تکنولوژی‌های خواب بیدار می‌شود ـ روزنامه دنیای اقتصاد

چرا تکنولوژی ابری برای سازمان‌های آینده ضروری است؟ ـ روزنامه دنیای اقتصاد

زنگ خطر «کلاد» برای اپراتورهای ۵G ـ روزنامه دنیای اقتصاد

Amazon, the Spotify killer – Protocol

توسعه‌ی پایدار و اقتصاد گردشی:

بیل گیتس در نقش ناجی زمین: چرا بشر باید روی فناوری‌های کربن صفر سرمایه‌گذاری کند؟

قوانین مؤثر اما محدود اتحادیه اروپا برای مقابله با تغییرات اقلیمی ـ روزنامه دنیای اقتصاد

فرمول ۱ از سال ۲۰۲۵ از سوخت مصنوعی و پایدار استفاده خواهد کرد ـ دیجیاتو

تحلیل‌ها، آمارها و روندها و اخبار و مطالعات مربوط به حوزه‌ی سیاست‌گذاری و بهینه‌کاوی کسب‌وکار، اقتصاد و فناوری:

چشم‌انداز رشد اقتصادی و تورم جهان در سال ۲۰۲۲ به‌روایت صندوق بین‌المللی پول ـ معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران

مرکز آمار ایران تصویر تورم دهکی دی ماه را ترسیم کرد: انتقال تورم به پردرآمدها ـ روزنامه دنیای اقتصاد

آمار تسهیلات بانکی در ده ماهه ۱۴۰۰ ـ روزنامه دنیای اقتصاد

دوست داشتم!
۱
خروج از نسخه موبایل