لینک‌های هفته (۴۲۱)

  1. می‌توانید فید وب‌سایت گزاره‌ها و هم‌چنین فید لینک‌دونی گزاره‌ها (که مطالب این پست از میان آن‌ها انتخاب می‌شوند) را در فیدخوان‌تان (اینوریدر به‌یاد مرحوم گودر!) دنبال کنید.
  2. لینک‌ مطالبی که توصیه می‌کنم حتما بخوانید، با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند.
  3. می‌توانید گزیده‌ی به‌ترین مطالب فارسی و انگلیسی مطالعه‌ شده‌ی من را در تمام روزهای هفته در صفحه‌ی پاکت من دنبال کنید!

زندگی، سلامت و کار حرفه‌ای:

آنتونی رابینز: اگر شکست خورده‌ای ،فقط این را گوش کن (آپتک)

اگر دارای برخی از این ۱۰ مهارت خوب هستید، احتمال بیشتری دارد که در سال ۲۰۱۹ یک شرکت شما را استخدام کند (یک پزشک)

۸ دلیل مهم برای دوست داشتن دشمن (دیجی‌کالا مگ)

ما و اطرافیان‌مان در کدام مرحله اخلاقی قرار داریم؟ (سواد زندگی)

مغز انسان خاطره‌‌ها را در جهت معکوس بازسازی می‌کند (زومیت)

مدیریت کسب‌وکار، تحول دیجیتال سازمانی و کارآفرینی:

رابطه عملکرد مدیران ارشد و سرگرمی‌های‌شان

تفاوت بین یک کارآفرین و یک کاسب در چیست؟ (آپتک)

نتیجه گرفتن تحت فشار روانی

در یک مکالمه‌، به هیچ وجه تمجید و انتقاد را ترکیب نکنید (البته در مکالمه‌ی مدیر با کارکنان‌ش منظور است.)

چگونه با کمک هوش هیجانی از تغییر استقبال کنیم؟

نوآوری، مدیریت محصول، تجاری‌سازی و تحلیل و توسعه‌ی کسب‌وکار:

سرمایه‌های جدید که به شرکت‌ها فرصت رشد می‌دهند (تحلیل بسیار عالی)

فرهنگ کنجکاوی برگ برنده شرکت‌های نوآور

۵ راه برای افزایش دادن قیمت بدون از دست دادن مشتریان

مشتری، خریدار است!

تجربه هایی از مدیریت محصول

اقتصاد، مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری:

آینده تحریم و سیاست‌گذاری در ایران (تحلیل خواندنی دکتر هادی صالحی اصفهانی)

به بهانه کناره‌گیری وزیر بهداشت (تحلیل بسیار خواندنی دکتر علی سرزعیم از اشتباهات سیاست‌گذاری در زمینه‌ی تخصیص منابع محدود بودجه با هدف خیر)

چشم‌انداز تاریک اقتصاد جهان در ۲۰۱۹

مدل نجات بانک‌های بحرانی

چرا آمریکا به‌دنبال دور کردن عراق از ایران است؟

فناوری، ارتباطات و رسانه:

گوگل چگونه دنیای رابط کاربری را متحول می‌کند (زومیت)

بیوگرافی: ریچارد استالمن؛ بنیان‌گذار جنبش نرم‌افزار آزاد (زومیت)

ریزرایانه چگونه زندگی انسان را متحول می‌کند (زومیت)

درآمد ۷/ ۱۵تریلیون دلاری هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰

در به‌کارگیری هوش مصنوعی دست‌دست نکنید، خیلی زود دیر می‌شود (راه پرداخت)

دوست داشتم!
۱

گزاره‌ها (۲۵۴)

کار، خواب، خانواده، دوستان، تندرستی. از بین این‌ها سه تا را برای زندگی‌ات انتخاب کن.

رندی زوکربرگ 

دوست داشتم!
۳

درس‌هایی از فوتبال برای کسب‌و‌کار (۲۸۲): اهمیت دیجیتالی بودن: تجربه‌ی نوین کاربری برای هواداران فوتبال

از اولین روزهای افزایش روزافزون میل عمومی مردم به مصرف محتوا در تمامی لحظات زندگی، تجربه‌ی دیجیتال بخش مهمی از تجربه‌ی خلق شده برای هواداران فوتبال بوده است. نیاز به ایجاد رابطه‌ی مستقیم میان باشگاه و هواداران، مسئولیت خلق تجربه‌ی دیجیتال را بر دوش باشگاه‌ها نهاده است؛ اما اغلب باشگاه‌ها معتقدند که به منابع کافی برای پاسخ‌گویی به این نیاز دسترسی ندارند.

این مقاله به بررسی فعالیت‌های ۵ لیگ برتر اروپایی و بررسی اهمیت اپلیکیشن‌های موبایل باشگاه‌ها می‌پردازد.

برای بسیاری از باشگاه‌ها مجموعه فعالیت‌های مربوط به بازسازی و خلق تصویر دیجیتال با یکپارچه‌سازی پایگاه‌های داده‌‌ای که در سیستم‌های نرم‌‌افزاری بخش‌های مختلف باشگاه ذخیره‌سازی شدند (مثل: پایگاه داده‌ی اعضای باشگاه، فروشگاه‌ آنلاین، بخش بلیت‌فروشی، موزه‌ی باشگاه و …) ـ و در اغلب مواقع ارتباطی با دیگر پایگاه‌های داده ندارند ـ آغاز می‌شود. با ایجاد یک شناسه‌ی واحد، اعضای جدید و اعضای کنونی می‌توانند به تمامی خدمات مختلف باشگاه به‌راحتی دسترسی داشته باشند و از سوی دیگر، تحلیل داده‌ها‌ در هسته‌ی این استراتژی دیجیتال نوین ساده‌تر شده و به به‌ نتایجی معنادارتر می‌انجامد.

اپلیکیشن‌های واکنش‌گرا (ریسپانسیو) یک عنصر کلیدی محیط دیجیتال امروزی محسوب می‌شوند، به‌ویژه آن‌که باشگاه‌ها روز به‌روز به اهمیت مالکیت بر محتوای تولیدی بیش‌تر پی می‌برند. هواداران محتواهای متنوع مربوط به هر بازی ـ اعم از محتواهای قبل از بازی، زمان برگزاری بازی و بعد از آن ـ را می‌خواهند و اپلیکیشن‌ها زیرساخت مناسبی را برای پاسخ‌گویی به چنین خواسته‌هایی فراهم می‌آورند ـ و هم‌زمان خوراک داده‌ی جدیدی را در اختیار سامانه‌ی مدیریتی باشگاه قرار می‌دهند که نتیجه‌ی آن در طول زمان ایجاد یک شخصیت «مجازی» است که باشگاه می‌تواند پیشنهادات اختصاصی خود ـ مثلا: انواع مختلف بلیت یا محصولات بازارپردازی شده تحت برند باشگاه ـ را برای آن طراحی و شخصی‌سازی نماید.

با وجود این روندها، بررسی اپلیکیشن‌های باشگاه‌های فعال در ۵ لیگ بزرگ اروپایی نشان‌گر آن است که ۳۲ تیم از میان ۹۸ تیم (یعنی ۳۴% تیم‌ها) هنوز دارای اپلیکیشن رسمی در گوگل پلی یا آیتونز نیستند. اگر چه بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که تفاوت‌های بسیاری میان این ۵ لیگ وجود دارد.

لیگ برتر انگلیس و بوندس‌لیگای آلمان در این زمینه در صدر قرار گرفته‌اند ـ به‌ترتیب ۹۵ و ۸۸ درصد باشگاه‌های این دو لیگ دارای اپلیکیشن‌ رسمی برای جوامع هواداری خود هستند. هم‌اکنون لسترسیتی تنها باشگاه بدون اپلیکیشن رسمی در لیگ برتر است. این در حالی است که در آلمان، تنها دو باشگاه لایپزیگ و هانوفر هنوز در این زمینه اقدامی را صورت نداده‌اند.

در مقابل و با وجود تعداد قابل توجه هواداران، تعداد زیادی از باشگاه‌ها در لیگ یک فرانسه (۹)، لالیگای اسپانیا (۸) و سری آ ایتالیا (۱۰) هنوز راه‌کار مشابهی را برای هواداران خود در نظر نگرفته‌اند. با وجود این‌که اغلب باشگاه‌های بدون اپلیکیشن رسمی از جمله باشگاه‌های دارای قدرت مالی پایین‌تر یا تازه‌وارد به دسته‌ی برتر کشور خود هستند؛ اما وجود نمونه‌هایی از باشگاه‌های اسپانیایی، ایتالیایی و فرانسوی حاضر در لیگ‌های اروپایی در میان این گروه از باشگاه‌ها نشان‌گر فاصله‌ی میان آن‌ها با هم‌تایان انگلیسی و آلمانی آن‌ها از زاویه‌ی دید توسعه‌ی تجاری است.

مقایسه‌ی میان تعداد دانلودهای اپلیکیشن‌های باشگاه‌ها در گوگل پلی (تعداد دادنلودها در آیتونز قابل مشاهده نیست) هم نتایج جالب توجهی را در پی دارد. از این نقطه نظر باشگاه‌های بوندس‌لیگا یک گام از سایر باشگاه‌ها جلوترند ـ هشت باشگاه دارای تعداد دانلودهای بالاتر از ۱۰۰ هزار بار هستند؛ در حالی که در انگلستان هیچ باشگاهی خارج از گروه “شش باشگاه برتر” به چنین دستاوردی نرسیده است.

غافل‌گیرکننده نیست که تعداد دانلود بالای ۱۰۰ هزار بار تنها توسط باشگاه‌های برتر در اسپانیا (بارسلونا، رئال مادرید و اتلتیکو)، فرانسه (پاریس‌سن ژرمن، المپیک لیون و المپیک مارسی) و ایتالیا (یوونتوس، آ ث میلان، ناپولی و رم) به‌دست آمده است. اگر چه لازم است اشاره شود که این آمار و ارقام تنها نشان‌گر گستردگی جامعه‌ی هواداری باشگاه هستند و نه کیفیت پیشنهادات دیجیتال ارائه شده توسط آن‌ها.

امروزه با توجه به حجم قابل توجه محتوایی که در خارج از کانال‌های رسمی باشگاه‌ها در حال انتشار است، باشگاه‌ها ـ اگر به‌دنبال متمایزسازی خود باشند ـ نیازمند ارائه‌ی تجربه‌ی هواداری بی‌نظیری به هواداران خود ـ در هر دو حوزه‌ی کیفیت محتوا و تجربه‌ی کاربری ـ هستند. تعداد قابل توجه هواداران دیگر نشانه‌ای از پیشرفته بودن باشگاه در حوز‌ه‌ی دیجیتالی نیست و خلق محیط دیجیتال یکپارچه و تحت مالکیت خود باشگاه تنها یک پیش‌نیاز برای جلوگیری از جا ماندن از غافله‌ی درآمدزایی از طریق فضای دیجیتال است؛ آن هم در روزهایی که درآمدزایی دیجیتال تبدیل به چهارمین منبع درآمدی در حال رشد صنعت فوتبال در دنیا شده است.

پ.ن. این مطلب ترجمه‌ای است از این مقاله که پیش از این در سایت بازار ورزش منتشر شده است.

دوست داشتم!
۰

لینک‌های هفته (۴۲۰)

  1. می‌توانید فید وب‌سایت گزاره‌ها و هم‌چنین فید لینک‌دونی گزاره‌ها (که مطالب این پست از میان آن‌ها انتخاب می‌شوند) را در فیدخوان‌تان (اینوریدر به‌یاد مرحوم گودر!) دنبال کنید.
  2. لینک‌ مطالبی که توصیه می‌کنم حتما بخوانید، با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند.
  3. می‌توانید گزیده‌ی به‌ترین مطالب فارسی و انگلیسی مطالعه‌ شده‌ی من را در تمام روزهای هفته در صفحه‌ی پاکت من دنبال کنید!

زندگی، سلامت و کار حرفه‌ای:

برگزیده مصاحبه‌‌های سال ۲۰۱۸ با موفق‌ ترین افراد شناخته‌شده (زومیت) و در سال ۲۰۱۸ چه آموختم؟

چرا این‌قدر راحت خامِ شارلاتان‌ها می‌شویم؟ (ترجمان)

جف بزوس، موسس آمازون: نحوه تصمیم‌گیری هوشمندانه افراد موفق این چنین است (آپتک)

اشتباهاتی که افراد موفق هرگز تکرار نمی‌کنند

با همکاری که دائما انرژی منفی می‌دهد چطور رفتار کنیم؟

مدیریت کسب‌وکار، تحول دیجیتال سازمانی و کارآفرینی:

۳ قدم برای نزدیک‌تر شدن به سازمان هدفمند

آیا افکار شما می‌تواند روی دیگران تاثیر بگذارد؟ (صدرا علی‌آبادی)

مجذوبیت رهبران سازمانی (بنتک)

 آیا کاهش ساعات کاری بهره‌وری را زیاد می‌کند؟

سردرگمی‌های مدیران تازه‌کار

نوآوری، مدیریت محصول، تجاری‌سازی و تحلیل و توسعه‌ی کسب‌وکار:

داشتن ذهنیت بنیان‌گذار: راز موفقیت شرکت‌های با عملکرد فوق‌العاده (مانیتور اکونومی) (بهترین مقاله‌ی هفته)

نقش هیات‌مدیره در استراتژی شرکت

چگونه اقیانوس را آبی کنیم؟

درس‌هایی از موفقیت و شکست همزمان هوندا

هیچ راه میان‌بری برای نوآوری وجود ندارد

اقتصاد، مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری:

اعتیاد نظام بانکی به تراکنش رایگان

آیا مشکل دولت کمبود منابع است؟

حذف صفر، آخرین حلقه اصلاح پول ملی است و نگاهی به الزام‌ها و نتایج پاکسازی چهار صفر از اسکناس‌ها (راه پرداخت)

کدام بازار بیش‌ترین سود را به سرمایه‌گذاران داد؟

دافعه‌های سرمایه‌گذاری در تولید

فناوری، ارتباطات و رسانه:

روندهای تکنولوژی در سال ۲۰۱۹

پیش‌بینی‌های زاچ پریت موسس استارت‌آپ plaid برای صنعت فین‌تک در سال ۲۰۱۹ (راه پرداخت)

به اعتقاد مدیرعامل انویدیا، قانون مور مرده است (زومیت)

استارت‌آپی که امکان می‌دهد از DNA خود پول درآورید

وقتی کامپیوتر خود را روشن می‌کنید چه اتفاقاتی رخ می‌دهد؟ (شبکه)

دوست داشتم!
۱

یادداشت یک‌شنبه (۲): چطور از اجرای یک توافق کاری پیش از موعد پایان آن انصراف بدهیم؟

یکی از الزامات دنیای کاری حرفه‌ای، همکاری‌های حرفه‌ای در قالب قرارداد، تفاهم‌نامه و چیزهایی شبیه این‌ها است. در چنین قالب همکاری، طرفین متعهد می‌شوند تا در چارچوب مشخص شده، مجموعه‌ای از وظایف را انجام دهند تا به منفعت مشترکی دست یابند. الگوهایی نظیر: ارائه‌ی خدمات مشاوره، تشکیل کنسرسیوم و حتی فروش و پشتیبانی مشتری همگی زیرمجموعه‌هایی از این حوزه محسوب می‌شوند. این حوزه پیچیدگی‌های بسیاری دارد؛ چرا که می‌توان به آن از زوایای دید مختلفی چون: فنی، مالی و حقوقی پرداخت و البته نباید ملاحظات اخلاقی و رفتار حرفه‌ای را هم از نظر دور داشت.

در این یادداشت قصد ندارم در مورد روش توافق و تفاهم و مذاکرات مربوط به آن و سپاس مکتوب‌سازی این توافق‌‌های کاری بنویسم. به‌جای آن قصد دارم براساس تجارب خودم، پیشنهاداتی در مورد روش پایان دادن به توافقات کاری بنویسم. البته لازم است بگویم که این پیشنهادات خیلی برای پایان دادن قراردادهای استخدامی کاربردی ندارد و برای استعفا باید به نکات خاص آن که در مورد آن مقالات زیادی وجود دارد، توجه کرد. با این مقدمه وارد بحث اصلی می‌شوم.

خلاصه‌ی موقعیت کاری که می‌خواهم به آن بپردازم این است که یک فرد یا شرکتی قبل از آغاز اجرا یا در حین اجرای یک قرارداد / تفاهم‌نامه ـ چه مکتوب شده باشد و چه نه ـ تصمیم می‌گیرد که این همکاری را به هر دلیلی ادامه ندهد. در چنین موقعیتی چگونه باید در تعامل سازنده با طرف مقابل به همکاری پایان داد؟

در چنین مواردی در درجه اول باید توجه کرد که تحت هیچ شرایطی نباید مسئله‌ شخصی تلقی شود؛ به‌ویژه در جایی که مدیر یا کارشناسی از طرف شرکت محل کار خودش باید فرایند پایان همکاری را پی‌گیری کند. بنابراین تحت هیچ شرایطی نباید از اعتبار شخصی برای ختم به‌خیر کردن ماجرا هزینه کرد. با در نظر داشتن این اصل کلیدی، باید ابتدا در مورد چگونگی اعلام موضوع عدم ادامه‌ی همکاری به طرف مقابل تصمیم گرفت. در این‌جا دو حالت کلی وجود دارد.

حالت اول ـ زمانی که دلیل قابل قبولی برای عدم ادامه‌ی همکاری وجود دارد: اگر دلیل قابل قبولی برای عدم ادامه‌ی همکاری وجود دارد که می‌تواند مورد پذیرش طرف مقابل باشد، بهتر است همین دلیل را صادقانه به طرف مقابل اعلام کنیم. مثلا فرض کنید دلیل عدم ادامه‌ی همکاری این باشد که به‌دلیل تحریم‌ها دسترسی به نرم‌افزاری که قرار بوده برای مشتری خریداری و سپس آن را سفارشی و پشتیبانی کنیم، وجود ندارد.

حالت دوم ـ زمانی که دلیل ما برای تصمیم به عدم ادامه‌ی همکاری برای طرف مقابل‌مان منطقی یا قابل قبول نیست: در چنین حالتی بهتر است از مجموعه‌ای از دلایل (یا به‌عبارت بهتر، بهانه‌های) کلی که باعث چنین تصمیمی می‌وشد در مذاکره با طرف مقابل بهره ببریم. برخی مثال‌هایی که به ذهن من می‌رسد این موارد هستند:

ـ ما در زمان مذاکره فکر می‌کردیم که ظرفیت کاری کافی را از نظر منابع و نیروی انسانی در زمان اجرای قرارداد خواهیم داشت؛ اما با توجه به شرایط همکاری فعلا ظرفیت‌مان را به کارهای دیگری تخصیص دادیم و الان اگر وارد این قرارداد بشیم، ممکن‌ است که بدقول شویم. بنابراین پوزش ما را پذیرا باشید.

ـ شرایط اقتصادی کشور از زمان شروع مذاکره تا الان بسیار تغییر کرده و آینده هم بسیار غیر قابل پیش‌بینی است. بنابراین اگر وارد این قرارداد بشویم، ممکن‌ است در آینده با ریسکی مواجه بشیم که باعث شود نتونیم تعهدات‌مون را با کیفیت مناسب مطابق زمان‌بندی قرارداد اجرا کنیم. بنابراین پوزش ما را پذیرا باشید.

ـ ما خیلی متأسف هستیم که به‌دلایل برخی مشکلاتی که پیش‌بینی نمی‌کردیم نمی‌توانیم به این قرارداد ادامه دهیم. اگر تمایل داشته باشید می‌توانیم برای جبران این ادامه‌ی همکاری با شما به توافقی برسیم که ضرر شما را تا حدودی جبران کند. پوزش ما را پذیرا باشید.

در هر سه حالت بالا و هر حالت دیگری که ممکن است شما خودتان پیدا کنید، باید به این هم اشاره کنیم که برای حفظ روابط خوب طرفین، آمادگی داریم تا هر کمکی از ما برمی‌آید برای طرف مقابل انجام دهیم (مثلا معرفی شرکت جایگزین که بتواند همین قرارداد را برای طرف مقابل اجرا کند.)

توجه کنید که این روش مذاکره تنها برای طرح موضوع و ورود به بحث عدم ادامه‌ی همکاری به‌کار می‌آید تا با تلطیف فضا بتوان راه را برای مذاکرات جدی‌تر و سخت‌تر حقوقی و مالی باز کرد. برای این منظور به‌صورت خلاصه لازم است به‌صورت کلی سه اصل را حتما رعایت کنیم:

  • اعلام پوزش و تأسف بابت این‌که امکان اجرا یه به‌پایان رساندن قرارداد وجود ندارد.
  • شخصی نکردن داستان و خرج نکردن اعتبار شخصی به‌ویژه در جایی که شما نماینده‌ی یک سازمان هستید.
  • اعلام آمادگی برای بررسی گزینه‌های جایگزین برای کاهش یا جبران ضرر طرف مقابل.

در هر حال فراموش نکنید که پایان پیش از موعد یک همکاری کاری به‌معنی این نیست که قرار نیست با آن مجموعه همکاری بعدی نداشته باشید. بنابراین تا حد امکان نباید با اختلاف غیرقابل جبران و دعوا این همکاری به‌پایان برسد. در عین حال دنیای کار حرفه‌ای بسیار کوچک‌تر از آنی است که فکر می‌کنیم و اشتباهات ما در اجرای قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها و بیرون آمدن از آن‌ها می‌تواند با سرعت بسیار زیاد به‌گوش تمام مشتریان احتمالی آینده ما برسد! بنابراین وقت و انرژی کافی گذاشتن روی به‌پایان رساندن قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها ـ حتی اگر مکتوب نشده باشند ـ نه‌تنها یک وظیفه و فعل اخلاقی و حرفه‌ای است؛ بلکه یک ابزار بازاریابی برای آینده‌ی کاری ما نیز محسوب می‌شود. دوست دارید شما را به چه بشناسند؟ یک حرفه‌ای که تمام تلاش‌اش را می‌کند تا روی قول‌ش بایستد و اگر نتوانست هم پای هزینه‌های قولی که داده می‌ایستد؟ یا یک غیرحرفه‌ای که فقط و فقط به‌دنبال منافع شخصی است. انتخاب با شما است.

این داستان یک روی دیگر سکه هم دارد: چطور یک کارفرما یا مشتری با پیمان‌کار یا مشاورش قطع همکاری کند؟ در مورد این موضوع هم در آینده خواهم نوشت.

دوست داشتم!
۱

درس‌هایی از فوتبال برای کسب‌و‌کار (۲۸۱):سه سؤال کلیدی برای مدیریت ذی‌نفعان

«در حال حاضر شرایط خوب است، ولی هنوز هم برخی‌ها هستند که می‌گویند کلوپ هیچ جامی نبرده است. بله، من هیچ جامی نبرده‌ام و این حقیقت است. نباید به بعد از سال ۲۰۲۲ فکر کرد؛ چرا که زمان زیادی تا آن موقع باقی مانده است. فعلا باید از شرایط کنونی و اوضاع خوب‌مان لذت ببریم ـ منظورم از مالکان و مدیران باشگاه گرفته تا هواداران و بازیکنان ـ و تلاش و تلاش کنیم، ولی اگر یکی از این گروه‌ها ناراضی باشد، نباید این همکاری را ادامه داد.» (یورگن کلوپ؛ این‌جا)

لیورپول استاد کلوپ این روزها یکی از جذاب‌ترین تیم‌های فوتبال اروپا و قطعا جذاب‌ترین تیم فوتبال جزیره است. فوتبال تهاجمی شناور به‌سبک یورگن کلوپ همراه با خط دفاعی مستحکم به‌ رهبری ستاره‌ی بی‌نظیری مانند ویرجیل فن‌دایک (که باید در موردش بنویسم)، نتیجه‌اش شده صدرنشینی مقتدرانه در لیگ برتر و تیمی که تا قبل از بازی با من‌سیتی پپ در پنج‌شنبه شب در لیگ نباخته بود و حتی گل‌های خورده‌اش هم کم‌تر از انگشتان دو دست بود.

یورگن کلوپ در حرف‌های‌ش به نکته‌ی مهمی اشاره کرده و آن هم موضوع مهمی به‌نام مدیریت ذی‌نفعان است. اما مدیریت ذی‌نفعان چیست؟ یک ذی‌نفع عبارت است از هر فرد یا گروهی که روی منافع یا تصمیمات مرتبط با یک موجودیت (فرد / گروه / سازمان / کسب‌وکار / دارایی / …) تأثیرگذار است یا این‌که از آن تأثیرپذیر است. تأثیرگذاری یا تأثیرپذیری می‌تواند از جنس مادی یا غیرمادی باشد. ساده‌ترین نمونه‌ی ذی‌نفع، سهام‌داران یک کسب‌وکار هستند؛ اما در ادبیات مدیریت ذی‌نفعان، مفهوم ذی‌نفع دایره‌ی گسترده‌تری را در برمی‌گیرد و شامل گروه‌هایی چون: کارکنان، شرکت، مشتریان، دولت، جامعه، رسانه‌ها و … هم می‌شود.

ذی‌نفعان می‌توانند داخلی یا خارجی باشند. ذی‌نفعان داخلی افرادی هستند به‌دلیل ارتباط مستقیمی چون: استخدام، مالکیت یا سرمایه‌گذاری در سازمان ذی‌نفع هستند. دسته‌ی دوم یعنی ذی‌نفعان خارجی ارتباط مستقیمی با سازمان ندارند؛ اما از تصمیمات و نتایج فعالیت‌های سازمان تأثیر می‌پذیرند (به‌عنوان مثال: تأمین‌کنندگان کالا و خدمات، تأمین‌‌کنندگان مالی و مشتریان.)

مدیریت ذی‌نفعان در ادبیات مدیریت مالی و مدیریت پروژه و حتی ارتباطات سازمانی (روابط عمومی و برندینگ) بسیار موضوع مهمی است و شامل مباحث بسیار گسترده‌ای است. اما اگر بخواهیم کمی کلی‌تر به موضوع بپردازیم، باید بگوییم که «مدیریت ذی‌نفعان» یک فرایند کنترلی است که باید براساس مجموعه‌ای از اصول راه‌نما (استراتژی مدیریت ذی‌نفعان) انجام شود. بنابراین مدیریت ذی‌نفعان عبارت است از رویکرد سازمان به ارتباط و تعامل با ذی‌نفعان، به‌گونه‌ای که ضمن جلب رضایت آن‌ها، منافع سازمان هم محقق شود. این رویکرد می‌تواند برنامه‌ریزی شده یا اقتضایی باشد؛ اما در هر حال باید براساس جمع‌آوری اطلاعات و تحلیل آن‌ها در مورد این‌که ذی‌نفعان کلیدی کیست‌اند، چه منافعی در ارتباط با سازمان دارند (یا انتظار دارند داشته باشند) و تأمین خواسته‌های کدام ذی‌نفعان بر دیگران در اولویت است و چگونه باید رضایت آن‌ها را جذب کرد.

یک موضوع مهم در مورد ذی‌نفعان، قدرت تأثیرگذاری آن‌ها روی سازمان و فعالیت‌های آن است. مدیر سازمان باید انرژی خود را روی آن ذی‌نفعانی بگذارد که بیش‌ترین قدرت تأثیرگذاری را روی سازمان دارند. البته همین‌جا یک عامل دیگر هم مطرح می‌شود: مشروعیت تأثیرگذاری. ذی‌نفعان قدرت‌مندی در اولویت جلب رضایت هستند که قدرت آن‌ها برای تأثیرگذاری روی سازمان، مشروع باشد؛ یعنی ذی‌نفع از نظر قانونی و اخلاقی حق داشته باشد تا از سازمان بخواهد تا به تحقق و تضمین منافع‌ش توجه جدی داشته باشد.

با این توضیحات برگردیم به حرف‌های یورگن کلوپ. او با استادی تمام، ۴ پاراگراف بالا را در یک جمله خلاصه کرده است. 🙂 آن‌طور که خودش گفته ذی‌نفعان اصلی سازمان خودش یعنی باشگاه لیورپول را شناسایی کرده و استراتژی مدیریت ذی‌نفعان‌اش را هم مشخص کرده است: جلب رضایت تمام ذی‌نفعان با تلاش و کیفیت بالای فنی بازی تیم در زمین. در عین حال او شاخص کلیدی موفقیت (CSF) استراتژی ذی‌نفعان خودش را هم مشخص کرده است: رضایت تمام ذی‌نفعان! تا وقتی این شاخص در وضعیت «سبز» قرار دارد ـ حتی اگر تیم جام نبرد ـ می‌توان به کار ادامه داد.

کمی دقت کنید: همین تک‌جمله‌ی استاد کلوپ تمام آن‌چه را که به‌عنوان یک مدیر ـ در هر سطحی از سازمان‌ ـ برای موققیت در مدیریت ذی‌نفعان نیاز دارید، به‌خوبی مشخص کرده است. برای مدیریت موفق ذی‌نفعان، هر مدیری باید بتواند به سه سؤال زیر پاسخ دهد:

۱- ذی‌نفعان کلیدی کار من کدام‌اند و چه خواسته‌هایی دارند؟

۲- من چطور رضایت ذی‌نفعان کلیدی را جلب می‌کنم؟ آیا یک پاسخ به این سؤال برای همه‌ی آن‌ها کفایت می‌کند یا این‌که باید برای هر ذی‌نفع کلیدی پاسخ متفاوتی به این سؤال داد؟

۳- شاخص کلیدی موفقیت برای هر ذی‌نفع چیست و تا چه اندازه می‌توان از آن فاصله گرفت، بدون این‌که ذی‌نفع ناراضی شود؟ در صورت خروج از محدوده‌ی سبز پاسخ به خواسته‌های ذی‌نفع، باید چه اقدامی انجام داد؟

مدیریت ذی‌نفعان شاید از آن مفاهیم مدیریتی باشد که برای مدیران در نگاه اول اهمیتی نداشته باشد؛ اما بسیاری از مشکلات و چالش‌های مدیران به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم ریشه در همین نادیده گرفتن ذی‌نفعان دارد. بنابراین هر مدیری باید برای این حوزه از فعالیت خود، استراتژی مشخصی داشته باشد.

دوست داشتم!
۵

لینک‌های هفته (۴۱۹)

  1. می‌توانید فید وب‌سایت گزاره‌ها و هم‌چنین فید لینک‌دونی گزاره‌ها (که مطالب این پست از میان آن‌ها انتخاب می‌شوند) را در فیدخوان‌تان (اینوریدر به‌یاد مرحوم گودر!) دنبال کنید.
  2. لینک‌ مطالبی که توصیه می‌کنم حتما بخوانید، با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند.
  3. می‌توانید گزیده‌ی به‌ترین مطالب فارسی و انگلیسی مطالعه‌ شده‌ی من را در تمام روزهای هفته در صفحه‌ی پاکت من دنبال کنید!

زندگی، سلامت و کار حرفه‌ای:

رسیدن به صلح درون (گفتاری بسیار خواندنی از استاد مصطفی ملکیان)

قانون ۵ ساعت در هفته؛ اصل محبوب بیل گیتس برای موفقیت (دیجیاتو) (من سال‌هاست که هر روز حدود یک تا دو ساعت، خبر و مقالات حوزه‌ی کاری‌ام را می‌خوانم که نتیجه‌اش را در همین پست لینک‌های هفته می‌بینید. دستاوردهای این عادت ساده برای‌م غیرقابل باور است.)

دانیل کانمن، برنده جایزه نوبل: “هرگز به حس خود اعتماد نکنید، مگر آنکه بتوانید به این سه پرسش، پاسخ بله بدهید” (آپتک)

چطور دلایل ترک شغل قبلی‌ام را توضیح دهم؟

تمرین مدیریت در دوران کارمندی

مدیریت کسب‌وکار، تحول دیجیتال سازمانی و کارآفرینی:

نرم‌افزار چگونه به مزیت برتر شرکت‌های بزرگ تبدیل می‌شود (زومیت) (بسیار خواندنی. بهترین مقاله‌ی هفته)

نقش هیئت مدیره در تدوین استراتژی (سید حسین جلالی)

اگر می‌خواهید رهبری مورد تحسین همگان باشید، این تحقیق دانشگاه هاروارد را حتما بخوانید (آپتک)

چگونه موفقیت‌آمیز شکست بخوریم؟

راه حل‌های مناسب برای اصلاح فرهنگ سازمان چیست؟

نوآوری، مدیریت محصول، تجاری‌سازی و تحلیل و توسعه‌ی کسب‌وکار:

با کوسه‌ها درگیر نشوید!

همیشه شکست مقدمه پیروزی نیست!

مقالات بازاریابی : ۵ قدم هوش هیجانی در بازاریابی موفق، که بازاریاب فراموش نمی‌کند (آی‌بازاریابی)

عوامل تعیین‌کننده موفقیت شرکت‌های پیش‌گام و شرکت‌های پیرو

شیائومی در مسیر موفقیت؛ نگاهی به هشت سال فعالیت افسارگسیخته‌ اپل چین (زومیت)

اقتصاد، مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری:

آیا سرمایه‌داری شکست خورده است؟

۱۰ درس اساسی برای ارزش‌آفرینی شرکت‌ها

درمان ناکارآمدی در ایران (صدانت)

۲۰ عامل موثر بر نرخ ارز (دکتر محمد حسین ادیب)

درآمد ثروتمندترین‌ها ۱۰ برابر درآمد فقیرترین‌ها در ایران

فناوری، ارتباطات و رسانه:

طرحی برای موفقیت تحولات دیجیتال 

هفت تکنولوژی نوآورانه که در سال ۲۰۱۹ بُروز آن‌ها را شاهد خواهیم بود (زومیت)

پیروزی در رقابت یادگیری ماشین فقط با برتری در حوزه‌ی داده امکان‌پذیر می‌شود (زومیت)

مزایای بلاکچین برای صنایع خلاق (آزمایشگاه بلاک‌چین)

تست A/B چیست و پیاده سازی آن چه مراحلی دارد؟ | داناپ

دوست داشتم!
۱

لینک‌های هفته (۴۱۸)

  1. می‌توانید فید وب‌سایت گزاره‌ها و هم‌چنین فید لینک‌دونی گزاره‌ها (که مطالب این پست از میان آن‌ها انتخاب می‌شوند) را در فیدخوان‌تان (اینوریدر به‌یاد مرحوم گودر!) دنبال کنید.
  2. لینک‌ مطالبی که توصیه می‌کنم حتما بخوانید، با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند.
  3. می‌توانید گزیده‌ی به‌ترین مطالب فارسی و انگلیسی مطالعه‌ شده‌ی من را در تمام روزهای هفته در صفحه‌ی پاکت من دنبال کنید!

زندگی، سلامت و کار حرفه‌ای:

چگونه خوشبختی را جذب کنیم؟ (بهترین مقاله‌ی هفته)

تفکر وارونه؛ تکنیک محبوب میلیاردها برای موفقیت (دیجیاتو)

دنیای ما را احساسات ساخته است، نه عقلانیت (ترجمان)

مهارتی که افراد حرفه‌ای را متمایز می‌کند!

کمال‌گرا نباشید / کار خود را همین الان و با همین شرایط آغاز کنید (سواد زندگی)

مدیریت کسب‌وکار، تحول دیجیتال سازمانی و کارآفرینی:

معیارهای سنجش پتانسیل در HPTI (وفا کمالیان؛ رفتار سازمانی)

اطلاعات موردنیاز را فراهم کنید و دست به اقدام بزنید

چگونه در صف اول انقلاب کاری بایستیم

مدیران و کارآفرینان شما سوپرمن نیستید (زومیت)

در اتاق هیأت‌مدیره چه می‌گذرد؟

نوآوری، مدیریت محصول، تجاری‌سازی و تحلیل و توسعه‌ی کسب‌وکار:

۷ دلیل درست و ۴ دلیل نادرست برای شروع یک کسب‌و‌کار

آموزش روش‌های ارزش‌گذاری استارت‌آپ (زومیت)

حلقه‌ آخر زنجیر (اهمیت بازاریابی برای استارت‌آپ‌ها به‌قلم میثم زرگرپور؛ مدیرعامل سیناتک)

موفقیت نهایی طرح‌های بازاریابی استراتژیک شرکت‌های پیش‌گام

 ۲۵ مثال جذاب از بیانیه مأموریت و چشم‌انداز شرکت‌های بزرگ دنیا (بازده)

اقتصاد، مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری:

معمای رشد و کمبود نقدینگی

بودجه ۹۸ به زبان بسیار ساده و ده توصیه به فعال اقتصادی با نرخ جدید دلار – محمدحسین ادیب

تابستان سرد کسب‌وکارها (نرخ رشد اقتصادی در نیمه‌ی اول امسال.)

جعبه ابزار ثبات قیمت‌ها (چرا تورم دست از سر ما برنمی‌‌دارد؟

افق ۱۵‌‌ساله اقتصاد ایران

فناوری، ارتباطات و رسانه:

نمونه‌سازی اولیه چیست و چرا در دنیای نرم‌افزار اهمیت دارد؟ (شبکه)

چه عاملی مانع از جهانی شدن غول‌های چینی دنیای فناوری می‌شود؟ (زومیت)

مقدمه‌ای بر علم اقتصاد رمزنگاری یا Cryptoeconomics برای همه (۱) و مقدمه‌ای بر علم اقتصاد رمزنگاری یا Cryptoeconomics برای همه (۲) (کوین‌ایران)

مت هریس، یکی از مشهورترین سرمایه‌گذاران فین‌تک از آینده‌ی پر رمز و راز این حوزه می‌گوید (راه پرداخت)

۴ پیش‌بینی برای فناوری بلاکچین در سال ۲۰۱۹ (راه پرداخت) و  هفت چشم انداز اصلی صنعت بلاک چین و رمز ارز ها در سال ۲۰۱۹ (کوین‌ایران)

دوست داشتم!
۲
خروج از نسخه موبایل